avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate Nicu1951

Activitate Nicu1951

Buna ziua,sunt o persoana cu dezabilitati ,si am fost la stomatologie sa-mi puna dantura ,si nu a facuto bine ,mi-a luat amprenta si cred ca nu a luato bine ,sau problema o fi ca dupa ce mi-a luat amprenta,,sa mai lucrat la dantura ,a mai subtiat dinti am dat acont 1900 lei cum sa procedez sa-mi recuperez bani,sa merg sa o fac in alta parte,va multumesc ,cu respect Nicu
Buna ziua ,Va multumesc mult pentru raspuns,eu sunt o persoana cu dezabilitati si nu pot sa ma deplasez,daca nu fac contestatie in termenul prevazut de lege ,ce se poate intampla?
Buna ziua ,sunt o persoana de 70 de ani am vuâvut o dacia logan si am vanduto ,persoana care a cumparato ma amenitat ca o sa primesc multe amenzi de circulatie,,am facut contract de vanzare cumparare ,dar masina este tot pe numele meu,timp de 30 de zile pana o inscrie el pe numele lui,vas intreba cum procedez sa contestez aceste amenzi?
Răspuns la discuția Succesiune
Va multumesc pentru raspuns , asa o sa fac,o sa mai caut
Discuție Succesiune
Buna ziua,, am un SRL, suntem 3 asociati eu sotia si fiul,si si sotia a decedat , vreau sa fac succesiunea ,dar numai pe firma ,ca nu am bani si pentru apartament,,si nu gasesc notar,,,pe care iam contactac nu vor sa faca numai pe firma ,,este normal asa ceva?
Discuție Dizolvare firma

Am avut un chiosc si la demolat primaria ,deci sa desfintat si punctul de lucru o data cu Demolarea chioscului,suntem trei asociati eu .sotia care a decedat,si fiul meu ,mentionez ca nu sa facut succesiunea dupa decesul sotiei,Eu si fiul meu suntem persoane cu handicap
Si as vrea sa terminam cu firma din motive medicale nu putem sa mai continuam,Ce varianta ne recomandati va rog?
O varianta mai simpla ,eu ma gandeam la o intrerupere de activitate deocamdata.Firma nu are salariati Astept raspuns
Cu respect Nicu



Buna ziua,am inteles ca trebuie neaparat sa fac succesiunea,dar unde e mai avantajos (mai eftin) sa o fac ,in instanta s-au la notariat?si dupa ce fac succesiunea sa vindem,,,si cu paretea mea i-mi iau o garsoniera,care o sa fie numai a mea,,dar ma intreb daca unul din mostenitori nu este deacord sa vindem ce se intampla,,,nu am dat bani de geaba pe succesiune
Da ar fi o varianta cu contractul de intretinere,dar se poate face si fara succesiune,?

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Trebuie realizata dezbaterea succesorala , dupa sotia dumneavoastra, decedata.

Astfel, in urma acestei proceduri, se vor stabili cotele-parti din dreptul de proprietate, bunurile din masa succesorala, precum si cei ce au calitatea de succesori.

Dumneavoastra deja detineti o cota de 1/ 2 din bunurile dobandite in timpul casatoriei, acestea avand , de principiu, calitatea de bunuri proprietate devalmasa.

Cota de 1/ 2 detinuta de sotia, in timpul vietii, a fost transmisa catre dvs si copii, prin deces.(succesiunea fiind deschisa prin moarte).

Odata acceptata succesiunea, manifestarea de vointa este totala .( acceptarea vizeaza toate bunurile detinute de defunct, precum si datoriile).

Din 1/ 2 dumneavoastra aveti o cota de 1/ 4 anume 1/ 8.

Din 1/2 copiii au o cota de 3/4 anume 3/ 8.

Fiecare are o cota de 3/ 24.


In ce priveste cota -parte din dreptul de proprietate, puteti perfecta un contract de intretinere, acesta corespunde vointei dumneavoastra, in sensul ca o terta persoana sa va asigure subzistenta.

Poate fi instituit un drept de uzufruct viager, in favoarea dvs, care sa va confera dreptul de a stapani si poseda bunul pana decedati.




Deci se poate si fara succesiune ,dar prin testament,dar acest testament se poate face si la persoane straine ,adica ne facand parte din familie sau rude,,Deci pe mine nu ma avantajeaza cu nimica facand succesiunea,,numai ca dau niste bani de care nu beneficiez,,si aceasta succesiune costa cam mult caci a trecut 4 ani de la deces

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Care parte a dvs.? Fără dezbaterea succesiunii nu se poate ști care este partea dvs.
Ar putea fi bănuită partea dvs. Dacă ne spuneți si cum era bunul - comun sau propriu - dar este altceva decât a fi dovedită.

Pentru orice act (cu excepția testamentului) este necesară dezbaterea succesiunii.

Ați spus că (mai) aveți 3 copii. Erau și copiii defunctei soții? Unii da, unii ba? Cum este?
Și „cineva”-ul la care vă gândiți are legătură cu vreunul dintre copii?
N-aveți încredere în niciunul?
Gândiți-vă bine. Căci nici vreun străin n-ar fi prea fericit să vă ia sub îngrijire, știind că există riscul să se aleagă cu un proces din partea a vreo trei descendenți, și nici copiii dvs. n-ar fi prea fericiți, dacă ar afla ce vă doriți. Cum ați ajuns la această concluzie având totuși 3 copii?

Va multumesc pentru raspuns,Si acre sunt prevederile art. 30 din legea 17/2000

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
NU, dupa ce dezbateti succesiunea veti putea dispunde de bunuri cum doriti.
Atentie, la semnarea actelor la notar e bine sa respectati prevederile art. 30 din legea 17/2000