Am divortat prin acord la judecatorie, cerand totodata ca hotararea sa fie nemotivata si redactarea hotararii mai repede deoarece plec din tara si am nevoie de ea. Judecatoarea a fost foarte draguta si a admis cererile, spunand ca va face tot posibilul sa redacteZe hotararea pana pe 14 Septembrie.
Intrebarea mea este, dat fiind ca divortul este prin acord si hotararea va fi definitiva si irevocabila (amandoi am renuntat la dreptul de apel), ma pot considera divortata? Daca hotararea nu reuseste sa ajunga in posta pana plec, ma pot recasatori in strainatate (tara respectiva nu cere documentele de divort)?
Am divortat prin acord la judecatorie, cerand totodata ca hotararea sa fie nemotivata si redactarea hotararii mai repede deoarece plec din tara si am nevoie de ea. Judecatoarea a fost foarte draguta si a admis cererile, spunand ca va face tot posibilul sa redacteZe hotararea pana pe 14 Septembrie.
Intrebarea mea este, dat fiind ca divortul este prin acord si hotararea va fi definitiva si irevocabila (amandoi am renuntat la dreptul de apel), ma pot considera divortata? Daca hotararea nu reuseste sa ajunga in posta pana plec, ma pot recasatori in strainatate (tara respectiva nu cere documentele de divort)?
Astazi am avut termenul de divort la judecatorie/tribunal. Inca de cand s-a initiat procesul in luna mai, nu am putut gasi dosarul pe portal. Am incercat cautare dupa numar de dosar, numele partilor sau obiect. Niciun rezultat. Astazi instanta a decis desfacerea casatoriei prin acord, urmeaza de acum sa asteptam hotararea in scris. Din nou, am incercat sa caut dosarul dar nimic. Este posibil sa nu existe pe portal? Multumesc.
Saptamana aceasta este termen in procesul nostru de divort. Eu locuiesc in alta tara, motiv pentru care desi divortul este de comun acord, am decis ca sotul sa depuna cererea de divort, iar eu am raspuns la intampinare spunand ca sunt de acord cu divortul. Nu avem copii sau bunuri. Acum m-am intors in tara pentru a fi prezenta la termen. Voi sta in tara doar 3 saptamani si as vrea sa obtin hotararea definitiva in acest timp. Vom solicita ca hotararea sa fie definitiva, amandoi renuntand la dreptul de a formula un recurs in 30 de zile.
Intrebarea mea este, cat dureaza sa obtin hotararea definitiva si de unde o obtin? Voi fi anuntata cumva ca hotararea a fost redactata? Daca eu nu voi mai fi in tara, o poate ridica altcineva in numele meu?
Sunt in proces de divort prin acord in instanta, primul termen este stabilit deja. As vrea sa imi spuneti care sunt sansele ca judecatorul sa ne dea divortul in primul (si singurul) termen dat fiind ca amandoi suntem de acord. In al doilea rand, am citit ca putem face cerere ca judecatorul sa nu motiveze hotararea si sa ramana definitiva imediat. Este posibil? Daca da, in cat timp de la pronuntare devine definitiva?
Sunt in proces de divort prin acord in instanta, primul termen este stabilit deja. As vrea sa imi spuneti care sunt sansele ca judecatorul sa ne dea divortul in primul (si singurul) termen dat fiind ca amandoi suntem de acord. In al doilea rand, am citit ca putem face cerere ca judecatorul sa nu motiveze hotararea si sa ramana definitiva imediat. Este posibil? Daca da, in cat timp de la pronuntare devine definitiva?
Buna ziua. Suntem in proces de divort prin acord in instanta. Sotul a depus cererea in la sfarsitul lunii martie, eu am primit comunicarea 4 zile mai tarziu, am depus intampinarea la mijlocul lunii aprilie. Este 9 mai si inca nu am primit data termenului. Am cautat in fiecare zi pe portal.just.ro si pe site-ul judecatoriei dar dosarul nu apare. Imi puteti spune care ar fi cauza? Este normal ca dosarul sa nu apara pe site desi au fost depuse cererea si intampinarea? Multumesc!
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste clarificari. Pe scurt, eu si sotul traim separat de multa vreme, nu avem copii sau proprietati comune. Amandoi suntem de acord sa divortam dar din motive personale am decis ca el va depune cererea la tribunal iar eu voi preciza ca sunt de acord. Sotul a depus cererea pe 28 martie, am primit comunicarea pe 1 aprilie, am depus intampinarea pe 10 aprilie, sotul a primit din nou instiintare ca eu am depus intampinarea pe 20 aprilie. Pe 30 au expirat cele 10 zile in care sotul putea depune alte documente dar nu s-a anuntat niciun termen. Verific zilnic portalul dar dosarul nu este inca inregistrat. Imi puteti spune cum va decurge totul de acum? Cand ar trebui sa se seteze termenul? Daca se admite cererea in primul termen, primim pe loc hotararea? Putem opta amandoi atunci sa renuntam sa dreptul de apel si sa primim hotararea definitiva? Multumesc!