avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Activitate Feeric2k18

Activitate Feeric2k18

In primul caz am avut o sentinta de 1 an si 6 luni cu suspendare, 60 zile in folosul comunitatii pentru o fapta savarsita acum in 2018, iar termenul de incercare a fost de 2 ani pentru conducere fara permis si sub influenta psihoactivelor ( THC )
In noiembrie 2020, am fost oprit de catre politia rutiera, avand permisul valabil si toate actele in regula, ulterior punandu mi se un drug test care a iesit pozitiv la THC ( mentionez ca eu consumasem cu 8 ore+ inaintea incidentului, nefiind deloc sub influenta sau catusi dd putin afectat.
Este vreo sansa daca procesul incepe dupa terminarea perioadei de incercare, avand toate conditiile impuse de primul caz indeplinite ?

Av. Liviu Voinea a scris:

Art. 96 Cod Penal

(4) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvârșit o nouă infracțiune, descoperită până la împlinirea termenului și pentru care s-a pronunțat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanța revocă suspendarea și dispune executarea pedepsei.
(5) Pedeapsa principală pentru noua infracțiune se stabilește și se execută, după caz, potrivit dispozițiilor referitoare la recidivă sau la pluralitatea intermediară.
(6) Dacă infracțiunea ulterioară este săvârșită din culpă, instanța poate menține sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În cazul revocării, dispozițiile alin. (1), alin. (4) și alin. (5) se aplică în mod corespunzător.

Dati-mi mai multe detalii despre spete sa va pot sfatui corespunzator.

Buna ziua. Daca am savarasit o fapta in perioada de incercare de doi ani, iar pana incepe cazul nou mie imi expira si perioada de incercare si indeplinesc si conditiile impuse de primul caz ( munca in folosul comunitatii, cheltuieli de judecata, vizite la probatiune si reintegrarea in societate ) se poate sa nu se aplice ridicarea suspendarii si aplicarea pedepsei cu executare?
Buna ziua. In urma cu 4 luni am fost oprit in trafic si testat cu aparatul antidrog fiind depistat pozitiv cu THC. Mi a fost retinut permisul fara drept de circatie. Ideea este ca eu nu am consumat in ziua respectiva, ci cu o seara in urma ( 8/10h + ). In momentul opririi nu aveam absolut niciun efect de la cele cateva fumuri trase cu o seara in urma, fiind linistit ca nu va iesi nimic, si sustinand ca nu sunt sub influenta unei substante constient fiind ca au trecut mai mult de 8/10 ore. Credeam ca functioneaza ca la alcool, ulterior am avut surpriza de a afla ca poate fi depistata chiar si dupa 24h. Curiozitatea mea este daca si in decurs de ce timp pot obtine permisul inapoi, deoarece de el depind ( fac naveta + meseria mea este 100% dependenta de permis ). Multumesc pt. atentia acordata, si o zi buna tuturor !
Răspuns la discuția Anularea permisului
Permisul a fost obtinut dupa incident. Am fost oprit de politie de n ori in 2 ani si niciodata nu au fost probleme

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

In prezent aveti dreptul de conducere suspendat, nu vad cum conduceti zilnic.

Ok.. Si banuiesc ca trebuie sa fiu instiintat in momentul in care se decide anularea permisului, nu de alta, dar meseria mea este de sofer, si sunt zilnic la volan si nu as vrea sa dau in altele după..

Nu inteleg exact ce solutie ati primit dar daca ati fost condamnat la inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, permisul se anuleaza.

Consumasem o cantitate mica de marijuana ( cateva fumuri cu cateva ore inainte de incident) iar din ce am inteles, asupra unui fost prieten care a fost cu mine in masina au gasit niste ramasite vegetale. Cazul a fost prima data la rutiera, iar apoi s a mutat la diicot, la diicot stabilindu se acordul de recunoaștere a vinovatiei, iar după a plecat la instanta, unde am fost astazi si am primit pedeapsa enumerata mai sus.. Dar nimeni nu mi a spus ce se va intampla cu permisul meu de conducere..

Nu inteleg ce treaba are DIICOT cu savarsirea a 2 infractiuni rutiere.
Au gasit droguri asupra dvs?
Incercati sa fiti mai explicit.

Buna ziua. In urma cu doi ani, am condus un autovehicul neavand permis de conducere, si eram sub influenta unei cantitati mici de canabis. In urma incidentului eu am dobandit permisul de conducere. Am fost chemat la diicot, s a stabilit un acord de recunoastere a vinovatiei, iar astazi am fost la judecatorie. Mi s a dat pedeapsa cu suspendare / ore neremunerate in folosul comunitatii / control judiciar. In toata chestia aceasta, nici cei de la diicot, nici la judecatorie, nu au pronunțat ceva despre permisul meu de conducere. Eu de meserie sunt sofer, sa ma astept la anularea permisului? Si daca da, cine este responsabil de a da hotararea pentru anularea permisului, daca pana acum nimeni nu a spus nimic de permis, instanta / diicotul / sau politia rutiera se auto sesizeaza? Exista vreo sansa sa scap cu permisul? Multumesc pentru atentia acordata, o zi buna si multa sanatate!
Buna ziua. In urma cu o luna, am fost prins conducand fara permis, dar ieri mi-am luat permisul. Pana acum nu am fost citat nicaieri, nici macar instiintat cu ceva in legatura cu dosarul, intre timp oricum am angajat un avocat. Intrebarea mea este daca pot conduce pana cand se va lua hotararea asupra cazului ?
Răspuns la discuția Condus fara permis
As fi fost destul de critic in privinta asta, iti dai seama, nu sunt adeptul condusului fara permis, nu am avut antecedente. Acum oricare ar fi morala, imi accept consecintele ca altceva nu am de facut.. dar as vrea sa stiu care ar fi acelea

doru196 a scris:

daca unul drogat lovea adica nenorocea cu masina un membru al familiei tale ce aveai de zis

Buna ziua ! Aseara am avut parte de cea mai neplacuta experienta din viata mea, eram la volan eu neposedand permis si am fost urmarit de politie. Intr un final am fost prins, eu cu prietena mea si inca un prieten, dusi la sectie, si eu ca sofer dus mai departe la recoltare la INML, declaratii si restul. Una din probleme mai este ca eu aveam o cantitate mica de marijuana in sange. A fost o pura inconstienta, si curiozitatea mea este la ce repercursiuni sa ma astept ? Mentionez ca este primul antecedent avut in viata mea in vreun fel cu politia..Multumesc anticipat