avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Activitate Monica Popescu

Activitate Monica Popescu

Bună ziua,
Va rog să-mi spuneți dacă am evaluări de riscuri pentru fiecare funcție, aferente lucrătorilor fara dizabilități sau gravidute, pentru grupurile sensibile la riscuri, garavidute și lucrători cu dizabilități sint diferite evaluările sau diferă și în ce ar consta diferența?
Răspuns la discuția Contracte de munca colaboratori
Multumesc pentru raspuns!
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati sa-mi lamuresc urmatoarea situatie, eu detin o firma si am la mine prin contract o alta firma colaboratoare pentru prestari servicii de curatenie si eu le fac programul de lucru. Trebuie sa am la mine cate o copie a contractelor de munca ale personalului de la firma respectiva ?
Buna ziua,

Va rog sa-mi acordati suport in vederea clarificarii urmatoarei situatii. Daca pe teritoriul firmei mele isi desfasoara activitatea merchandiseri ( colaboratori) care apartin ca lucratori unei alte firme, dupa noile prevederi ale HG 1425 , cine trebuie sa ancheteze si sa se inregistreze cu accidentul acestuia, angajatorul la care are contractul de munca sau firma pe teritoriul careia s-a accidentat?
Am parcurs noile prevederi dar nu imi sunt clare.
Va multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc referitor la cine are dreptul, conform legii, sa semneze in fisa individuala de instruire privind SSM , dupa instruirea la locul de munca la verificarea insusirii cunostintelor si la admis la lucru?
Buna ziua,
Am regasit in forum raspunsul pentru cazul pierderii fiselor de instruire individuale ssm. O problema ar fi la refacerea fisei duplicat cand nu mai sunt prezenti in firma conducatorii locurilor de munca care au semnat initial ca au efectuat instruirea la locul de munca sau seful ierarhic care semneaza la admiterea la locul munca. Ce pot sa fac in aceasta situatie ?


Buna ziua,
Stiu ca in legislatie specifica ca pentru lucratorii care au lipsit mai mult de 30 de zile se face o instruire suplimentara. In cazul meu am o revenire din concediu crestere copil, nu mai am fisa veche si i-am facut o fisa noua cu instruire introductiv generala si la locul de munca, dar cu data revenirii si am trecut pe fisa "revenire din CCC". Cum trebuie sa procedez sa fie corect?
Buna ziua,
In cadrul unei firme care are profil comercial, ex un magazin, in mod legal cine are atributiile sa intocmeasca instructiunile de lucru, responsabilul SSM sau managerul de raion care este seful direct al lucratorului?
Buna seara,
Intrebarea mea se refera la fisele individuale de instruire SSM.
Daca conducatorul locului de munca instruieste lucratorii din subordine, trecerea tematicii in fise, actiunea de scriere efectiva a tematicii, o poate face o alta persoana decit conducatorul locului de munca?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in lamurirea problemei arhivarii unor documente.
Primirea merchandiserilor in cadrul magazinului se face pe baza de delegatie, cit timp trebuie sa pastrez aceste delegatii si in ce Lege sau HG pot regasi aceste reglementari?