avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate Biulia22

Activitate Biulia22

Buna ziua! Bunicii paterni au decedat de curând, tatăl meu fiind decedat și eu voi fi moștenitorul bunicilor mei. Tatăl meu mai are o sora și as dori sa cedez partea mea de moștenire ei, pot face asta printr o procura? Tin sa precizez ca stam in orașe diferite și mai am un frate care nu v a renunța la partea lui in favoarea mătușii. Mulțumesc!
Mulțumesc frumos pentru răspuns! Puteți sa-mi spuneți ,va rog, ce lege este și ce articol sa o pot citi? Și ce ma sfătuiți sa fac cu dna de la Casa de Asigurări care nu înțelege lucrul ăsta și nu vrea sa plătească concediul medical, justificând ca este fracțiune și nu o norma întreaga?
Bună ziua! Soția mea întâmpină următoarea situație: este profesor titular în doua școli, 14h + 4 h, anul trecut școlar școlar a fost detasata la o altă școală pentru cele 4 h. Din septembrie s-a întors la școală unde este titulara. De luna trecuta a intrat în concediu prenatal, cei de la Casa de Sănătate spun ca nu i se poate plăti concediul prenatal de către școala unde are 4h, deoarece nu are 6 luni cotizate la acel angajator. S-a mai întâlnit cineva cu situația aceasta, se poate rezolva? Mulțumesc!
Bună seara! Urmează sa facem succesiunea după tatăl meu, am primit scrisoarea de la notar. Suntem obligați sa facem succesiunea la notarul respectiv, sau putem opta pentru alt notar. Mulțumesc !
Bună ziua! Sunt însărcinată în 14 săptămâni și as dori micșorarea normei de muncă. Țin sa precizez ca sunt profesor și am ore în 2 școli, 14 h intr-o școală și 4 în altă școală. Care este demersul, cum trebuie sa procedez sa rămân doar cu çele 14 h? Mulțumesc!
Răspuns la discuția Asistenta sociala
Multumesc pentru răspunsul oferit! Voi face o sesizare daca nu se va rezolva. Zi buna!
Buna seara! Am o vecina cu o situație mai delicată, foarte delicata, are 2 copii. Unul dintre ei cu handicap, are retard mintal si ceva probleme fizice, celălat copil doar ce a nascut un copilaș. Situația este extremă deoarece nici unul nu are niciun venit, trăiesc din mila vecinilor. Ideea este ca primaria refuza sa le dea ajutor social, nici macar nu vrea sa le asculte. Ce se poate legal, să-i determine sa le acorde un ajutor?Situatia fiind mult mai gravă acum pentru ca bebelusul are nevoie de lapte praf si multe alte lucruri. Precizez ca locuiesc intru-un sat si nu sunt locuri de munca. Multumesc!
Răspuns la discuția Concediu odihna
Multumesc frumos!
Discuție Concediu odihna
Buna seara! Din luna februarie sunt in concediu risc maternal, urmand sa nasc in vara. Ce se va intampla cu concediul meu de odihna? Tin sa precizez ca sunt bugetar si lucrez in invatamant. Nu am auzit sa fie platit!
Buna ziua! Sunt in concediu risc maternal si urmeaza sa nasc in vara. Intre timp am aflat ca se vor acorda vouchere de vacanta. Eu voi putea beneficia de acestea? Daca nu, la revenirea din CIC le voi primi? Cum se procedeaza? Mentionez ca sunt bugetar! Multumesc!