Bună, stimată comunitate de experți in domeniul juridic. Sper că o să mă puteți ajuta cu un sfat legat de problema mea. Terenul din spatele casei mele și - a schimbat proprietarul, noul proprietar ridicat nivelul solului, depășind nivelul fundației casei mele, chiar este si o mică pantă către casa mea, toată apa pluvială se revarsă către casa mea, si de atunci am igrasie in toată casa, si cînd e ploaie mai mare m-i se umple și pivniță cu apă, nemaiputând folosi pentru depozitare. Care sînt demersurile legale pentru a rezolva această situație foarte neplăcută. Vă mulțumesc anticipat pentru timpul acordat.
Bună ziua, puteți să mă ajutați cu sfaturi în acest caz? Subsemnatul Colewsnicov Jorj , CNP 1590203170324 domiciliat in Austria , strada STIFTERSTRASSE 19 , oras GREIN cod postal 4360, doresc sa fac o contestatie impotriva hotararii de suspendare a carnetului de conducere cu gradele A,B,C.si E , eliberat de B.H. Perg Austria.
Aduc la cunostinta urmatoarele:
-IUn ziua de 12.11.2022 inainte de intrarea in Craiova Km 250 + 500m , am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere Numar de inmatriculare MAI40892 DJ 187.la ora 10. M-i sa retinut carnetul de conducere fara nici o baza legala .
-S-a facut un abuz deoarece m-i sa imputat ca nu am oprit la semnalul unui presupus agent de circulatie (imaginar, care nu era acolo. Pentru asta am si martor)
-Mi s-a imputat depasirea vitezei legale cu 52 kilometri pentru care s-a aplicat sanctiunea de avertisment.
In aceasta situatie nu m-i sa prezentat filmarea , ( acesta nu m-i sa prezentat ) , spunand ca nu este obligatoriu , prezentarea filmarii de catre organul constatator.
Eu consider ca nu exista nici o proba in acest sens deoarece acest echipaj nu se afla pe traseu !
In aceasta situatie contest aceasta deoarece nu se afla pe traseu respectiv nici un aparat de radar , eu solicitand fotografia respectiva.
- Eu fiind in Romania ca turist venind din Baile Herculane (TURIST Pot prezenta dovada platii hotelului), iar decizia de a mi se ridica si retine carnetul de conducere este un ABUZ al organelor de control.
- Argumente:
- Carnetul de conducere este eliberat de statul austriac , iar eu ca turist nu pot sa ma intorc legal inapoi acasa (AUSTRIA) , deoarece trec prin Ungaria si Austria , iar dovada eliberata pentru 15 zile se refera strict pentru teritoriul romanesc.
- Mi s-a spus ca pot sa imi iau eventual carnetul numai luni 14.11.2022 , de la seful serviciului circulatie Craiova. Eu consider ca si acest act este un abuz in functie , deoarece nu ma poate retine sa raman in Craiova de sambata 12.11.2022 pana in 14.11.2022.(Libera circulatie a cetatenilor europeni! )
- De asemenea m-i sa spus ca nu este sigur ca voi primi carnetul fiind oprit pentru cercetari. Deci nu este iar legal, deoarece eu sunt cetatean austriac , si aceasta verificare se face on line , sau putea sa mi se faca practic o fotografie a carnetului de conducere, iar eu aveam retinut o camera in Bucuresti la hotelul Crystal Palast Hotel Bucuresti in data de 12.11.2022
- Consider si acesta un abuz al autoritatilor locale.M-i sa ridicat un drept al meu ca turist.si consider din patrea autoritatilor un gest neprietenesc
- Am fost retinut de catre politie circa 3 ore in data de 12.11.2022, fara un motiv adevarat , eu fiind de acord sa platesc o amenda si sa-mi continui drumul. Politistul mi-a spus sa plec de langa masina ca el nu doreste acest lucru , vorbind foarte urat , adresandu-mi cuvinte necontrolate…
SOLICIT SANCTIONAREA AGENTULUI DE POLITIE PENTRU ABUZ !
M-i sa ridicat dreptul de a conduce acasa in Austria. Acest drept nu mi se poate ridica. Eu trebuie sa cer anularea carnetului existent pentru retinere ilegala , si comandarea unui carnet de coinducere nou. Aceasta perioada trebuind sa raman pe teritoriul Romaniei, De aceea solicit plata de catre statul Roman a cheltuielilor aferente (Achizitionarea unui nou carnet de conducere din Austria , si plata hotelului si cele necesare (Mancare , cazare ,benzina ) pana intru in posesia unui nou carnet de coinducere nou , pentru a.-mi continua calatoria.
Suma estimata in Euro circa 5.000€
Va multumesc pentru intelegere
Sing.M.Jorj Colesnicov
A-4360 Grein
Stifterstr. 19.
Puteți să răspundeți dacă a procedat corect agentul de circulație, ce pot face in acest caz?
Bună. Societate comercială am trecut de la un furnizor de energie electrica la altul. La scurt timp s a defectat contorul electric, imediat ce am sesizat am anunțat și s a înlocuit contorul. Cînd am primit factura a fost de valoare negativă, practic o perioadă nu am avut facturi de plătit. Între timp firma de distribuție a intrat în insolventa și noi am revenit la furnizorul de ultimă instanță, Electrica. În acest moment furnizorul a observat că nu au emis facturile pe contorul nou schimbat, de aici a venit factura la valoare negativa. Ulterior au refăcut calculata retroactiv pe toată cantitatea de energie electrică consumată, aproximativ un an la valoarea 1.2 RON +tva(neluînd în calcul ordonanța pentru compensarea diferenței de preț) Menționez că în momentul în care am trecut la acest furnizor am semnat un contract pentru kw sub jumătatea celei facturate. Sînt dispus să plătesc cît am consumat la valoarea stabilită în contract pentru perioada în care a fost consumată energia electrică. Furnizorul vechi nu este de acord cu asta.. Ce pot face? Ce soluții puteți să îmi propuneți?
Bună ziua. În cazul în care este făcut testament și în caz de deces al uneia din părinți mai trebuie făcut succesiunea la notar?
Vă mulțumesc.
Buna.Adresa unde isi desfasoara activitatea firma cu contract de comodat este detinuta de persoana fizica.
Intrebare taxele catre primarie (teren si imobil)se pot plati din firma,daca
acesta este stipulat in contractul de comodat,adica toate cheltuielile aferente folosirii imobilului vor fi suportate catre societate.
Va multumesc.
Buna!Deci sa inteleg ca angajatorul decide daca acorda sau nu zile libere platite pentru sarbatorile religioase altele decit cele ortodoxe.
Bună. Există un cadru legal pentru a stabili ca zilele de sărbători religioase altele decât cel ortodox se acorda cumulat sau la alegere pentru angajații din mediul privat?
Am lansat această întrebare fiindcă la o agenție AJOFM din țară m-i sa comunicat că , dacă nu am depus contractul de convenție în ziua angajării nu mai avem dreptul la subvenția conform, legii .
Bună. Care este termenul legal maxim pentru depunerea actelor pentru convenție la șomerii peste 45 ani de la data angajării?