avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate ElenaC11

Activitate ElenaC11

Buna ziua, se poate incepe urmărirea penală de către agentul de poliție prin ordonanță daca acesta nu indica actul de sesizare care a stat la baza inceperii urmaririi penale? ( nu procurorul e cel care hotaraste in cazulumaririi penale) 2 Daca presupusa victima are 16 ani si capacitate de exercitiu restransa poate depune plângere mama minorului in numele acestuia fara ca el sa semneze plangerea penala? Multumesc anticipat pentru răspunsuri .
Pentru o declarație într-o speță penala in calitate de suspect mamei mele i s-a refuzat dreptul de a scrie de mana propria declaratie. Polițistul s-a opus si a scris declaratie mamei el de mana la urma insistand să o semneze... Dacă îmi puteti face si referire la articolul de lege care îi permitea scrierea propriei declaratii am face o plângere la procuror. A fost însoțită de un avocat care părea a fi de partea adversă. Am intelesc ca urmeaza sa ma citeze in cauza .Vă mulțumesc
Discuție Martor protejat
In ce conditii se poate proteja identitatea unei persoane care doreste sa faca un denunt? Este doar o himeră protejarea identitatii sau are efecte reale ? Cat timp iti este protejată identitatea ? Partea acuzată daca studiază dosarul nu poate afla cine a depus mărturie? Intreb deoarece un eventual denunt si aflarea identității mele mi-as pune in pericol familia .
Discuție ANL Chirias
Dacă stau in chirie într-un bloc Anl cheltuielile care sunt pentru interfon, zugrăvirea scării si desfundarea canalizarii nu revin proprietarului ,respectiv primaria? Este legal sa se faca lucrări la scara fara acordul Asociatiei de proprietari de care aparținem? Șefa de scara tot trece tot felul de liste cu cheltuieli pentru scara -pentru care dorește să încaseze ea banii fara a înmâna chitanțe-incearca sa tot elimine încasarea banilor la asociatie pentru femeia de serviciu ,interfon si altele inclusiv pentru apa cu care se spală scara. De la primărie tot susțin că suntem obligați să ne gospodari respectiv sa plătim toate cheltuielile care se ivesc inclusiv reparațiile acoperișului. Cum prevede legislația? Va multumesc
Este legal ca polițistul care face audierea dupa ce m-a anunțat că am dubla calitate (parte vatamata si invinuita )într-un dosar penal sa nu imi puna la dispozitie sa citesc dosarul ,sa nu imi comunice cu exactitate faptele de care sunt învinuita si sa imi refuze dreptul de a primi o copie a P.v. întocmit la apelarea de la 112 . Mi -a fost refuzată si copierea propriei mele declaratii.
La firma pe care o administrez de ceva vreme ne sicaneaza o femeie si copilul ei - ne lovesc usile, se urca copilul cu bicicleta pe treptele magazinului sub ochii femeii. Pentru ca este imposibil sa nu ne deranjeze într-o zi ne-am adresat femeii în mod civilizat sa ne lase in pace si sa își ducă copilul de 10 ani sa se joace in locurile de joaca amenajate . Din acel moment s-au amplificat necazurile pentru ca vin diverse rude ale femeii sa ne provoace si sa ne amenințe că ne dau in judecata.Problema mare e ca majoritatea celor care intra in incinta si ne sicaneaza sunt minori. Avem camere dar nu înregistrează sunet .Zilele trecute notau datele firmei. Nu am apelat la politie dar cred ca dorinta acestei femeii de a obține bani de la noi e vizibilă. Care sunt pasii pentru obținerea unui ordin de restricție ?Ce probe sunt acceptate si cum credeti ca ar trebui să procedăm. Afacerea se adreseaza persoanelor care locuiesc cartierului si in imprejurimi si am încercat sa evitam sa chemam politia.Va multumesc pentru răspunsuri și sfaturi.
Cum pot sa radiez o firma cat mai putin costisitor in cazul in care am un aport foarte mare si am un imobil si o masina care însumate valoric sunt sub nivelul aportului meu in firma???Pot să im retrag aportul si sa imi iau imobilul si masina??? Ce presupune radierea ?? Va multumesc
Am înființat recent un Srl cu capital 45000 lei si doresc sa o declar platitoare de ȚVA si sa trec la impozitarea pe profit .La Anaf mi s-a spus că îmi trebuiesc si 2 angajati cu norma intreaga. Eu inca sunt in procedura de obținere a autorizațiilor de funcționare. Regulă cu 2 angajati cu norma intreaga este prevăzută în legislație ?Va fi necesar sa am mereu 2 angajati cu norma intreaga ? Imi poate refuza trecerea la impozitarea pe profit daca nu am cei 2 angajati?