avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate dianaip

Activitate dianaip

la fiecare luna este alta suma din cauza cursului. dar modificari in revisal nu se fac la fiecare luna ci doar cand se mareste salariul brut...atunci cum facem sa bata adeverinta de vechime exact cu sumele incasate in lei...?
Buna, ce sume trebuie/ este cel mai bine sa trecem in adeverinta de vechime, in cazul in care salariul angajatului este trecut in euro in contract cu plata in lei calculata la cursul BNR din ultima zi a fiecarei luni...?
Buna tuturor,
Avem un programator fost student care nu ne-a informat ca nu si-a dat licenta. Ce se intampla in cazul asta cu scutirea de impozit? Practic are un an de zile in care a a fost scutit in acel an "inghetat". Va trebui sa ii retinem impozitul retroactiv si sa facem rectificative la declaratiile 112? Sau putem continua cu scutirea de impozit? Nu gasesc niciuned in lege ce se intampla in cazul asta... Multumesc!
Sau putem deduce suma integrala? Instructiunile asa ar zice... ca deducem suma integrala si esalonam si pe luniile urmatoare daca este cazul, dupa cum se vede in instructiuni: [ link extern ]
Daca societatea achizitioneaza produse de la entitati protejate, dar suma este mai mare decat 50% din contributia la fondul de handicap, se poate deduce si din luniile urmatoare?
Buna ziua, referitor la scaderea din impozit a cheltuielilor cu educatia timpurie am 3 intrebari. Se pot scadea doar cheltuielile aferente educatiei din 2020 si cele din 2021? tinand cont ca impozitul este aferent anului 2020. A doua ar fi, daca din impozit am scazut deja sponsorizari si bonificatii, pot scadea educatia fara limita inclusiv pana ajung la zero? Daca suma nu ajunge, se trece la scadere din impozitul pe veniturile angajatilor, corect? Multumesc!
Răspuns la discuția Industria IT
Lista CAEN vizata in proiect nu cuprinde insustria IT din cate vad, ceea ce inseamna ca noi va trebui sa platim taxele la timp si daca acest proiect este adoptat.
www.avocatnet.ro/articol_540...
Răspuns la discuția Industria IT
si poti dovedi ca esti afectat doar prin acel certificat de situatie de urgenta?
Răspuns la discuția Industria IT
multumesc pentru raspuns, Da, toata lumea care poate lucra de acasa este in telemunca. ppPe langa asta, posibilitatea amanarii la plata a taxelor incepand cu 21 martie este posibila? Sau doar pentru anumite industrii?
Discuție Industria IT
Buna ziua,
Citesc de zor despre masurile legislative dar nu vad nimic de care sa poata ajuta industria IT. Noi facem software pentru firme de productie bunuri. Aceste firme si-au suspendat sau isi suspenda activitatea si ne cer amanari la plata si reduceri de preturi. Putem face noi ceva, Industria IT? Singura masura cat de cat si pentru noi este reducerea timpului de lucru de la 5 la 4 zile pe saptamana....Imi scapa ceva? Ma uteti ajuta? Multumesc!