avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Activitate Urduban Dumitru

Activitate Urduban Dumitru

Repartitoare de costuri încălzire.....
Prin 2006, ne am grăbit și am montat repartitoare de costuri pe calorifere... De a lungul timpului ne-am convins că nu a fost o idee inspirată, am suferit pagube, din 38 de apartamente vreo opt nu deschid caloriferele, acest lucru afectează alți 24 de proprietari.... Acum când am notificat firma să nu mai facă citiri și calcule, un fel de fel de condiții, invocă fel de fel de motivații... Le am transmis solicitarea noastră, ei au cerut tabele, semnături etc. ceea ce nu este în competența respectivei firme de calcul.
Domnule,
Eu nu cred că ești proprietar pe acel teren, este exclus să ai autorizație pentru spărtura pe care ai făcut-o în zidul condominiului pentru a ieși din apartament în " grădină"..... Așa încât mare BELEA e pe capul matale...
Iar doamna poate lucra și la salubritate...are tot dreptul să sesizeze autoritățile....
Ai grijă! Repet, nu cred că ești în legalitate!
Pe ce lume trăiesc acești proprietari de spații cu altă destinație de la parterul unui bloc?!
LEGEA vorbește de condominiu, de proprietate comună forțată, de obligații clare, iar ei se vaită, cer favoruri etc.
Ca și cum noi, ceilalți, i-am cere să-și ia spațiul și să-l mute mai la vale!!!!
Măi , să fie!!!!
NOTA BENE:
Dacă nu aveți contoare de gaze la acest spațiu, contoare de apă etc., plătiți la paușal pe numărul de angajați, în baza unei convenții cu asociația ( proprietarul)....așa este frumos și civilizat.... altfel, lex, seda lex!
Conform Legii 196/ 2018, toți proprietarii de spații, indiferent de destinația de locuință ori altă destinație, indiferent la ce etaj se află spațiul datorează cheltuieli ce se stabilesc pe baza cotei indivize la asociația de proprietari.... la spațiile comunei ale CONDOMINIULUI...curățenie, lumină, încălzire spații comune, CONSUMUL DE ENERGIE TERMICA AL CONDUCTELOR VERTICALE CARE TRAVERSEAZĂ SPAȚIILE IN CAUZĂ, salarii plătite de asociație, reparații, întreținere, înlocuire ascensor...nu mai vorbesc de terasă, subsol, fațada blocului...
Este vorba de principiul proprietății comune forțate, clar definită de lege... spațiul dintr-un condominiu nu este o unitatea separată, de sine stătătoare, el nu poate exista fără existența celorlalte spații...
Evident, nu se poate renunța la folosința spațiilor comune.... altfel, o locuință, construcție individuală este opțiunea celor care vor legi doar pt interesele lor....
Dacă are legătură separată la gaze, nu plătește la consumul asociației, rămân însă celelalte legate de căldura din sistem centralizat ...
Bună ziua,
Am mai întrebat dar...
De patru ani, este un proces de ieșire din indiviziune, partaj succesoral în instanță. Copiii soției supraviețuitoare și ai defunctului soț, JURNALISTE DE PROFESIE, aflați în străinătate și fără nicio comunicare cu părinții din 1997(li s-a.aflat adresa cu mare greutate), au acceptat succesiunea( 2018), și-au ales un avocat, nu au răspuns la apelurile disperate ale MAMEI și la notificarea avocațională de a se face succesiunea la notar.
În iunie 2020 a început procesul în instanță, tărăgănat cu fel de fel de cereri formulate de avocata pârâtelor, toate respinse, scopul fiind decesul MAMEI!!!
Din octombrie 2021 există încheierea instanței ca apartamentul,obiectul dosarului/ succesiunii să se vândă la licitație...
Un executor judecătoresc a ținut pe loc dosarul de licitație timp de doi ani, deși primea regulat adrese de la judecătorie pentru a finaliza vânzarea, iar în decembrie 2023 a murit.....
Dosarul a ajuns la un alt executor. Pentru a finaliza cauza, instanța, sub egida căreia se află cauza, îi cere insistent și acestuia să facă vânzarea la licitație și nu înțelege nici ea niște condiționări ale respectivului....
Între altele,noul executor cere, pentru a putea proceda la licitație, ca OCPI să înscrie cei doi copii, în locul defunctului lor tată, în cartea și extrasul de carte funciară!!!
OCPI, unde s-a făcut o cerere la care s-au atașat acceptarea succesiunii de copiii în cauză, dovada de nedezbatere, ca și încheierea instanței privind vânzarea la licitație,refuză acest lucru întrucât nu are un document notarial ori o hotărâre a instanței. S-a făcut o revenire, eventual pentru a se face o înscriere temporară, la care se așteaptă decizia OCPI....
Instanța, deși în cadrul dezbaterilor își exprimă surprinderea față de pretenția executorului,
ezită să transmită faptul că ea este cea care stabilește condițiile acestui ciudat dosar în care copiii își bat joc în instanță de propria mamă, cu mari probleme de sănătate și financiare,cu toate că respectivii au abandonat- o de aproape 30 de ani, nemaivorbind de faptul că i-au și furat un alt apartament la momentul plecării din România...
Mulțumesc anticipat pentru atenție!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este și acesta un fel de implicare, participare la activitatea asociației.... Întrebări pot pune nu doar necunoscătorii in materie de legislație, în principal Legea 196/2018...
Domnul în cauză, însă, poate că are soluții mult mai bune, de interes, pentru bunul mers al lucrurilor în asociație, eventual chiar propuneri de a se îmbunătăți chiar legea în cauză....
Probabil că și participă la adunările generale ale asociației, ridică probleme acolo, face propuneri etc.
Altfel, de pe margine, fiecare spectator are opinia sa.
Mai grav ar fi dacă domnul nu participă, nu se implică, nu își asumă responsabilități...
Mai mult, dacă nu este PROPRIETAR MEMBRU ASOCIAT ( nu a semnat acordul de asociere și statutul), tot ce cere rămâne la nivel de CÂRCOTEALA...
Nemaivorbind că, după atâta amar îndurat de la "Moș președinte", are la îndemână plângerea în instanță...asta pentru că are vechime, constanță, substanță, anduranță....

Pai dvs cereti niste lamuriri...si nu putine, daca spuneti ca aveti deja 6 scrisori., Daca dvs cereti, dvs platiti. Vecinii de ce ar plati pt ce vreti dvs?
La sesizari nu se raspunde pe mail, trebuie scrisoare recomandata.
Spuneti ca ''deoarece sunt de gasit doar o zi pe saptamana''...pai nu este destul??

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consider că, având o notificare avocationala prin care cere ca succesiunea să se rezolve la notar și prin care se avertizează că orice cheltuieli și plăți vor fi suportate de, cealaltă parte, aceasta este ținută să achite aceste cheltuieli ocazionate de abordarea în instanță, Cealaltă parte are dreptul de a alege, dar trebuie să își asume responsabilitatea, riscurile...
Pe de altă parte, nu sunt neapărat obligat să am asistență avocationala, chiar fiind vorba de o masă succesorală cat de cat de valoare...
Cel care refuză notariatul, nu are dreptul de a tracasa, de a-și bate joc, chiar daca are bani de cheltuit...iar victima să fie batjocorită etc.
Bună ziua,
Dacă toată lumea înțelege, se rezolvă la notar.... Dacă nu... Succesiune în instanță( ultimul domiciliu al defunctului), partaj succesoral/ ieșire din indiviziune...partea de rea credință poate prelungi procesul....Se poate ajunge la vânzarea bunului la licitație prin executor judecătoresc...iar dacă ai parte de executori ciudați.....
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cere un extras de carte funciară asupra bunului în cauză,..așa pentru o primă imagine.... dacă succesiunea nu a fost făcută... sigur că trebuie să știi ce poziție ai față de defunct... frate cu unul din părinți etc....