Buna ziua,
Doresc sa infiintez o firma care sa efectueze cursuri pentru calificare.
Stiu ca trebuie sa am cod CAEN 8559 Alte forme de invatamant n.c.a., dar de restul ca sa pot sa fac acest lucru, unde pot sa ma duc ca sa pot sa desfasor aceasta activitate, ce trebuie sa am sa dau drumul la S.C.?
Bună ziua,
As dorii sa știu care sunt pașii de urmat pentru o firma ca să facă import din China și sa vândă online?
Coduri Caen, Documente ANAF, și etc?
Am umatorul caz:
Un cetatean are o amenda auto pe care nu o plateste iar functionarul public/persoana resposabila care ar trebuii sa o notifice pe acesta persoana prin metodele de care dispune somatie sau titlu executoriu si trece mai mult de 5 ani de zile de la intocmirii procesului verbal.
Intrebarea mea este:
Functionarul public/ persoana responsabila trebuia sa plateasca ceva pentru ca nu si-a facut indatoririile?
Am o intrebare, daca detin masina pe numele meu (ca persoana fizica) pot sa o folosesc ca persoana fizica autorizata? Daca da care este articolul si din ce lege? Pot sa o deduc ca si cheltuieli sau trebuie sa o trec in acte ca PFA?
Buna ziua,
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Un ONG este obligatoriu sa emita chitante fiscale celor ce doneaza? daca da care este legea?
2. Chitantierele se inregistreaza undeva? Fisc sau doar in cadrul ONG-ului?
Va multumesc!