avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate Răzvan Dragomir - Expert contabil

Activitate Răzvan Dragomir - Expert contabil

Răspuns la discuția Actualizare act constitutiv
Cea mai convenabila forma de adaugare a unui asociat prin majorare cap.social este prin cooptare . Decizia trebuie sa contina cele 2 modificari . Actul constitutiv trebuie sa contina in titlu "actualizat", si nu trebuie sa respecte forma celui initial . Va recomand modelele editabile care se gasesc pe site-ul ONRC.
Răspuns la discuția Trecere SRL-D catre SRL
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti modificarea de la 01 ianuarie a anului urmator .
Răspuns la discuția casa de marcat
Nu , producatorii agricoli nu sunt doar acele persoane fizice cu atestat
Studiind OUG 44 / 2008 si Legea 70 / 2018 , privind modificarea si completarea Legii 145/ 2014, pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei din sectorul agricol , dvs. daca si produceti legume, cum aveti codul caen , va incadrati la producatori agricoli individuali organizati ca si I.I..
La art.13 din prezenta lege , se mentioneaza
În cazul producătorilor agricoli persoane fizice autorizate/întreprinderi individuale/întreprinderi familiale constituite în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016, administratorii piețelor asigură accesul în piață pentru comercializarea produselor agricole în baza adeverinței emise de către primăria în a cărei rază administrativ-teritorială se află propria fermă/gospodărie, din care să rezulte suprafața de teren agricol și/sau efectivele de animale pe care le deține/exploatează și structura de culturi, potrivit modelului din anexa care face parte integrantă din prezenta lege, și avizul consultativ emis de către una dintre structurile asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultură, după caz, sau, în lipsa avizului de la una dintre structurile asociative, de către entitățile teritoriale din subordine sau în coordonare, stabilite în condițiile legii, în acest scop, de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Va puteti vinde marfa in piete, targuri , fara obligativitatea detinerii casei de marcat , dar cu acte doveditoare de provenienta a productiei . Veti plati impozit pe venitul agricol corespunzator normei dvs. Nu aveti obligativitatea conducerii contabilitatii .
Răspuns la discuția casa de marcat
Da , va incadrati la exceptii conform OUG 28/1999 , la paragraful ""Comertul ocazional cu produse agricole din productie proprie efectuat de producatorii agricoli individuali, autorizati in conditiile legii , in piete,targuri,oboare, sau in alte locuri publice autorizate""
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da,corect.
Obligatiile ( PFA-ului si persoanei fizice) se trec pe CNP, de aceea am zis de compensare. Asadar ce a ramas de la PFA, se trece pe CNP-ul persoanei fizice.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e de plata , diferenta se compenseaza in viitor cu altele asemenea sau se poate restitui .
Daca se lucreaza cu persoane juridice , nu .
Nu , nu trebuie sa verificati acest lucru .Nici nu am spus asa ceva . In momentul intocmirii facturii dvs , solicitati C.I.F.-ul fiecaruia .
Răspuns la discuția contract munca
@Cornel Vasile
vulpe alexandra a intrebat daca se pot face contracte de munca pe 1 luna cu 4 ore . I_am raspuns ca da, poate. Nu a fost vorba aici de perioada minima . Apoi a adus in discutie daca este obligatoriu pe 3 luni , si am crezut ca se refera la perioada de proba , si am adus o lamurire ca se poate face un cim pentru maxim 3 luni , cu aceasta conditie ( art. 31 din Codul Muncii )
Răspuns la discuția Contributii sociale 2017
Nu , ati obtinut venituri sub plafon, datorati pe 2017 numai impozit 16%.