avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Activitate Antonia17

Activitate Antonia17

Ma gândeam ca trebuie să fi trecut cineva prin situația asta, vreodată și imi poate relata experienta. Mi se pare imposibil sa fiu singura persoană in situația asta...
Bună ziua, aș mai avea o ultimă întrebare: in cazul în care merg în instanță, aș avea câștig de cauză, chiar in cazul în care ei susțin că decizia lor este corecta, datorită faptului că nu au știut de calitatea mea de beneficiar de stimulent? Sunt hotărâți sa meargă pe această idee, chiar și în instanță. Nu aș vrea să pierd timp și bani aiurea... Cunosc destule cazuri in care s-a făcut recurs, și angajații au ajuns sa plătească daune angajatorului. A avut cineva o astfel de experienta?
Mulțumesc.
Multumesc frumos pentru raspuns, acesta a fost si argumentul meu, insa ma intereseaza daca nu cumva se pot prevala de faptul ca in alineatul urmator , scrie "(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a
salariatei/salariatului în unitate"? Eu nu am revenit, sunt nou angajata, ma incadrez in aceasta situatie? Legea nu spune nimic concret, si ma gandesc ca un avocat experimentat, ar putea invoca aceasta diferenta de termeni... Ce parere aveti?
Bună ziua, revin în atenția dvs cu o noua situație cu rugămintea de a a-mi oferi un sfat.
Am schimbat angajatorul după întoarcerea din CIC, făcând toate demersurile necesare pentru a primi stimulentul de inserție, dosarul a fost aprobat, în consecință mă aflu în plata stimulentului. În noul contract de munca am, desigur o perioada de proba, de 90 de zile, începând cu 15. 06.2020, prima zi de munca, până la 22.09.2020. Mi s-au acordat câteva zile de concediu( practic in organizarea interna este obligatoriu ca până la 1 septembrie toți angajații sa aibă un anumit număr de zile rămase, pentru pierde anumite privilegii, fapt nespecificat in CIM) iar la întoarcerea din concediu, mi s-a dat o notificare scrisă prin care sunt înștiințata ca se încetează raporturile de muncă, invocând faptul că sunt în perioada de proba. Nimeni nu a pus problema faptului că beneficiez de stimulent de inserție, motivând ca nu au știut. După cum știți, adeverința solicitata la dosarul de stimulent nu are un format specific, ea trebuie doar să ateste calitatea de angajat.
Va rog sa ma sfătuiți cum ar trebui să procedez, considerând că nu este nici corect, nici legal. Din câte am înțeles, atâta timp cât beneficiez de stimulent nu au voie să înceteze raporturile de muncă, va rog să-mi comunicați care sunt normele si cadrul legal in vigoare, in contextul actual, ținând cont de modificările legislative pe fondul pandemiei
Da, într-adevăr, in condițiile normale, însă acum, chiar dacă nu respectă aceste aspecte legale, probabil mizează pe faptul că nu stă nimeni sa se ocupe de litigii în plină epidemie...
Și dacă a desființat postul?
Pe mine clar nu ma avantajează șomajul tehnic...
Bună seara,
Am o mare nelămurire raportată la situația mea, în contextul actual.
În prezent sunt încă în concediu de creștere și îngrijire copil, acesta urmând sa împlinească 2 ani la sfârșitul lunii iunie. Pentru a beneficia de stimulentul de inserție, ar trebui să mă întorc în câmpul muncii in jurul datei de 25-26 aprilie, însă partea complicată este următoarea: înainte de a intra in concediu de maternitate am stabilit de comun acord cu angajatorul că vom încheia raporturile de muncă imediat ce perioada aferentă concediului de creștere și îngrijire un se va sfârși. Din păcate, datorită schimbărilor bruște apărute în contextul epidemiei actuale, nu am reușit să-mi găsesc un alt loc de munca și având în vedere că se apropie și Sărbătorile Pascale, mă îndoiesc că voi găsi într-un timp atât de scurt.
Întrebarea mea este: în cazul în care angajatorul nu este dispus totuși la un compromis, impus de situația data, exista posibilitatea sa ma încadreze in șomaj tehnic, sau chiar sa dispună concedierea, pe motivul desființării postului, in contextul actual?
La ce să mă aștept, și ce aș putea face, având în vedere că nu se știe nimic concret nici despre reînceperea cursurilor școlare, copiii rămânând în continuare acasă?
Mulțumesc anticipat.
Buna ziua, spuneti-mi va rog cand se intrerupe plata stimulentului de insertie. Eu ma aflu in concediu prenatal, de la inceputul lunii in curs, si primesc inca stimulent de insertie dupa reintoarcerea la munca din CIC.
Eu stiu ca doar la depunerea dosarului pt indemnizatie se intrerupe stimulentul, respectiv dupa cele 126 de zilela, cand angajatorul inceteaza sa imi mai plateasca concediul medical.
Cum se procedeaza?
Buna ziua! Referitor la acele zile libere de care beneficiaza tatal, la nasterea copilului, as vrea sa aflu exact: se aplica doar la primul copil sau si la urmatorul?
Am inteles ca daca a beneficiat o data de 15 zile libere, la nasterea primului copil, in baza atestatului de la cursul de puericultura, nu ar mai fi indreptatit sa aiba acest beneficiu si la nasterea celui de al doilea...
Asa este?
Am citit articolele de pe forum, insa nu sunt lamurita pe deplin...
Multumesc anticipat!
Sigur ca da!