avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Activitate camelia77

Activitate camelia77

Răspuns la discuția SALARII COMPENSATORII
Multumesc.
Buna ziua,
Firma unde am lucrat m-a dat afara (conform art. 55 lit.c) si art. 65 alin. 1 din Legea 53/2003 Codul muncii) si am cerut salarii compensatorii confrom contractului colectiv de munca la nivel national deorece nu avem contract la nivel de societate si mi s-a raspuns ca: contractul colectiv la de munca la nivel national nu mai este valabil el a fost ntre anii 2007-2010, va rog sa imi spuneti daca asa este si daca nu ce trebuie sa le spun ca sa imi ofere aceste salarii compensatorii.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna seara,
Am o banuiala ca patroana unde lucrez nu plateste darile catre stat, as vrea sa verific daca im plateste sau nu impozite si tot ce mai trebuie platit dar nu stiu unde sa verific, va rog sa ma ajutati.
Multumesc.
Răspuns la discuția concediu 85%, sarcina
Pai nu am fost toate cele 12 luni inainte de nastere in concdiu de crestere copil asta este problema, eu am revenit la servici dupa nasterrea primului copil in mai 2009 (am stat doar cele 126 zile) si am intrat in concediu cu 85% in februarie 2009 pana in prezent cadn sunt insarcina ta iar de asta va intreb cum se calculeaza pentru urmatorul copil. Pot beneficia de legea cu 85%?
Răspuns la discuția concediu 85%, sarcina
Multumesc pentru raspuns.
Eu ma gandeam sa nu ma mai intorc la munca, sarcina va fi destul de mare in decebrie.
Mia am cetev aintrebari: Cand trebuie sa anunt angajatorul de noua sarcina si cum se face asta (la prima sarcina eram la servici si i-am anuntat direct)?
Cu cate zile inainte de a naste am voie sa stau acasa stiu ceva de 126 zile dar nu situ cum sunt impartite, la prima sarcina nu am stat de loc inainte de a naste acasa?
Alta intrebare ar fi de unde voi beneficia pentru cel de al 2 lea copil de cei 85% la primul copil am lucrat in alta parte dupa nastere mi-am schimbat locul de munca si am lucrat cateva luni apoi am intrat in concediu cu 85% ce venit mi se va lua in calcul pentru cel de al 2 lea copil?
Multumesc,
Buna ziua,
Am nascut in decembrie 2007 si din februarie 2009 am intrat in cocnediu cu 85% din salariu, pana in februarie nu am intrat in concediu de crestere copil indemnizatia fiind prea mica, intre timp sunt insarcinata urmand sa nasc undeva in luna martie 2010. In decebrie 2009 se termina cei 2 ani si ar trebui sa ma reantorc la servici.
Va rog sa imi spuneti cum procedez eu in aceasta situatie.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția concediu crestere copil
am nascut in 2007 am gresit eu :)
deci o sa apara normele dupa ce se termina alegerile, sau la anul dupa ce se linistesc si se instaleaza in fotolii noii alesi.
din articoul din lege pe care mi l-ati trimis eu inteleg ca trebuie sa fiu in plata cand legea intra in vigoare ca sa pot beneficia de cei 85%, sper sa fi inteles corect.
Mai am cateva intrebari:
1. Cand vor aparea normele de punere in vigoare ale acestei legi? site cineva?
2. inainte sa nasc am lucrat la un angajator apoi dupa cele 126 zile mi-am schimbat serviciul care 12 luni se vor lua in calcul? as vrea sa fac niste calule si nu stiu cum sa calculez, am nascut in 19 decembrie 2008 si pe 20 mai 2008 mi-am schimbat serviciul dupa cele 126 zile, precizez ca nu am de lco intrerupere pe cartea de munca.
Multumesc.
si eu sunt in aceeasi situatie, mi-a spus cineva ca trebuie sa intru inainte de 1.01.2009 in concediu daca vreau sa beneficiez de cei 85%, nimeni nu stie nimic clar pana nu apar normele de punere in vigoare ale acestei legi.
Daca imi puteti raspunde sigur adica sa stiu daca sa intru in concediu pana la 1.01.2009.
Multumesc.
Răspuns la discuția indemnizatia de 85% pentru mame
Multumesc.