Buna ziua,
am o nelamurire cu privire la salarizarea functionarului public numit prin promovare temporara in functie de conducere. Concret: daca un functionar clasa I gradul profesional asistent este numit ca sef serviciu cum se va face salarizarea? la nivelul gradului profesional asistent la care se adauga indemnizatia de conducere sau la nivelul de salarizare pentru gradul superior. Mentionez ca in structura organizatorica functia de sef serviciu este nou infiintata neexistand istoric cu privire la salarizarea pe aceasta functie. Intrebarea mea se refera la modul concret de calcul al salariului si nu la stabilirea salariului conform L 285/2010. De unde se incepe, de la OG 9/2008, dupa care se introduc sporurile in salariul de baza apoi se face reducerea de 25% si apoi cresterea de 15% ?
Buna ziua,
Am o neclaritate cu privire la incadrarea unei personae pe functie contractuala
Situatia se prezinta astfel
Persoana a fost numita in luna decembrie 2009 printr-un ordin de ministru in functia de director coordonator adjunct intr-o institutie publica deconcentrata, avand salarizarea corespunzatoare functiei contractuale consilier IA respectiv 1739 lei. In luna ianuarie persoana a fost reincadrara conform legii 330/2009 pe functia de director adjunct grad I.
Institutia a fost descentralizata si reorganizata cu data de 01.02.2010 trecand din subordinea Ministerului in subordinea Consiliului Judetean. In noul stat de functii stabilit prin Hotarare a Consiliului Judetean nu mai exista functia de director coordonator adjunct dar exista o functie contractuala de consilier. Cum se face trecerea de pe functia de conducere pe cea de executie si cum se stabileste salarizarea tinand seama ca persoana are studii superioare si vechime in specialitatea functiei de 1.2 ani ?
Va rog o sugestie legala
Va multumesc
Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie speciala si am cateva nelamuriri legate de obtinerea unei autorizatii de constructie
Tatal meu a decedat in urma cu cativa ani si am ramas ca mostenitori mama si doi fii pentru un teren de 900 mp si o casa Saptamana aceasta am inceput demersurile pentru succesiune in urma careia vom avea fiecare cote parti . Doresc sa extind si sa modernizez casa, lucru pe care dealtfel l-am si inceput . Astfel am obtinut un certificat de urbanism si am facut proiectele de arhitectura si rezistenta. Toate pe numele meu. Deoarece lucrarea de extndere devine deja vizibila as vrea sa scot autorizatia de constructie. Intrebarea mea este urmatoarea: pot obtine autorizatia de constructie pentru extindere si modernizare detinand numai o cota parte din proprietate daca ceilalti coproprietari declara ca sunt de acord cu acest lucru? sau care ar fi solutia cea mai buna intr-o astfel de situatie.
Buna ziua
am scris pe acest forum in speranta ca cineva imi va da un raspuns asupra unei probleme legate de eliberarea si legalitatea unui document. Este vorba de certificatul de producator emis de primar. Intrebarea mea este urmatoarea: este o ilegalitate in faptul ca un primar a eliberat certificate de producator mai multor persoane la o data anume ( exemplu 2 februarie 2009) iar pe verso l-a vizat si pentru anul 2008?. Mentionez ca respectivele documente urmeaza a fi utilizate in proiecte de finantare din fonduri europene si ele ar trebui sa demonstreze productia destinata valorificarii in anul 2008. Este valabila viza din anul 2008 pe un document emis in anul 2009? Ce consecinte legale are acest fapt asupra persoanei care a eliberat documentul? este cumva fals sau abuz in serviciu?
Multumesc anticipat pentru raspuns
este considerata cumva infractiune fapta unui medic de a intretine relatii sexuale cu o pacienta de-a sa in conditiile in care ea accepta sau este numai o incalcare a conduitei morale sau a juramantului lui hipocrate?
Daca da, ce pedepse ar putea atrage?
sunt casatorit de 15 ani si in urma mai multor neintelegeri am ajuns in prag de divort. Momentan locuim despartiti As vrea sa scot un credit pentru nevoi personale sa-mi achizitionez un autoturism. M-am interesat la mai multe banci. Unele cer si acceptul sotului/ sotiei, altele nu. Problema mea este urmatoarea: daca voi scoate acest credit si achizitionez autoturismul acesta va fi considerat bun comun iar in cadrul unui partaj sotia va avea drept la jumatate din ea chiar daca eu sunt platitorul ratelor?
Care ar fi solutia ca autoturismul pe care il achizitionez sa fie exclusiv proprietatea mea si daca divortez sotia mea sa nu poata cere jumatate din valoarea autoturismului. Am nevoie de o solutie pentru ca nu pot astepta pana cand se va finaliza intr-un fel sau altul situatia
va multumesc
multumesc mult pentru raspuns. Si eu m-am gandit ca prima solutie este cea mai avantajoasa dar am vrut sa ascult si sfatul unei persoane avizate. Inca odata multumesc