avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Activitate Jipa2017

Activitate Jipa2017

Bună ziua, acum lucrez la un Pfa cu norma de 8 ore, dacă optez sa lucrez la Pfa 4 ore și în alta parte alte 4 ore,cât va plăti cel de la Pfa contribuțiile la stat pentru 4 ore sau 8 ore? Va mulțumesc
Va mulțumesc pentru răspuns! O zi frumoasă

Cornel Vasile a scris:

1. Da, angajatorul trebuie sa fie de acord sa lucrati cu 4 ore/zi .
2. Depinde de valoarea veniturilor realizate ...daca lucrati cu 8 ore./zi, taxele pentru part time se vor achita la valorea salriului emntionat in contract.

Bună ziua,da lucrez

Cornel Vasile a scris:

Dvs mai lucrati in alta parte ?

Bună ziua. Ma aflu în situația următoare și as dori sa știu cum sa procedez. Am trimis o cerere către primăria unde locuiesc, pentru a fi îngrijitor informal pentru soacra mea care este încadrata în grad de handicap accentuat. Răspunsul a fost :
1.Trebuie sa fiu angajata și angajatorul trebuie sa fie de acord sa lucrez cu jumătate de norma
2. Primăria nu este obligata sa ma angajeze
Întrebarea este, dacă angajatorul accepta sa lucrez cu 4 ore, cum va plăti taxele la stat? Pentru 4 sau 8 ore? Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri. O zi frumoasă
Răspuns la discuția Moștenire
Bună ziua. Avem un titlu de proprietate pe numele bunicii și acolo are trecute toate terenurile și casa și pe rol la primărie este tot bunica. Tatăl meu nu tine minte după moartea bunicului sa fi fost dezbătută moștenirea.

MihailZC a scris:

Daca toate terenurile si casa sunt doar ale bunicii (si nu doar figureaza la rolul fiscal pe numele bunicii) deci bunicul nu a avut nici o cota din ele, atunci pe bunica dvs o mosteneste doar tatal dvs. Daca pe vreunul din bunurile despre care vorbiti a fost proprietar si bunicul dvs, atunci matusii i se cuvine din acele bunuri o cota de 1/16, restul mostenind tatal dvs.

Discuție Moștenire
Bună ziua! Am o nelămurire. Bunicul din partea tatălui a murit acum 38 de ani. Bunica a murit anul acesta. Au avut împreună 2 copii. Tatal meu și încă un unchi. Unchiul meu a fost căsătorit dar nu a avut nici un copil și el a murit anul trecut. Acum a rămas în viata doar tatal meu. Am fost la primăria de care aparținea bunica și toate terenurile și casa sunt pe numele ei. Pana ajungem la notarul de unde aparține bunica și unde trebuie dezbătută moștenirea vrem sa știm dacă are dreptul și soția unchiului meu. Mulțumesc mult

Jipa2017 a scris:

raluk0207 a scris:

Tatăl moștenește o 6/12 din cota unchiului (pe care unchiului la rândul lui a mostenit-o de la bunic).
Am și menționat în primul mesaj.

În privința soției unchiului, ce înseamnă mai exact ca totul e "pe numele" ei?
Dacă a cumpărat un imobil în timp ce era căsătorită cu unchiului, este bun comun. Chiar dacă numai ea a semnat contractul.
Ce proveniență au bunurile cumnatei?

Pe numele ei vin toate facturile și garsoniera e pe numele ei și numele lui. Este luata în timpul căsătoriei de la fabrica de unde lucra ea și încă o întrebare dacă se poate. Dacă nu dezbatem moștenirea sa ramana pe numele tatălui meu se poate întâmpla ceva? Va mulțumesc mult

raluk0207 a scris:

Tatăl moștenește o 6/12 din cota unchiului (pe care unchiului la rândul lui a mostenit-o de la bunic).
Am și menționat în primul mesaj.

În privința soției unchiului, ce înseamnă mai exact ca totul e "pe numele" ei?
Dacă a cumpărat un imobil în timp ce era căsătorită cu unchiului, este bun comun. Chiar dacă numai ea a semnat contractul.
Ce proveniență au bunurile cumnatei?

Pe numele ei vin toate facturile și garsoniera e pe numele ei și numele lui. Este luata în timpul căsătoriei de la fabrica de unde lucra ea.

raluk0207 a scris:

Defunctii se moștenesc unii pe alții, în ordinea deceselor.
Înțeleg ca bunicul a murit primul, apoi unchiul și în final bunica.
Astfel, pe bunic îl moștenesc:
- bunica 1/4
- unchiul + tata 3/4, adică 3/8 fiecare

Pe unchi (cota lui de 3/8) îl moștenesc:
- soția 1/3
- bunica (mama) 2/12
- tata (fratele) 6/12

Pe bunica o moștenește numai tata, adică unicul fiu rămas în viata.

Va multumesc mult pentru raspuns și pentru ajutor. Deci sa înțeleg ca tata moștenește și de la unchiul meu chiar dacă totul este pe numele ei?
Discuție Moștenire
Bună ziua! Bunica mea a murit acum ceva timp. Bunica a avut 2 copii, pe tatăl meu și un unchi care a decedat înaintea ei. Unchiul meu nu a avut copii și apartamentul lui și tot ce avea sunt pe numele soției lui. Întrebarea mea este cine moștenește ce a rămas de la bunica mea și cine moștenește ce avea unchiul meu? Suntem confuzi pentru ca unii notari spun ca moștenește și soția unchiului 25% de la bunica și unii spun ca nu moștenește nimic pentru ca după ce a murit bunicul meu nu s-a dezbătut moștenirea. Ma poate lamuri cineva în aceasta problema? Va mulțumesc