Buna ziua,
Am de intrebari la care va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.
1. Vand unui imobil pe care o persoana britanica doreste sa il achite, dar pe acte si viitori proprietari sa fie trecute persoane diferite, respectiv un cuplu.
Cetateanul britanic vrea sa fie trecut in antecontract data la care va fi predat imobilul. Transferul de bani fiind facut din alta tara, va trece prin inca 2 banci pana sa ajunga in contul meu si ma intereseaza daca exista vreo clauza care specifica ca pot preda apartamentul DUPA incasarea banilor ?
Vreau sa fiu precauta, nu imi e de ajuns un OP la data semnarii contractului, ci doresc sa predau cheile dupa incasarea sumei respective.
Ma poate ajuta cineva, va rog, cu procesul cap-coada de vanzare cumparare sau daca se stipuleaza undeva aspectul asta?
2. Locul de parcare nu este trecut expre in contractul de vanzare cumparare, dar se considera a fi inclus pe langa spatiul apartamentului, prin mentiunea cotei parte din spatiul comun.
Exista o intelegere amiabila intre vecini pentru fiecare loc alocat, dezvoltatorul lasand la latitudinea locatarilor aceasta. Deci, exista loc de parcare pt fiecare apartament dar nu e trecut in acte, parcarea fiind pe spatiu PRIVAT. Noul cumparator vrea sa indic in antecontract locul respectiv, desi i-am explicat situatia si a inteles. Imi creeaza anumite obligatii daca indic spre exemplu "locul al doilea de la intrare" ? Nu stiu daca e ok sa indic un loc care nu trecut expre in contract, ci e alocat prin intelegere verbala.
Multumesc mult, m-ar ajuta foarte mult aceste clarificari.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Angajatorul imi solicita sa creem o lista cu colegii care au/au avut COVID, strict pt baza noastra de date.
Ingrijorarea mea e ca este un subiect sensibil si e posibil sa se bata cap in cap cu GDPR-ul.
Fiind in regim de telemunca, este legal/are voie angajatorul sa ceara asemenea informatie?
Va rog sa ma ajutati cu un temei legal.
Multumesc.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.
O zi frumoasa !
Buna ziua,
Multumesc pentru raspunsul d-voastra prompt.
Lucrez in baza aceluiasi contract, fara nici o modificare, pentru aceeasi societate. Doar ca in loc sa lucrez fizic in sediul social din orasul X lucrez fizic in orasul Y, in sediul altei firme decat cea din contract.
Raspunsul pentru intrebarea a doua este da.
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
M am mutat in alt oras, unde firma la care lucrez are un sediu pentru alta firma, decat cea din contract. Intrebarile mele sunt: care sunt sanctiunile aplicate firmei ca lucrez in sediul altei firme, avand in vedere ca sunt 2 firme si 2 orase diferite ?
Si daca doresc sa lucrez de acasa, natura job ului permitand acest lucru, dar imi este refuzata cererea, exista vreun argument legal legat de faptul ca nu efectuez munca in sediul social din contract ?
Multumesc.
Buna ziua,
Am nevoie de un raspuns urgent, va rog. Am absolvit liceul acum 7 ani si doresc sa ma inscriu la Facultate. Pentru a confirma locul am nevoie de Foaia matricola in original, pe care momentan nu o gasesc nicaieri. Ma gandesc ca e posibil sa o fi pierdut.
Am solicitat-o celor de la liceu dar refuza sa mi-o dea, pe motiv ca se da doar o singura data.
Am fost si la Inspectoratul Scolar si mi-au spus ca lucrul acesta tine de director, fiindca am semnat o data in Registrul Unic pentru foaia matricola.
Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac ?
Multumesc frumos.
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.
Pe scurt, vrem sa achizitionam un apartament care nu are cota parte in CF, are mentionat doar dreptul la folosinta. Sunt 2 blocuri pe terenul respectiv iar cei care locuiesc deja in ele, din comoditate, nu s-au inteles sa faca demersurile necesare.
Am inteles de la agentie ca s-a castigat irevocabil procesul cu proprietarul terenului si am primit numarul de dosar pentru a verifica online sentinta, dar nu inteleg nimic din termenii afisati.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele :
1. Explicarea celor 2 solutionari la date diferite: Admis cererea de instituire a unui sechestru asigurator cu plata unei cautiuni de 355.400 euro. Cu recurs. - si - Admis cererea. Dispune investirea cu formula executorie a incheierii civile din data de 1 Iulie 2011.
2. De unde pot obtine sentinta judecatoreasca pentru a verifica ca procesul e solutionat irevocabil?
3. Cat costa aproximativ sa intabulez apartamentul cu cota parte ? E posibil sa facem lucrul acesta doar pentru apartamentul nostru sau e nevoie sa facem impreuna cu vecinii?
4. E posibil sa vinzi apartamentul in conditiile prezente prin credit bancar? Inteleg ca in multe cazuri, bancile au refuzat sa acorde credit in asemenea situatii.
5. Care sunt pasii concreti care trebuie urmati acum ?
Orice sfat este binevenit.
Multumesc frumos de raspunsuri.