avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate Elena Soare

Activitate Elena Soare

Cum se face încadrarea în grila notarială pt stabilirea taxelor în cazul unei donații de teren cu casă bătrânească degradată, fără utilități?
Am în proprietate un teren in Bucuresti pe care se afla o construcție (casa bătrânească, degradată, fără utilități, nelocuută de 25 de ani. Fiul meu ar vrea să consolideze casa, să aducă apă, gaze, etc. Cum trebuie procedat ca investiția lui să nu mai fie subiect la o eventuală succesiune?
Răspuns la discuția Concediu nedical
Multumesc. Da am depus. Voiam sa stiu daca are dreptate firma sa refuze plata concediului medical

Ionut.ion a scris:

Ati dus adeverinta de la fostul loc de munca cu perioada lucrata,...?
Daca da, puteti depune o sesizare la Casa judeteana de sanatate.

Am schimbat locul de munca acum 4 luni. Am concediu medical si firma nu vrea sa mi-l plateasca desi am fost asigurat si la locul anterior de munca. Ce pot face?. Multumesc
Ce inseamna act aditional la proiectul initial? Multumesc!

ynocentta a scris:

Realizati act aditional la proiectul initial al constructiei

Nu am respectat intocmai proiectul si autorizatia de constructie, Nu am adaugat nimic constructiei, dimpotriva am facut un garaj mai mic si fara comunicare cu casa cum prevedea proiectul. La receptia facuta la terminarea lucrarii s-a mentionat ca proiectul a fost respectat! Acum am incercat sa fac cadastrul si s-a constatat ca nu corespunde proiectului ( chestiunea cu garajul). Ce solutii exista pentru a putea face cadastrul? cadastristul e cam incurcat, a sugerat modificarea proiectului (?) dar nu a dat amanunte. Constructia si receptia s-au facut in 2004. La impozit am platit de atunci conform evaluarii constructiei, valoare stabilita conform autorizatiei si proiectului. Va rog daca se poate sfaturi cum sa procedez pentru a fi in legalitate.
Sunt barbat, nascut pe 8 august 1953. Am stagiul complet de cotizare. Care este data in care pot depune dosarul la casa de pensii. As dori daca se poate sa-mi confirmati daca este vorba de data de 8 august 2018. Multumesc!
Răspuns la discuția Salariu 2018
Salariul net nu a scazut, dimpotriva, a crescut. In 2017 brutul era 1727 cu net 1253. Deci crescand netul la 1500 brutul ar fi trebuit sa fie 2508 si totusi este 2095!!!Nu inteleg cum pot verifica plata contributiilor. Multumesc anticipat
Discuție Salariu 2018
Mi s-a comunicat ca de la 1 ian 2018 voi avea salariul net de 1500 ron. Totusi in actul aditional cu data de 1 ian 2018 apare salariul brut de 2095 ron. Am intrebat si mi s-a spus ca voi lua net 1500 ron, ca va plati tot angajatorul contributiile, fiind vorba de o filiala a unei companii cu sediul in Serbia. Este corect asa?