avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate ciuleafar1

Activitate ciuleafar1

Sigur ca ma incadrez. La momentul pensionarii mi-au fost acordate. Gr I= 15 ani si 12 luni, conditii deosebite= 3 ani, grupa II= 1an si 5 luni. Adeverinta a fost eliberata de angajator la momentul respectiv (erau inscrise oricum si in cartea de munca). Intre timp angajatorul (devenit fost) solicita copie dupa adeverinta eliberata tot de el la momentul pensionarii de la Casa de pensii (apropo, casa de pensii nu doreste sa o dea), sa intocmeasca una noua care are o singura modificare, nu se mai numeste grupa I, ci speciala!. De ce nu se face asimilarea automata, iar nimeni nu stie!! De aceea am zis ca e birocratie de nivel interbelic. ("sa-mi aduci adeverinta, ca-ti trebuie adeverinta") Nu stiu ce as avea de castigat prin acesta asimilare la conditii speciale! Nu este specificat nicaieri!
Multumesc, aceste articole le stiu. Alta era intrebarea, probabil este fara raspuns.
Buna ziua! Referitor la legea nr 351 de care se preleveza casa de pensii, cerand pentru cei incadrati in grupele de munca noi adeverinte. Personal sunt iesit la pensie si am perioadele de grupa 1 si 2 trecute in cartea de munca si adeverinta corespunzatoare depusa la dosar in momentul pensionarii. Fostul angajator solicita copie dupa acea adeverinta, pentru a elibera alta. Am ajuns iarasi la nenea Iancu "sa-mi aduci adeverinta, ca-ti trebuie adeverinta!" Ma poate lamuri cineva care este rostul acestei birocratii absurde?
Din pacate la un acord de mediere este greu de ajuns deoarece el propune pentru partea mea din masa succesorala, o suma simbolica, fara legatura cu valoarea reala. Va multunmesc pentru raspunsul dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua. Am o problema legata de iesirea din indiviziune. Fratele refuza punerea in aplicare deciziei din actul de dezbatere (fiecare 1/2 din mostenire), pe motiv ca el locuieste in locuinta respectiva si a adus imbunatatiri. (eu nu am sezizat ceva major, in afara de ce intretinere face orice chirias). Ma vad nevoit sa deschid un proces costisitor si am doua intrebari. Poate fi motivul invocat de frate admis de instanta? Si a doua, daca taxa de timbru (3% din tot), poate fi achitata in rate?.
Buna ziua! Am o intrebare legata de iesirea din indiviziune. Am inteles ca trebuie sa ma adresez unui avocat, dar acesta poate fi si din alta localitate sau musai din localitatea unde se afla mostenirea si notarul care a facut dezbaterea?
Am o problema legata de mostenire. Desi am reusit sa dezbat mostenirea de la parinti, impreuna cu fratele, fiind singurii mostenitori, acesta refuza sa o punem efectiv in practica (iesire din indiviziune). In localitatea unde se afla casa si pamantul parintilor, a pus stapanire pe tot si refuza orice intelegere amiabila. Care sa fie calea de urmat pentru mine, avnd in vedere ca o intelegere amiabila la notar, cum am reusit la dezbatere, iese din discutie?
Răspuns la discuția Dreptul la mostenire
Va multumesc pentru raspunsul dvs. pertinent! Intr-adevar, am toate motivele de ingrijorare. Mama a fost internata tot de el la spitalul de pshihiatrie si a urmat ani de zile tratament cu neuroleptice, ceea ce a dus si la paralizia actuala. Probabil ca are in vedere un asemenea contract, având in vedere ca la dezbatere succesorala, in prezenta celor doi martori si a notarului, a instruit-o sa spuna doar "Da", fara sa stie de fapt despre ce este vorba. Probabil ca singura mea optiune, sa solicit o expertiza psihiatrica, in instanta, alte solutii fiind excluse.
Buna ziua! Daca cineva cunoste raspuns la urmatoare problema. Dupa decesul tataului am ramas trei persoane mostenitoare, mama, fratele si eu. Dezbaterea suscesorala s-a facut in acesta formula, continand casa parintesca si o suprafata de teren. Fratele meu spune ca dupa moartea mamei, el o sa mostenesca tot si o sa ma excluda de la mostenire pe motiv ca el a ingrit-o pe mama, el locuind in casa parinteasca. Pentru a intari cele spuse, a vandut o parcela ramasa de la tata, cu acordul meu, dar a refuzat sa imparta suma incasata cu mine. Suma nu este asa mare incat sa acopere cheltuielile unui proces, in care sa solicit dreptate. Mentionez ca mama are pensie decenta(fosta profesoara) pe care o gestioneaza fratele, fiind nedeplasabila. Intrebarea mea este daca exista prevederi legale care sa ma apere in cazul amintit mai sus, de reaua credinta a fratelui si daca este musai sa-l actionez in judecata, sau exista o alta cale mai simpla de rezolvare. Mi-e teama ca nu cumva sa o determine pe mama sa faca un testament, desemnându-l pe el unic mostenitor, pentru ca dânsa este sub controlol sau absolut, fiind dependenta de el. Cineva imi spunea ca un inscris de mana, chiar nedat in forma consacrata, are valoare de act mostenire!! Multumesc anticipat pentru raspuns!