avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate goja valeria

Activitate goja valeria

Intreprindere Individuală, neplatitor TVA ,comerț ambulant( hot dog și hamburger..tonetă mobilă), nu emit facturi dar primesc. Ce trebuie să știu referitor la e - factura ?
Bună ziua. Vă rog scrieți dacă există posibilitatea notării posesiei în cartea funciară având în vedere că terenul pe care l-am moștenit se regăsește într-un titlu de proprietate intăbulat. Titlul conține teren și casă moștenite de la bunici și are 10 urmași printre care și eu. Problema este că o parte dintre moștenitori au decedat , urmașii lor nu au făcut succesiunea și nici nu doresc să facă . Între noi nu sunt discuții, ei nu doresc nimic,împarțeala a fost făcută înainte să apară titlurile iar dezmembrarea nu poate fi făcută la notar iar prin instanță durează la nesfârșit și eu ar trebuii să suprt toată cheltuiala cu succesiunea celor 3 decedați pentru că doresc să intru în legalitate . Concret, cei care folosim în realitate terenul și casa suntem pe titlu , suntem frați și am împărțit între noi . Titlul a fost solicitat de un unchi dar avea multe greșeli din vina Primăriei și a durat o veșnicie corectarea și întabulare lui.Între timp unchiul a murit. Valeria.
Răspuns la discuția somaj tehnic
Doar am incetat sa mai ies la vanzare . Nu am depus nicaieri nici o declaratie in acest sens.
Discuție somaj tehnic
Intreprindere Individuala ,comert ambulant ,cod caen 4781,pensie boala cu drept de munca 4 ore. Am incetat activitatea in data de 12/03/2020. Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de somaj tehnic?
Daca se poate sa postati un model de reg.evid.fisc.complectat ( Intr.Ind.)
Intr.ind. comert ambulant. Incasari/2019=47812. Plati/2019=23233. Ce declaratii depun ? Ce contributii platesc ? Contributia la sanatate se calculeaza la venitul brut ? Mentionez ca nu am dedus cheltuieli cu telefonul,utilitatile ,combustibilul pt locuinta. Multumesc anticipat.
Intr.Ind , neplatitor tva , doua puncte de vanzare unul ambulant ( unde lucreaza sotul in baza unei declaratii la Reg.Com.) si un punct de lucru(Pravalie) unde lucrez eu .Vreau sa fac unele schimbari daca tot trebuie schimbate casele de marcat,numai ca nu stiu care ar fi cea mai buna varianta pentru mine. = vreau sa vand Masina care este pe firma si este amortizata ; vreau sa transfer Pravalia in alta locatie ( sau inchid punct,deschid alt punct ? ) , vreau sa schimb autorizatia in Intr.Fam.si sunt obligata sa cumpar casa de marcat cu jurnal electronic dar inca nu am de unde . Stie cineva sa ma sfatuiasca care ar fi cea mai buna solutie si in ce ordine sa fac schimbarile?