avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate ion.u

Activitate ion.u

Buna ziua,

Detin un teren intravilan. Am aflat ca la primaria orasului a fost depus dosarul pentru initiere de PUD pentru unul din loturile de teren vecine direct cu al meu. Am gasit anuntul pe site la primarie, dar nu am fost notificat in scris de catre intiator sau de catre primarie, pentru a putea trimite obiectiuni, daca as avea. Am discutat cu un alt vecin si mi-a spus ca el stie ca ar fi trebuit sa fim notificati, asa stipuleaza un ordin al Ministerului lucrarilor publice, altfel nu se poate aproba PUDul in Consiliul local. Puteti, va rog, sa ma lamuriti privind aceasta chestiune? Exista un astfel de Ordin? Multumesc!
Multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua,
Tatal meu are locuinta intr-o localitate resedinta de judet, casa la curte. Pe terenul vecin, viran pana in prezent, proprietarul a ridicat o schela din cele folosite la fatade, de cca 7 m inaltime, la o distanta de numai 1 m de gardul locuintei tatalui. Am intrebat la primarie si pana in prezent nu este eliberata nicio autorizatie de construire pentru terenul respectiv, dar cei de la primarie nu vor sa ia nicio masura impotriva proprietarului terenului. Puteti va rog sa-mi spuneti cam care ar fi regimul acestui tip de constructii si cum s-ar putea actiona pentru intrarea in legalitate? Multumesc.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Trebuie sa fac certificatul de mostenitor pentru un teren pe care tatal meu il detinea in provincie. Pe teren sunt si doua anexe, constructii vechi (cam de prin anii '80) dar de caramida, un grajd si un atelier/garaj, Atat terenul cat si cele doua anexe sunt mentionate ca apartinand tatalui meu intr-o hotarare anterioara a instantei, partaj cu o sora a tatalui. Tatal meu platea impozit pentru teren la primaria comunei respective, am chitantele si chiar un certificat fiscal mai vechi ( din 1998) dar acesta nu mentioneaza si anexele, cred ca nu erau inregistrate in rolul fiscal. Terenul nu este intabulat, nici anexele, nu am cadastru.
Cum as putea face totusi certificatul de mostenitor care sa includa si cele doua anexe, pentru restul bunurilor mostenite (casa in oras) l-am facut deja.
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare: vecinul meu care are un teren viran lipit de casa mea a solicitat si a obtinut un certificat de urbanism de la primaria orasului. Pot sa solicit la primarie sa consult acest act, cu motivatia ca sunt direct interesat, ca vecin? Are acest act statut de document public?
Multumesc pentru raspuns!

Ion U.
Imi cer scuze, nu sunt eu familiarizat cu termenii. In CF a terenului scrie: permite accesul pentru loturile 2,3,4,5,6,7. Iar eu, ca si toti ceilalti 6 proprietari, aparem in CF cu intabulare drept de proprietate reprezentand suprafata indiviza 98 mp cota actuala 1/7.
Toti am cumparat in acelasi timp.
Multumesc pentru raspuns. Va detaliez din ce cunosc eu: Proprietarul initial al terenului a lotizat si dezmembrat in 8 loturi, adica 7 loturi de casa si un drum de acces. Noi, cei 7 proprietari, am cumparat fiecare un lot de casa si 1/7 din lotul drum acces. Drumul de acces este intabulat in coproprietate 1/7 cota fiecare si destinatia specificata este drum acces. Primaria nu ar trebui sa ceara acest acord al vecinilor coproprietari inainte de a emite un act - de urbanism sau construire? Multumesc.
Buna ziua,
Impreuna cu alti 7 proprietari avem locuinte insiruite cu acces din drumul de servitute proprietate comuna cota de 1/7 fiecare. Proprietarul primului lot, de la strada principala, vrea sa construiasca un imobil cu destinatia spatiu comercial, magazin cred. Noi, ceilalti 6 proprietari, ne gandim la problemele care vor fi cu accesul clientilor cu autoturisme si parcarea pe drumul de servitute, intrucat pe latura de la strada principala nu vor avea loc de parcare. Rugamintea mea este daca ma puteti ajuta cu indicarea unei eventuale reglementari care sa se aplice in acest caz; este necesar acordul nostru pentru a obtine autorizatie de construire sau de functionare? Ce am putea face?
Va multumesc anticipat!
Ion