1. Da, angajatorul trebuie sa fie de acord sa lucrati cu 4 ore/zi .
2. Depinde de valoarea veniturilor realizate ...daca lucrati cu 8 ore./zi, taxele pentru part time se vor achita la valorea salriului emntionat in contract.
Daca toate terenurile si casa sunt doar ale bunicii (si nu doar figureaza la rolul fiscal pe numele bunicii) deci bunicul nu a avut nici o cota din ele, atunci pe bunica dvs o mosteneste doar tatal dvs. Daca pe vreunul din bunurile despre care vorbiti a fost proprietar si bunicul dvs, atunci matusii i se cuvine din acele bunuri o cota de 1/16, restul mostenind tatal dvs.
raluk0207 a scris:
Tatăl moștenește o 6/12 din cota unchiului (pe care unchiului la rândul lui a mostenit-o de la bunic).
Am și menționat în primul mesaj.
În privința soției unchiului, ce înseamnă mai exact ca totul e "pe numele" ei?
Dacă a cumpărat un imobil în timp ce era căsătorită cu unchiului, este bun comun. Chiar dacă numai ea a semnat contractul.
Ce proveniență au bunurile cumnatei?
Pe numele ei vin toate facturile și garsoniera e pe numele ei și numele lui. Este luata în timpul căsătoriei de la fabrica de unde lucra ea și încă o întrebare dacă se poate. Dacă nu dezbatem moștenirea sa ramana pe numele tatălui meu se poate întâmpla ceva? Va mulțumesc mult
Tatăl moștenește o 6/12 din cota unchiului (pe care unchiului la rândul lui a mostenit-o de la bunic).
Am și menționat în primul mesaj.
În privința soției unchiului, ce înseamnă mai exact ca totul e "pe numele" ei?
Dacă a cumpărat un imobil în timp ce era căsătorită cu unchiului, este bun comun. Chiar dacă numai ea a semnat contractul.
Ce proveniență au bunurile cumnatei?
Defunctii se moștenesc unii pe alții, în ordinea deceselor.
Înțeleg ca bunicul a murit primul, apoi unchiul și în final bunica.
Astfel, pe bunic îl moștenesc:
- bunica 1/4
- unchiul + tata 3/4, adică 3/8 fiecare
Pe unchi (cota lui de 3/8) îl moștenesc:
- soția 1/3
- bunica (mama) 2/12
- tata (fratele) 6/12
Pe bunica o moștenește numai tata, adică unicul fiu rămas în viata.