avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate Maria_

Activitate Maria_

Buna ziua!
Sunt titular al uni PFA infiintat la inceputul anului, ca instructor aerobic.
Din data de 9.03.2020 nu mai pot sa-mi desfasor activitatea, avand in vedere situatia de fata care o stim toti.
PFA-ul este job-ul de dupa-amiaza, deoarece sunt angajata la o multinationala cu norma intreaga ca inginer design si momentan lucrez de acasa.
In aceste conditii, conform ultimelor reglementari, pot beneficia pentru PFA de indemnizatie? Am sunat la AJOFM si o doamna mi-a spus :' cred ca nu beneficiati, dar nu stiu sigur".
Va rog, daca ma puteti ajuta cu un raspuns sigur, nu mi-as dori sa pierd aceasta oportunitate din cauza ca cineva nu stie sigur. Chiar daca mai un loc de munca, din punct de vedere al PFA-ului am si eu pierderi, nu incasez nimic, iar spatiu pt sala trebuie sa il platesc.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Acte infiintare PFA
Multumesc frumos de informatie!
Cei care tin cursul mi-au spus ca e suficienta adeverinta, dar probabil este un mod de a a trage lumea….ca la noi :-)

george-neagu a scris:

Pana nu terminati cursul si nu aveti la mana diploma, nu puteti sa mergeti la registrul comertului sa va autorizati ca pfa si nici sa incepeti sa desfasurati activitatea cu incasari si plati, cu semnarea de contracte si altele.

Buna ziua!
Pot infiinta un PFA ca instructor de aerobic, daca m-am inscris la curs, dar inca nu am diploma de finalizare, decat o adeverinta? Si pot incepe si activitatea, fara sa am probleme?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Contributii pentru pensie PFA
Va multumesc din suflet pt explicatii.
O zi buna va doresc!
Buna ziua!
Am cateva intrebari, daca ma poate lamuri cineva, va rog frumos.
Daca sunt angajata pe perioada nedeterminata la o firma si imi deschid si un PFA ca instructor de fitness, trebuie sa platesc contributiile pentru pensie si la PFA? Conform noilor norme, si contributiile de la locul de munca unde sunt angajata le platesc tot eu incepand de anul acesta. Iar daca ar trebui sa platesc si la PFA, practic as plati de 2 ori, cel putin asa inteleg eu.
Ce alte taxe mai sunt de platit pt un PFA?
Pentru astfel de serviciu, instructor de fitness, este nevoie si de casa de marcat?
Va multumesc anticipat!
Multumesc frumos pentru lamuriri.

george-neagu a scris:

Va puteti alerge intre un pfa sau srl care este mai scump la infiintare. Veti avea nevoie de casa de marcat in ambele cazuri daca organizati dumneavoastra totul sau nu daca incheiati contrat de prestari servicii cu firma care organizeaza sala si la final de luna taiati factura pe baza raportului de activitate semnat de ambele parti si incasati banii in numerar cu chitanta sau prin contul bancar al pfa sau srl..

Buna ziua.
Ce forma juridica trebuie sa aibe un antrenor de fitness?
Autorizatia initiala se da pe 1 an, dupa care se reinnoieste din 2 in 2 ani.
Cum poate functiona, sa poata tine clase de sport, si sa fie absolut legal totul? Trebuie sa aibe firma - SRL, sau PFA?
Va multumesc.
Buna!
Va rog, sunt disperata, nu stiu ce sa fac. Nu ma inteleg cu sotul meu, si de ceva vreme si-a pus in cap sa ma dea afara din casa. Ap. este luat cu prima casa, cota 1/2 fiecare. Va rog, spuneti-mi ce sa fac daca ma da afara? ma ameninta zilnic ca imi arunca lucrurile in fata blocului, dar nu am unde sa merg. Si acum mi-e foarte frica, eu ies peste o ora jumatate de la servici, si mia spus ca mi-a adunat lucrurile, sa merg sa le iau, ca le arunca. Ce trebuie sa fac? Am extras de carte funciara la mine, scrie cota de 1/2 pt fiecare, va rog, nu stiu cui sa ma adresez.
Buna ziua!
Am si eu o intrebare. La divort, minorul se audiaza in sala de judecata, sau separat de catre judecator? Intreb pt impactul psihologic asupra copilului, si frica fata de celalat parinte, care l-ar determina sa nu spuna ceea ce gandeste cu adevarat. Nici acasa nu-i spune in fata de frica, dar mie imi spune cand suntem singuri.
Multumesc!
Am postat de 2 ori intrebarea mea si nu apare niciunde, nu o gasesc. Titlul era " ma poate da afară din casă si sa imi ia copilul?". Rog ajutor!!