avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandra Elena

Activitate Alexandra Elena

Buna ziua,
Sunt administratorul unui PFA, cu un singur angajat.
Incepand cu luna august, angajul nu mai apare asigurat in sist de sanatate.
M-am deplasat la Casa de Asigurari, unde am fost informat ca trebuie sa le trimit declaratia unica depusa on-line de catre contabil.
Am trimis declaratia unica pe mail, mi se comunica ca trebuie sa merg sa iau un nr de inregistrare de la Anaf, in caz contrar nu se poate opera in sistem.
Unde este greseala?

Multumesc

Buna ziua, un PFA poate subinchiria spatiu daca nu are cod CAEN pt asa ceva?
Buna ziua, nu, din fericire nu exista o asociatie de proprietari constituita. Spuneti ca ma pot da in judecata deoarece am un grilaj la usa? Ar castiga daca ar face acest lucru?
Buna ziua, va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea chestiune: Am achizitionat un apartament care avea la usa de la intrare un grilaj de fier de siguranta. In saptamana urmatoare am venit in mod repetat la acel apartament, cu scopul de a vopsi un perete si de a-l decora. Un alt proprietar al unui apartament din acel bloc m-a oprit pe hol si mi-a adus la cunostinta faptul ca, din cauza grilajului meu (nu sunt singura cu un astfel de grilaj, inclusiv vecinul meu are unul) ii deranjeaza cand aduc mobila si au invocat faptul ca nu au spatiu de manevra.
Va rog sa imi spuneti daca pot fi obligata sa indepartez grilajul, daca au vreo baza legala pentru asa ceva.
Blocul are 2 etaje, eu locuiesc deja la etajul 1, deci este un bloc foarte mic, deasupra mea fiind doar cateva apartamente, deci nu sunt de parere ca indepartarea grilajului ar ajuta foarte multa lume. Pe de alta parte, in apartament va sta o persoana de sex feminin, singura, iar grilajul are ca prim scop acela al sigurantei. Ei invocand manevrarea mobilei ca si motiv, sunt de parere ca mobila de dimensiuni mari, cum ar fi canapele sau dulapuri, se schimba foarte rar si nu e un motiv destul de puternic incat sa fiu nevoita sa renunt la un mijloc de protectie pentru care am platit. Grilajul are 5-7 cm grosime.
Multumesc anticipat!
Executare silita - restituire garantie

Buna ziua, in cazul unei licitatii imobiliare (un apartament executat silit) ce se afla la al doilea termen, daca se prezinta un singur cumparator ce a platit cautiunea de 10% si ofera mai putin decat pretul de vanzare (sa zicem 80% din pret), isi poate recupera garantia in cazul in care el poate oferi numai 80%, nu 100%, atat cat ar fi trebuit sa ofere pentru a cumpara imobilul daca se prezinta un singur cumparator? poate sa recupereze acea garantie de 10% si sa vina la al treilea termen, cand suma va fi mai mica?
multumesc mult de lamurire. Are vreo importanta daca licitatia se afla la primul sau la al doilea termen? Adica pot oferi mai mult de 100.000 daca de exemplu la primul termen valoarea este de 100 si la al doilea de 75?
Executare silita garantie.

Buna ziua,in legatura cu acea garantie de 10% din art. 844, care este procedura de recuperare a ei? pot recupera acei bani in aceeasi zi in care a avut loc licitatia publica?
Executare silita

Buna ziua, din art. 844 ncpc eu înțeleg faptul că la o licitație publică, daca o casa este 100.000 de euro, eu pot face o oferta de cumpărare pentru 150.000 (zice oferta cel puțin egală). Va rog frumos sa mă lămuriți, pot oferi mai mult de prețul de vânzare? Sau pot oferi maximum 100.000? Mulțumesc mult
Asociatie de proprietari, costuri mari.



Buna ziua, pe scurt, parintii mei au achizitionat un apartament pentru a ma muta in el cand voi termina facultatea, adica peste un an (achizitia a avut loc acum deoarece au prins o oferta foarte buna). Cum timp de aproape un an de zile nu va locui nimeni in el, exista vreo posibilitate de a nu plati serviciile administrative catre asociatia de proprietari? Am observat de fisa atasata in scara de bloc faptul ca asociatia incaseaza intre 150 si 200 de lei pe luna inclusiv de la apartamentele in care nu sta nimeni. Am citit in lege faptul ca daca vrei sa contesti anumite taxe, trebuie mai intai sa faci cerere catre asociatie, dupa la primarie si abia dupa in instanta. Au baza legala sa imi impuna acele servicii, chit ca eu nu beneficiez de nimic, nestand acolo?
Buna ziua! O intrebare scurta: Eu ca si adjudecator, ce obligatii am in legatura cu imobilul adjudecat?
Context: ma intereseaza sa achizitionez un imobil scos la licitatie publica din cauza faptului ca proprietarul nu a mai platit ratele la banca si acel imobil este acum executat silit. Proprietarul a adunat pe parcursul a mai multor ani multe datorii, respectiv catre asociatia de proprietari, catre primarie (impozite), catre firma de salubritate, gaze, curent... pe scurt, o mare bataie de cap. Am incercat sa ma interesez cat am putut si am aflat ca datoriile catre asociatia de proprietari trebuiesc platite din pretul de vanzare al imobilului (daca asociatia s-a inscris la masa credala) sau de la vechiul proprietar. Pe acelea inteleg ca nu trebuie eu sa le platesc, dar nu am gasit nicio baza legala pentru restul. Daca eu ma mut acolo si inchei contract cu firma de gaze, acea firma ma poate obliga sa platec datoriile vechiului proprietar?

Multumesc anticipat!