avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate Roberta. Botez

Activitate Roberta. Botez

Bună ziua!
Sunt de religie catolică, și pentru Paștele nostru am cerut cele 2 zile libere ce ni se cuvin. Mi s-au acordat cu condiția sa muncesc în vinerea mare și a 2 a zi de Paștele ortodox fără sa fiu plătită dublu. Este legal?
Și încă un aspect... Bonurile de masa pentru zilele libere de Paștele catolic nu mi se cuvin dar pentru zilele lucrare de Paștele ortodox?
Multumesc
Bună ziua,
As dori sa știu dacă este corect următorul aspect: o persoana lucrează normal 8 ore pe săptămână de luni pana vineri. Dar un weekend lucrează 8 ore pe zi și sâmbătă și duminică, iar următorul weekend este libera. Cele 16 ore lucrate în weekend sunt considerate ore suplimentare și se plătesc dublu, dar nu se mai respecta regula celor 48 de ore libere ale angajatului.
Întrebarea mea este dacă se mai plătesc dublu orele de weekend daca sa se ofera în următoarea săptămâna liber 2 zile. Așadar orele de weekend nu ar mai fi suplimentare, dar totuși plătite dublu?
Multumesc
Discuție Ccc2
Bună ziua!
Sunt un ccc și am un copil ce face 2 ani pe 25.11.2018, dar urmează sa nasc după 1. 11.2018pana face primul copil 2 ani. Întrebarea mea este dacă pot sa intru dintr-un ccc în altul fără sa ma întorc la munca sau trebuie sa ma întorc la munca pana pe 25.10.218(pentru a intra tatăl în concediu) și trebuie sa fac demersurile pentru concediu medical.
Mulțumesc!
Bună seara! Primul copil face 2 ani pe 25 noiembrie 2018 eu ar trebui sa ma întorc la munca în octombrie. Dar sunt însărcinată și data limita de naștere pentru copilul 2 este 23 noiembrie 2018. Ce ar trebui sa fac sa iau indemnizație și la al 2 Lea copil? Sa ma întorc la munca pentru o luna și apoi sa fac cerere pentru indemnizație sau pot întra în continuare în ccc2? Mulțumesc!
Bună ziua! Am o fata născută în 25.11.2016. Am început sa fac demersurile sa ma întorc la munca pe 21 martie 2018. Din câte știu pot lua stimulent inserție pana când face fata 3 ani. Am aflat ca am rămas însărcinată din nou, urmând sa nasc aproximativ când face primul copil 2 ani. Am vorbit cu angajatorul și i-am explicat situația și a spus sa iau în calcul sa nu întru CCC2 pentru următorul copil și sa stau doar în concediul de maternitate. Întrebarea este dacă optez sa rămân la munca pot sa iau de 2 ori (se cumulează) stimulentul de inserție? Sau se oprește stimulentul primului copil când îl nasc pe al 2lea și întru în concediu medical.
Și cât am dreptul sa stau în concediul de maternitate? 126de zile sau 42?
Mulțumesc!
Bună ziua! Am o fata născută în 25.11.2016. Am început sa fac demersurile sa ma întorc la munca pe 21 martie 2018. Din câte știu pot lua stimulent inserție pana când face fata 3 ani. Am aflat ca am rămas însărcinată din nou, urmând sa nasc aproximativ când face primul copil 2 ani. Am vorbit cu angajatorul și i-am explicat situația și a spus sa iau în calcul sa nu întru CCC2 pentru următorul copil și sa stau doar în concediul de maternitate. Întrebarea este dacă optez sa rămân la munca pot sa iau de 2 ori (se cumulează) stimulentul de inserție? Sau se oprește stimulentul primului copil când îl nasc pe al 2lea și întru în concediu medical.
Mulțumesc!
Mulțumesc!