avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate Miha2018

Activitate Miha2018

Societatea a angajat recent persoane fizice straine (din India) pentru care trebuie sa asigure cazare, acestea nedetinand spatii de locuit in Romania. In acest sens, s-a incheiat un contract de inchiriere cu o persoana fizica pentru un spatiu de locuit cu mai multe camere, pentru care primim factura. In contract se specifica faptul ca utilitatile sunt incluse in chiria negociata. Va rugam sa ne ajutati cu tratamentul fiscal atat din punct de vedere al impozitului pe venit pentru persoanele fizice straine, cat si din punctul de vedere al impozitului pe profit (deductibilitatea cheltuielii cu chiria). Va rugam de asemenea sa ne oferiti si monografia contabila pentru avantajul in natura (cazarea). Multumesc!
Ne intereseaza daca se pot plati in continuare abonamente de sanatate in limita a 400 euro/an) pentru salariatele care au contractul suspendat pentru crestere copil. Daca da, aceste cheltuieli sunt deductibile la calculul impozitului pe profit? Salariatele care au contractul de munca suspendat nu li se anuleaza indemnizatia de crestere copil daca au aceste beneficii?
Buna ziua!
Va rog raspuns la urmatoarea intrebare: un salariat de la un punct de lucru al societatii depune la punctul de lucru cerere de incetare CIM prin acordul partilor incepand cu data de 26 ale lunii, dupa care nu mai vine la serviciu. Cererea ajunge la sediul societatii si este aprobata si inregistrata cu data de 30 ale lunii si repartizata Serviciului RU., care face incetarea in Revisal cu data de 30 si transmiterea in aceeasi zi. Din data de 26 pana in data de 30 salariatul este pontat nemotivat deoarece nu a mai venit la serviciu, neasteptand decizia angajatorului. S-a procedat corect vizavi de data incetarii CIM in Revisal. Este obligat salariatul sa "se ingrijeasca" de obtinerea acordului angajatorului cu privire la incetarea CIM (acesta reclama respectivele nemotivate justificand ca el a depus cerere de incetare a CIM)?
Multumesc!
Multumesc ptr. raspuns.
Dar pentru functionari administrativi, conform cod COR sunt necesare studii medii (absolvent liceu) ... pot asimila cele 8 clase + 2 sc. complementara cu studii medii?
Multumesc inca o data!
Buna ziua!
Ma adresez cu urmatoarea speta: un salariat nu a efectuat concediul de odihna din anul 2018 (total 144 zile inclusiv anul 2023). Cum poate "fi obligat" acest salariat sa efectueze efectiv aceste zile de concediu, pentru a evita plata indemnizatiei in cazul inctarii CIM? Care este perioada maxima de timp in care poate sta in concediu?
Buna ziua! Ma adresez dvs. cu urmatoarea intrebare: o persoana absolventa a 8 clase + 2 ani scoala complementara poate fi angajata in cadrul unui birou pentru a desfasura activitati specifice (intocmire documente, arhivare, evidente, etc.) si care ar fi postul pe care ar putea fi angajata?
Multumesc!
Multumesc!!!
Buna ziua,
Referitor la OUG 142/2021 cu privire la perioada de 24 de luni:
Spuneti-mi, va rog, daca am inteles corect un paragraf din OUG 142/2021 cu privire la majorarea salariului minim garantat avand perioada de gratie 24 luni incepand cu 1 ianuarie 2022:
pentru un salariat care are deja contract de munca incheiat trebuie sa-i majorez salariul minim incepand cu 1 ianuarie 2022 la suma de 2550 (cf HG 1071/04.10.2021.... si majorat peste aceasta suma (cf OUG 142/2021) abia incepand cu data de 01.01.2024 ... deci o perioada de gratie de 24 de luni incepand cu 01.01.2022. De fapt salariu minim majorat se aplica de la 01.01.2024 ptr salariatii care la aceasta data au vechim de cel putin 24 luni ....
Multumesc!!!
Buna ziua!!!
Referitor la veniturile realizate cuprinse in anexa 2, necesare la stabilirea indemnizatiei pentru crestere copil, care este "venitul net realizat (lei)"???
Din saalriul brut de incadrare se scad contributiile, deducerile, cu tichete, fara tichete de masa .... cu impozit, fara impozit ... Multumesc!!!
Multumesc!!!