Speta este urmatoarea: bloc nou, amplasat perpendicular pe strada, cu spatiu de parcare privat sub bloc, accesul in bloc se face fie printr-o alee pietonala situata pe o latura a blocului, fie prin parcarea situata paralel cu aleea principala, dar pe cealalta latura a blocului. Deci sunt usi de acces pe ambele laturi ale blocului.
Parcarea privata are pe mijloc o cale de acces spre locurile de parcare, situate de o parte si de alta a acestei cai de acces.
O parte din proprietari nu au cumparat un loc de parcare, dar se opun montarii unei bariere la intrarea in parcare, pretinzand ca o bariera le ingradeste dreptul de acces, deoarece calea de acces din parcare le apartine si lor, nu doar celor care au cumparat locurile.
Intrebarea mea este: acest spatiu comun de acces la locurile de parcare este comun pentru absolut toti proprietarii, sau este comun doar pentru proprietarii ce detin locuri de parcare ?
La adoptarea hotararii de a monta o bariera la intrarea in parcare trebuie sa fie de acord si cei care nu au cumparat loc de parcare ?
[...] sa cauta-ti alt client[...]
[...]incercati sa face-ti rost de bani[...]
Ca să fiți consultant, probabil că ați studiat și absolvit în limba română.
Mă întreb retoric: dacă limba în care ați studiat nu o cunoașteți și o schilodiți, greșelile pe care le faceți fiind interzise chiar și unui elev de clasa a patra, ce poate asta să spună despre calitatea dumneavoastră de consultant ?
Încă o dată, vă mulţumesc pentru că v-aţi aplecat asupra problemei mele.
Am stat strâmb să-ncerc să judec drept :hm:, şi cred că mă îndrept spre decizia de a ignora mizeria curentă a mediului şi obişnuinţelor, preferând să aleg să-mi fac temele nu ca lumea, ci cum se cuvine.
Vă mulţumesc !
Vă mulţumesc foarte mult pentru răspunsul prompt !
Este absolut corectă şi apreciez referirea dumneavoastră la obligaţia mea morală de a anunţa emiterea şi primirea deciziei, dar duce la un impas, pentru că ar presupune analiza echităţii cuantumului salariului în raport cu munca depusă, ş.a.m.d.
Or, în situaţia mea particulară, ca de altfel de multe ori în mediul privat, în fapt salariul nu se negociază, ci se impune de pe poziţie de forţă, şi nu reflectă valoarea muncii depuse, iar comunicarea primirii deciziei este foarte posibil, ba chiar probabil, să NU fie urmată de o reangajare.
În situaţia în care aş alege să nu comunic primirea deciziei, care pot fi consecinţele pentru mine ?
Vă mulţumesc
Bună ziua,
Lucrez fără întrerupere de 20 de ani într-o societate privată cu contract pe perioadă nedeterminată. Am depus actele pentru pensionare pentru limită de vârstă cu reducerea corespunzătoare anilor de grupa I pe care-i am, şi am primit ieri, acasă, prin poştă, decizia de pensionare.
În tot timpul scurs între depunerea actelor de pensionare şi primirea deciziei, am continuat şi continui să lucrez în cadrul aceleiaşi societăţi, cu acelaşi contract pe perioadă nedeterminată, adică nu a intervenit încheierea raporturilor de muncă.
Considerând valoarea stabilită a pensiei, este în interesul meu să primesc şi pensia, şi să şi continui să lucrez în aceeaşi societate privată, primind salariu, şi cumulând ambele venituri.
Ţinând cont că vorbim despre relaţii de muncă în sectorul privat, vă rog să-mi lămuriţi dacă există obligaţia expresă ca să aduc la cunoştinţa angajatorului faptul că am primit decizia de pensionare.
Vă mulţumesc
Conform literei legii, dacă un şofer aflat pe drumul cu prioritate favorizează intrarea pe acest drum a unui alt vehicol aflat pe un drum secundar, acesta din urmă poate fi sancţionat pentru neacordare de prioritate. Faptul că un alt şofer l-a invitat EXPLICIT să "intre" este irelevant, legea este limpede.
Orice şofer înţelege clar că asta ar însemna să nu mai intri pe un bulevard decât când se eliberează traficul, ceea ce este absurd. Poliţia manifestă înţelegere în astfel de cazuri, dar nimeni nu poate şti când Poliţia va alege să respecte litera legii.
Pietonul este suveran, chiar dacă de această suveranitate beneficiază şi proştii, şi inconştienţii. Nu ştiu unde sunt normele care reglementează modul cum are dreptul un pieton să traverseze, dar nu aici este problema.
Problema este aceea că Poliţia nu urmăreşte prevenirea evenimentelor, ci doar sancţionarea eventualelor contravenţii, alegând după cum are ea chef să aplice sau litera, sau spiritul legii.
Dacă ar fi altfel, poliţia ar începe, de exemplu, cu măsuri drastice împotriva şoferilor care parchează astfel încât se reduce spre zero vizibilitatea asupra trotuarului, sau care au faruri care orbesc pe cei care vin din sens opus. Azi orice bivol poate să-şi monteze, ieftin, becuri xenon pe far cu oglindă, şi Poliţia nu vede nimic, ignorând propriile reglementări.
Cum poţi vedea un pieton care, pe un drum neluminat fiind, şi când eşti orbit de faruri, ţâşneşte pe zebră dintre maşinile parcate imediat alături ? E un scenariu de coşmar, oricând posibil să devină realitate.
Eu ţin minte un sfat: să conduci ca un maniac care se teme tot timpul că vrea cineva să "intre" în el.
Asta nu-i normalitatea, nu este rezolvarea, ci doar o soluţie.
Câtă vreme Poliţia se va limita la sancţionarea efectelor, în loc să acţioneze asupra cauzelor, nu se va schimba mai nimic.
Mulţumesc.
Deci, dacă înţeleg corect (îmi cer scuze pentru insistenţă), se reduce vârsta de pensionare cu 3 luni pentru fiecare an de grupa I, şi se majorează stagiul de cotizare cu 6 luni pentru fiecare an de grupa I ?
Mulţumesc foarte mult pentru răspuns.
Totuşi am o nelămurire: diminuarea pentru grupa I înţeleg că aţi calculat-o considerând-o drept condiţii deosebite de muncă. Faptul că activitatea se încadrează în Anexa 2 art.24 (Art.30 alin.1 lit.e) nu permite considerarea drept condiţii speciale, diminuarea în acest caz făcându-se nu cu 3 luni, ci cu 6 luni pentru fiecare an de grupa I ?
Am în familie următoarea situaţie: absolvent facultate 5 ani curs de zi, cu diplomă, stagiu militar de 1 an şi 4 luni, la data de azi are vârsta de 57 de ani şi vechime în muncă neîntreruptă (deci fără a fi incluşi anii de facultate şi de stagiu militar) de 30 de ani. Din aceşti 30 de ani, între 1983 şi 1997, 3 ani au fost în grupa I de muncă 100%, iar 11 ani au fost în grupa I în proporţie de 75%. Activitatea anilor de grupa I se regăseşte în Anexa 2, art 24 din Legea unitară a pensiilor, dar numele întreprinderii nu este listat în Anexa 3 a aceleiaşi legi.
De asemenea, beneficiază de Legea 341, având brevet de Luptător remarcat prin fapte deosebite.
Ţinând cont de aceste date, ce opţiuni de ieşire mai devreme la pensie are ?
Confucius: înainte să pleci după răzbunare, sapă două gropi.
Răul pe care acea persoană ţi l-a făcut nu a dispărut datorită răului pe care, în revanşă, i l-ai făcut tu.
Încearcă să ajungi cumva la stingerea acestui conflict, şi abia după ce, epuizând toate căile acceptabile, vei constata că nu se poate, revino pe forum pentru ajutor din partea celor care-l pot da.
Cred că asta este calea cea mai bună pentru tine, pentru mintea, sănătatea şi sufletul tău.