Buna ! Terenul nu are cum sa apara vandut in 2011 atata timp cat tatal tau a decedat in 2010. Trebuie sa verifici acel contract de vanzare-cumparare pt ca este imposibil, ori nu ai prezentat situatia cu toate detaliile, posibil sa existe un act de partaj de care tu nu stii.
Buna ! Te duci la taxe si impozite cu adeverinta de autodemolare si soliciti scoaterea din evidenta fiscala a acelor constructii, apoi faci actualizare la cadastru si le radiezi si din cartea funciara.
loredanamariana
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ! Daca constructia este inscrisa la taxe si impozite cu anul construirii 1968, se poate actualiza cadastrul si intabula constructia in baza certificatului fiscal. Daca nu este declarata la taxe si impozite se scoate certificat de edificare al constructiei si in baza acestuia se poate intabula...nu este greu
loredanamariana
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ! Trebuie sa mergi la Primarie si sa intrebi daca zona respectiva este in intravilanul localitatii (cel mai simplu)...Daca nu primesti informatiile de care ai nevoie poti solicita un certificat de urbanism in care ai toate detaliile referitoare la acel imobil si daca este in intravilan poti construi respectand cerintele din certifictul de urbanism.
Buna seara ! Am fost autorizat ancpi si am suspendat autorizatia datorita angajarii, sunt inactiv in momentul de fata. Ce trebuie sa fac ca sa devin iar activ, sa pot functiona?
Nu inteleg de ce trebuie sa plateac servitute, in fata mea sunt doar cativa milimetri, pe schita nici macar nu sunt vizibili, trebuiau sa fie cedati drumului, am fost pacalita ca am deschidere 40 m, i-am spus ca doresc sa construiesc... Notarul are voie sa autentifice actele ib situatia in care nu am deschidere la strada?
Buna seara !
Am cumparat recent un teren intravilan de 800 mp care ar fi trebuit sa aiba deschidere la strada 40 de metri conform PUZ-ului pe care ni l-a prezentat vanzatorul inainte de cumparare. In fata lotului avem ca vecin o fasie de teren care incepe de la 0 cm si se lateste dealungul lotului pana la 33 cm , sunt aproximativ 10 metri unde fasia are grosime cativa milimetri dar chiar si asa este in fata lotului si practic nu avem deschidere la strada. Conform spuselor vanzatorului aceasta fasie este o aliniere de teren si trebuia sa o cedeze pentru drum , asa scria si in PUZ fapt ce ne-a facut sa mergem pe incredere si sa cumparam terenul .Acum la cateva zile de la semnarea contractului am constatat ca aceasta fasie nu a fost cedata domeniului public si nici nu are notata servitute de trecere.Mai mentionez faptul ca aceasta fasie se intinde in fata mai multor loturi care urmeaza dupa mine si nu sunt inca vandute si ca in total are 73 mp. L-am sunat pe cel care ne-a vandut terenul si spune ca in urma hotararii consiliului local aceasta fasie nu trebuie sa o cedeze drumului chiar daca asa scrie in PUZ si ca nu stie ce este de facut in aceasta situatie, ar vrea sa imi vanda aceasta fasie dar eu nu mai vreau sa platesc nimic deoarece am fost pacalita ca am deschidere la strada 40 metri si ca nu ma incurca cu nimic. Nu vreau sa cumpar aceasta fasie pentru ca le blochez iesirea restului de loturi inca nevandute si in fata lotului meu daca ii calculez suprafata am doar 6 mp. Intrebarea mea este ce pot face in aceasta situatie? Cum pot sa imi obtin deschiderea la strada fara sa mai platesc nimic ? Pot sa obtin autorizatie de construire? Este legal ceea ce se intampla?
Buna seara !
Am cumparat recent un teren intravilan de 800 mp care ar fi trebuit sa aiba deschidere la strada 40 de metri conform PUZ-ului pe care ni l-a prezentat vanzatorul inainte de cumparare. In fata lotului avem ca vecin o fasie de teren care incepe de la 0 cm si se lateste dealungul lotului pana la 33 cm , sunt aproximativ 10 metri unde fasia are grosime cativa milimetri dar chiar si asa este in fata lotului si practic nu avem deschidere la strada. Conform spuselor vanzatorului aceasta fasie este o aliniere de teren si trebuia sa o cedeze pentru drum , asa scria si in PUZ fapt ce ne-a facut sa mergem pe incredere si sa cumparam terenul .Acum la cateva zile de la semnarea contractului am constatat ca aceasta fasie nu a fost cedata domeniului public si nici nu are notata servitute de trecere.Mai mentionez faptul ca aceasta fasie se intinde in fata mai multor loturi care urmeaza dupa mine si nu sunt inca vandute si ca in total are 73 mp. L-am sunat pe cel care ne-a vandut terenul si spune ca in urma hotararii consiliului local aceasta fasie nu trebuie sa o cedeze drumului chiar daca asa scrie in PUZ si ca nu stie ce este de facut in aceasta situatie, ar vrea sa imi vanda aceasta fasie dar eu nu mai vreau sa platesc nimic deoarece am fost pacalita ca am deschidere la strada 40 metri si ca nu ma incurca cu nimic. Nu vreau sa cumpar aceasta fasie pentru ca le blochez iesirea restului de loturi inca nevandute si in fata lotului meu daca ii calculez suprafata am doar 6 mp. Intrebarea mea este ce pot face in aceasta situatie? Cum pot sa imi obtin deschiderea la strada fara sa mai platesc nimic ? Pot sa obtin autorizatie de construire? Este legal ceea ce se intampla?
Buna seara ! Am o cunoștință care în urma cu 10 ani a spart o mașină în Spania, a furat dintr-un bar si după ce a văzut ca este căutat de poliție a fugit în România. După 4 ani a plecat iar in Spania și imediat ce a aterizat avionul a fost luat de 2 polițiști și reținut 30 zile, apoi i-au dat drumul pt a aduna mai multe probe dar nu avea voie să părăsească teritoriul Spaniei și trebuia să meargă în fiecare lună la politie să semneze, a fost doar o data și apoi a fugit iar in România...au trecut 6 ani de atunci. Dacă pleacă iar in Spania riscă să fie reținut?