avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate suceava129

Activitate suceava129

Buna ziua! Pe scurt, am fost casatorita timp de 3 ani cu un cetatean roman. Eu locuiesc in SUA si nu am avut timp sa vin sa finalizam divortul decat acum. Am divortat prin acord la judecatorie si am ales sa revin la numele de fata. Problema este ca voi sta in Romania doar inca 3 saptamani si nu am timp sa schimb pasaportul care contine viza de SUA. Pot doar sa schimb buletinul care sa reflecte numele nou. Problema este ca vreau sa ma recasatoresc in SUA cu un cetatean american si dupa casatorie voi lua numele lui de familie. Am citit pe siteul consulatului roman din SUA ca numele pe certificatul de casatorie american trebuie sa fie exact la fel cu cel din registrele romanesti. Dupa recasatorie, vreau sa imi schimb pasaportul la consulatul roman dar din ce inteleg eu, intai trebuie sa inregistrez certificatul de casatorie american, apoi sa schimb pasaportul. Este corect asa? Cum sugerati sa procedez avand in vedere schimbarea de nume din numele de familie al fostului sot in numele de fata, apoi in numele viitorului sot? Multumesc!
Suntem in proces de divort si va fi finalizat in aproximativ o luna. Eu locuiesc in alta tara, amandoi ducem vieti separate de mult timp si nu exista nicio sansa ca unul din noi sa conteste divortul. Eu intentionez sa ma recasatoresc, dar as vrea sa imi explicati daca trebuie sa astept ca sentinta sa fie definitiva. Sa zicem ca sentinta se pronunta pe 2 iunie 2018, trebuie sa astept 30 de zile de la comunicare ca sa ma pot recasatori? Precizez ca nu locuiesc in tara si casatoria viitoare va avea loc in tara de domiciliu actual. Exista vreo problema legala daca ma recasatoresc inainte ca sentinta sa devina irevocabila oficial? Multumesc!
Buna ziua. Sotul meu a depus cererea de divort pe 30 martie la Judecatoria Botosani. Eu locuiesc in strainatate, nu acem copii sau bunuri de impartit, motiv pentru care divortam prin acord. Pe 3 aprilie a fost emisa Adresa catre mine in care am fost anuntata ca trebuie sa depun intampinarea. Am depus intampinarea pe 10 aprilie. De atunci, nu am mai auzit nimic. Am incercat sa caut dosarul pe portal dar nu apare niciun rezultat.

Date fiind datele de mai sus, cand credeti ca se va anunta termenul? Multumesc.
Buna seara tuturor! S-au depus actele de divort la judecatoria Botosani pe 25 martie. Sunt reprezentat de avocat pentru ca nu locuiesc in Romania. La sfatul avocatului, desi amandoi suntem se acord, sotia a depus cererea si eu am depus imtampinarea prin care am luat la cunostinta si am acceptat. Intampinarea am depus-o pe 10 aprilie, iar scrisoarea a fost emisa pe 2 aprilie. Intrebarea mea este, cat mai dureaza de acum? Nu avem copii, divortul se realizeaza prin acord. Avocatul meu a estimat un maxim de 3 luni de la depunerea cererii. Este adevarat? Cand ar trebui sa se fixeze termenul, dat fiind ca am depus deja intampinarea? Multumesc!
Buna ziua!

As dori sa stiu cat dureaza solutionarea divortului la judecatorie in urmatoarea situatie: sotia (eu) are resedinta in alta tara, casatoriti din 2015, separati din 2017, sotul este indecis (ar putea fi de acord sau nu). Intentionez sa depun cererea la judecatorie prin avocatul care ma va reprezenta pe durata procesului. Nu avem copii sau bunuri de impartit. Nu am avut niciodata resedinta comuna in acte. In depunerea cererii, eu sunt dispusa sa imi admit vina, sa admit ca desfacere casatoriei se face din pricina mea.

As dori sa stiu, in conditiile de mai sus, cat va dura intreaga procedura in cazul in care a) sotul comunica instantei ca este de acord; sau b) sotul se opune? Ambele variante sunt posibile. Inteleg ca termenele variaza in functie de aglomerarea instantelor, deci cred ca e de ajutor sa precizez ca procesul va fi inregistrat in jud. Suceava. Multumesc mult!