avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate Ivan Amelian

Activitate Ivan Amelian

Bună ziua.
Suntem în procedura de insolvență a unei societăți comerciale, cu datorii la ANAF.
Judecătorul a hotărât (fără ședință publică) plata a 3000 de lei lunar către lichidator.
Aici as avea 3 nelămuriri:
1. De ce se iau asemenea decizii, fără a putea fi apărat de un avocat?
2. De ce la luarea acestei decizii, nu s-a ținut cont de starea materială a administratorului, care nu are nici un venit și în plus, are in întreținere 3 copii mici?
3. Mă mai pot apăra cumva din situația asta?
Amenzile nu sunt reale. Sunt amenzi pentru nedepunerea balantelor (cred), dar sigur sunt amenzi pe societate.
Aceste amenzi, cred ca au fost transferate de la ANAF la taxe si impozite locale (primarie).
Oricum, nici vorba despre amenzi de circulatie, asa cum este trecut in somatie
Terenul dat in arenda, a fost terenul conform titlului de proprietate.
Asa apare si pe harta agricola.
Ce inseamna "actiune tabulara"?
Buna ziua,
Am primit o somatie de la primarie, pentru plata unor amenzi de circulatie, amenzi pe care nu le-am primit niciodata.
Am fost la primarie sa mi se lamureasca problema si mi s-a spus ca, amenzile sunt de fapt pentru societatea pe care o detin si nu sunt amenzi de circulatie, dar ca ei de la primarie, asa au trecut ca amenzi de circulatie.
Intrebarea este: Este legal asa ceva? Si ce as putea face in situatia actuala?
Va multumesc anticipat!
Bună dimineața!
Vă rog să mă îndrumați dacă ați putea, pentru următoarea situație.
Dețin un teren agricol de 5000 mp (pe numele bunicului) cu act de proprietate din anul 1993. In ultimii aproximativ 15 ani, am dat terenul în arendă, iar anul acesta m-am hotărât să îl scot din arendă și să îl lucrez eu.
Așadar, am contactat o firmă de topometrie și intabulări, pentru a-mi localiza terenul prin GPS, astfel încât să nu intru la vecini sau sa las de la mine ceva. Cu stupoare, am văzut că cei de la topometrie, in baza coordonatelor de pe intabulare, mi-au găsit terenul cu vreo 500 de metri distanță de unde era terenul nostru. Menționez că intabularea terenurilor agricole la noi, s-au făcut gratuit, acum 2 ani de zile. Nu as fi avut vreo problema cu schimbarea locului, numai că pe terenul nostru, avem plantată o vie de vreo 20 de ani și este într-o vale cu panza freatica foarte joasă, in diferența terenului pe care mi l-au atribuit, care este practic în vârful dealului. Ce as putea face in situația asta?
Va mulțumesc anticipat!
Buna ziua!
Am și eu o nedumerire. Știind că un vehicul declarat istoric, este scutit de taxe și impozite, se plătește vămuirea și TVA-ul la importul din Ucraina (non UE) a unui asemenea automobil?
Vă mulțumesc!

Bună ziua.
Am o nedumerire legata de obținerea vizei de ședere pentru un membru al familiei. Soția mea, cetățean ucrainean, are permis de ședere în Belgia, valabil pe 5 ani. In urma cu un an și 3 luni, soția a venit din Belgia în România pentru rezolvarea unor probleme cu actele copilului, și din necunoștință de cauză, crezând că permisul belgian este valabil in toată Europa, nu a mai depus pentru permis de ședere în România. Ulterior am fost înștiințat de faptul că am depășit viza și am primit amendă, pe care am platit-o. Acum pentru cererea de permis de ședere, are nevoie de dovada din Belgia precum este asigurată acolo, altfel ne-au spus că trebuie să plătească CAS pe 2 ani, +alte taxe, și ne-ar ajunge undeva in jur de 6000 RON. Ori acum nu avem această posibilitate de plata. Iar că sa vina in Belgia, nu au lăsat-o în aeroport, spunând că a depășit viza și că dacă merge in Belgia, ei o să îi pună interdicție și nu o sa mai poată să intre înapoi în țară. Ce ieșire am avea din aceasta încurcătură?
Va mulțumesc!
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema. Avem un copil nascut in Belgia si adus in Romania pentru a i se face certificat de nastere. Deci dupa ce am tradus si legalizat hartiile copilului, am mers la primarie. Acolo ne-au spus ca nu ne pot face certificat de nastere pentru ca actul de nastere belgian pe care l-am tradus, nu este un certificat de nastere ci o adeverinta/dovada de nastere. Mentionez ca nu am primit din Belgia nimic altceva decat acele documente pe care le-am tradus si le-am prezentat la primarie. Ce pot face in aceasta situatie? Va multumesc anticipat