Buna ziua,in legatura cu un proces pentru stabilirea domociliului unui minor in varsta de 4 ani la mama acesteia,cam cat dureaza un proces de genu unde s-a cerut si pensia alimentara? Au trecut 2 luni de cand am platit si vorbit ultima oara cu avocatul si acuma ne cere sa asteptam un raspuns,cica sa avem rabdare ca poate sa dureze chiar si 6 luni procesul,Este adevarat? Si inca o intrebare,este adevarat ca o sa vina cineva de la Asistenta Sociala (sau ceva de genu) in vizita ca sa vada daca copilul are toate conditiile necesare pentru a locuii cu mama?Va multumesc
cu meseriasul nu s-a semnat nici un contract deoarece nu era o firma si la politie am fost azi si bineinteles ni s-a spus sa actionam in instanta.Acuma eu trebuie sa schimb toate incuietorile la casa deoarece el inca are cheile si deocamdata nimeni nu locuieste acolo si sunt sigur ca in legatura cu sculele mele vor fi vandute pana instanta va actiona
Buna seara,Am o intrebare daca politia poate sa faca ceva in cazul asta.
Am chemat un meserias pentru a terrmina o casa in aflata in constructie,Ne-am inteles la bani 4000 de lei pe luna,l-am platit lunar asa cum ne-am inteles timp de 4 luni si la sfarsit 5-a luna cand am vazut ce greseli a facut i-am dat doar o parte din bani adica doar 3000 de lei.Domnu meserias a plecat fara sa ne dea cheile de la casa,Am inchis casa,am pus semne la usi si a doua zi a intrat fara sa stim si-a luat sculele lui si sculele noastre in valoare de aproximativ 2000 de lei.Acuma nu vrea sa le mai dea inapoi pana nu isi vede restu de bani.Avem si martori pe vecinii nostri ca a intrat si a luat.Daca mergem la politie se poate rezolva ceva?
Multumesc de raspuns.Ideea e ca tatal copilului nu vrea ca un alt barbat sa-i creasca copilul mai mult decat el ca s-au hotarat de comun acord ca 5 zile sa stea la mama si 2 la el,in functie de serviciul fiecaruia si de gradinita copilului,dar acum mama vrea sa se mute cu acest barbat(nu are copii) si tatal refuza
Buna seara,o intrebare in legatura cu,custodia comuna,fara pensie alimentara,Copilul minor in varsta de 4 ani a fost incredintat mamei la domiciliul unde locuieste ea si parintii ei.Intrebarea e, daca mama vrea sa se mute cu un alt barbat si tatal copilului refuza,trebuie deschis alt proces sau poate sa se mute asa pur si simplu?Mentionez ca acel barbat si copilul se inteleg de minune dar tatal copilului refuza ca el sa fie in preajma minorului.Multumesc
Buna seara am si eu o intrebare,daca tatal copilului nu-i da voie mamei sa-si vada propria fica in varsta de 3 ani pe motiv ca femeia si-a refacut viata cu altcineva(e gelos,frustrat,etc) ce se poate face? Parintii copilului nu au fost casatoriti,copilul e recunoscut de tata si e trecut pe certificatul de nastere.Persoana cu care e mama copilului acum nu reprezinta un pericol sau chestii de genu pentru copil. Decizia judecatoreasca poate sa dureze 1-2 luni sau chiar mai mult pentru stabilirea domiciliului copilului. Multumesc
Buna ziua. As dori sa stiu cam cat ar costa un ordin de protectie, in cate zile se elibereaza, pe ce baza se poate elibera si daca e bun improtriva amenintarilor verbale. Multumesc
atunci mai exista o alta varianta,ma rog asta depinde de la caz la caz.iti faci singura dreptate,pui pe cineva sa-i traga o mama de bataie pana intra in spital si gata si sa fereasca sfantu sa ai probleme cu politia dupa.Daca prin lege nu se rezolva nimic si daca iti faci singura dreptate iar e rau pai atunci cum facem?
si oridinul asta de protectie e valabil doar pentru el? adica el poate se cuminteste dar poate sa-si puna prietenii sau chiar membrii lui de famile sa continue cu acest circ,amenitari si vorbe jignitoare
Buna seara, M-am despartit de iubitul meu cu care avem un copil de 4 ani impreuna deoarece nu-i mai suportam jignirile si cateodata bataile.Mi-am refacut viata cu un alt barbat si asa a inceput cosmarul cu fostul,ma ameninta ca ma bate,ma face in toate felurile,l-a amenintat verbal si be iubitul meu ca ii taie gatu si multe altele.Toate astea fiindca e copilul la mijloc si plange dupa ambii parinti si ca eu am distrus familia.Intr-o seara cand iubitul era tura de noapte a venit cu copilul si a stat la mine cateva ore,am incercat sa-l dau afara din casa si mi-a tras una de am ramas cu vanataie(nu am sesizat politia).Acum cateva zile iar a venit si am chemat politia ca imi era frica dar politia l-a trimis acasa si atat. Cum as putea sa il opresc sa mai faca circul asta si sa ne lase in pace? Vreau sa isi vada de viata lui si sa inceteze cu amenintarile la adresa noastra.Inteleg ca e un copil la mijloc dar totusi.Voi merge si la tribunal lunile astea ca sa rezolvam problema cu copilul si bineinteles ca a inceput sa ne ameninte daca vom ajunge la tribunal o sa patim ceva grav.Toate amenintarile sunt facute verbal fata in fata sau prin telefon deci nu prea sunt dovezi daca mergem la politie