avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate MARIA MONSALVETE

Activitate MARIA MONSALVETE

Buna ziua. Se poate declar nul un contract de vanzare intre o persoana juridica care are calitate de vanzator si o persoana fizica (cumparatorul )daca acel contract nu este semnat de titularul care se considera ca este si beneficiarul produsului?
Răspuns la discuția Probleme cu constructorul
Buna seara. revin la dvs. cu o intrebare. Unde este santierul nu locuieste nimeni. Daca nu permitem intrarea pe propietate a constructorului pentru asi ridica bunurile mobile (schela si materiale) in aceasta perioada de stare de urgenta, ne poate face plangere penala pentru furt si abuz de incredere? suntem obligati prin lege in aceasta perioada sa ne prezentam la santier si sa permitem constructorului sa isi ridice bunurile ?
Noi nu am refuzat, nici insusit acele bunuri, doar ca sa amanat restituirea lor din cauza situatiei actuale. Sunt obligata sa scriu o declaratie pe propie raspundere si sa merg la santier sa permit ridicarea acelor materiale?
Contractul care il avem cu el este in curs , doar ca i-am trimis o notificare scrisa ca dorim sistarea lucrarilor si rezilierea acelui contract pentru rea executie, nerespectarea proiectului, durata .......Cele mentionate le dovedim cu expertii in constructii.
Ma anuntat politia ca trebuie sa merg maine sa dau o declaratie, pentru ca sa primit o plangere penala de furt si abuz de incredere.
Ce ma sfatuiti sa fac.
Multumesc anticipat

mitabiciclista a scris:

Un lucru e clar: nu poate sa intre pe propretate fara acordul proprietarului.Nici el nici politia daca nu are mandat de perchezitie.Deci nu poate sa ia nimic de la dumeavoastra fara permisiune.Nu dati nimic.

Buna seara. Problema este cu o firma de constructii cu care am un contract incheiat pentru construirea unui acoperis, in pret fiind inclus materialul si manopera. Lucrarea trebuia sa fie finalizata de ceva timp dar este inca la faza de inceput. Problema vine de la calitatea lucrarii care sa efectuat pana acum si materialul care vrea sa il foloseasca , care este din cel mai ieftin. Diriginta de santier a sesizat in procesele verbale de receptie partiala ,greseli majore care au ramas in asteptarea unui raspuns de la proiectant , sa vedem daca se poate repara ceva sau se demoleaza tot (este vorba de o centura pe care va sta acoperisul) .
Am anuntat constructorul ca nu mai dorim sa continuam cu ei din motivele mentionate, intarzierea lucrarilor, calitatea materialelor si greselile facute. Imediat ce i-am comunicat,ne-a anuntat ca vin sa ia materialele care sunt in curtea noastra si schela . Nu vrem sa ii permitem accesul in curte pentru asi ridica bunurile , pana nu se solutioneaza situatia. Daca proiectantul decide ca lucrarea se poate repara , trebuie sa vedem valoarea acelor reparatii, si consideram ca ar fi corect , ori sa le finalizeze constructorul si sa dea garantie pe ceace a construit el, ori sa i se scada din avansul primit ,acele cheltuieli. Dupa semnarea contractului i-am dat un avans de 10.000€ .
Alta problema ar mai fi si devizul de lucrari care are pe el niste preturi exagerate, dar care a fost printre foile contractului si semnat fara o consultare prealabila.
Daca nu suntem de acord sa ii permitem sa intre in curtea noastra pentru ridicarea bunurilor care sunt ale lui ( schela si materialul care nu il acceptam) pana la gasirea unei rezolvari a situatiei , este considerata fapta ilegala? Iar daca nu ajungem la o incetare de comun acord a contractului, iar constructorul nu vrea nici sa ne inapoieze din avansul primit, nici sa faca reparatile , suntem obligati sa ii restituim bunurile aflate pe propietatea noastra ?

Buna seara. As dori sa stiu ce documente trebuiesc semnate de catre angajat si ce documente ar trebuie sa prezinte angajatorul in fata un control de la ITM pentru suspendarea contractului individual de muncă prin acordul partilor din initiativa angajatorului pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare. Durata suspendari este de 30 de zile.
De asemenea as dori sa stiu daca angajatorul este obligat pe durata întreruperii temporare a activităţii, sa plateasca salariaţii implicaţi care nu mai desfăşoară activitate.
Am inteles ca ar beneficia de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat (nu inteleg ce este fondul de salarii).
Va multumesc
Buna seara . Va multumesc pentru raspuns. Pentru modificarea canalizarii care sa efectuat in vara acestui an, vecinul patronul abatorului detine proiect si autorizatie de constructie aprobate de primarie. Inainte sa efectueze acele lucrari ,canalizarea abatorului venea de la el din curte pe terenul meu unde se conecta la canalizarea de la pensiune, canalizare veche pe care el si-a insusit-o pentru traseul la statia lui de depurare.
In strada, pe domeniul public unde el sa conectat cu noua canalizare , a cimentat vechea canalizare sa nu o pot folosi in continuare iar acum pensiunea este fara canalizare.
Pentru vechea canalizare la primarie nu se gasesc documente, precum proiecte, cine este propietar...
Primaria poate aproba ca pe domeniul public sa ne infunde canalizarea?
Daca merg la instanta si cer proiectul de modificare a canalizarii, autorizatia de constr. acestea le are.
Va multumesc
Propietatea pe care am cumparat-o de aproximativ doi ani, avea o canalizare veche comuna cu vecinul

Cu ani in urma cand era de stat, a fost AVICOLA (crescatorie de pui). In cursul anilor urmatori,a fost efectuata defalcarea , fiind impartita in doua si a fost tras gard intre proprietati.
S-a construit un abator , iar propietatea pe care am cumparat-o eu o mica pensiune.
Canalizarea veche de peste 30 de ani .care venea si de la abator trecea prin propietatea mea , avand in curte patru bazine .

In urma cu ani, abatorul a fost obligat sa isi construiasca o statie de depurare propie .
S-a folosit de vechea instalatie de canalizare , la care eram si noi legati ,care trece si pe sub un drum national .

Anul acesta am inceput renovarile necesare si l-am rugat pe vecinul patronul abatorului sa curete bazinele care vin de la abator si erau pe propietatea mea, sa le puna capac, pentru ca aveau un miros aproape insuportabil.

Probabil s-a simtit jignit , deoarece a cerut autorizatie de la primarie care ia fost si aprobata, sa mute canalizarea care trecea prin curtea mea pe domeniul public.
Pentru aceasta a facut un bazin in strada chiar langa gardul meu, sapand pe sub fundatia gardului afectand structura acestuia . A infundat canalizarea veche cu ciment ,pe domeniul public.

Intrebarea mea este urmatoarea. A procedat legal????
Poate sa infunde pe domeniul public o canalizare veche, comuna, pentru motivul ca el sa debransat de la acea canalizare care trecea pe propietatea mea?
Canalizarea duce la statia de depurare a abatorului , dar pentru aceasta el sa folosit de vechea instalatie comuna, care trece pe sub un drum national .

Am incercat pe la primarie sa ne informam daca au procedat legal, sa vedem daca detin vreun plan al vechii canalizari, dar nu au gasit nimic.

Cum ar trebui sa procedez in continuare.
Buna seara.
Doresc sa construiesc acoperis la o casa in regie propie.
Sunt propietarul casei , am toate documentele la zi ( plan, proiect, autorizatii.....)
Acoperisul o sa il construiesc cu 2 veri si 3 vecinii sub indrumarea unui diriginte de santier .
Daca vine ITM in control ma poate amenda ?
Ca persoana fizica cum trebuie sa procedez cu cei care lucreaza la mine in regie propie?
Va multumesc
Va multumesc pentru raspuns.
O sa merg, dar m-am speriat putin deoarece in citatie mentioneaza ca am dosar si ca asistenta juridica este obligatorie iar daca nu imi aleg unul se desemneaza un avocat din oficiu..
Daca se ajunge in instanta pentru defaimare, am dreptul la aparare cu probe sau va trebui sa platesc daune indiferent de ce probe am?
Este adevarat cu sunt procese destul de multe cu castig de cauza pentru reclamant ???

va multumesc
Buna ziua,

Am facut imprudenta de a-mi exprima parerea despre fostul loc de munca pe o retea sociala si am primit citatie de la politie urmand, cel mai probabil, sa fiu data in judecata pentru defaimare.

Pot fii amendata de organele de politie fara sa mi se ceara probe?
Daca se ajunge in instanta pentru defaimare, am dreptul la aparare cu probe sau va trebui sa platesc daune indiferent de ce probe am?
va multumesc