avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate Tredici

Activitate Tredici

Mulțumesc pentru răspunsuri.Eu sunt indirect unul dintre moștenitorii de drept conform testamentului a unei cote de 3/9 din teren.Cel care a cumpărat drepturile succesorale amenință ca invoca uzucapiunea.Recunosc faptul ca din 1972 pe acest teren cu mai multe construcții case nu a mai locuit decât un singur Moștenitor pana acum 2 ani de zile însă nici acesta nu a plătit nici o taxa aferentă terenului.Terenul nu a avut niciodată cadastru,intabulare și nu este nimeni înscris la cartea funciară.Detinatorul drepturilor succesorale vrea sa invoce uzucapiunea după ce se face succesiunea.Pana in prezent el nu a avut nicio legătura cu terenul.Poate sa invoce uzucapiunea având drepturile succesorale a unora dintre mostenitori care au locuit acolo pana in urma cu 2 ani? Mulțumesc!
Buna seara și mulțumesc pentru răspuns.Dupa succesiune persoana care a cumpărat drepturile succesorale poate invoca uzucapiune ? Menționez faptul ca persoana care a cumpărat drepturile este un cumpărător nou care nu a avut niciodată legătura cu moștenirea.
Buna seara, se poate invoca uzucapiune de către o persoana care a cumpărat drepturile succesorale de la ceilalți moștenitori?
Buna ziua! Se poate anula vânzarea drepturilor succesorale in cazul in care moștenitorul se răzgândește.Este vb despre un teren cu mai mulți moștenitorii și o parte din ei au vândut aceste drepturi succesorale Menționez faptul ca au fost păcălite oferindu-le o suma foarte mică raportata la valoarea terenului.Mentionez faptul ca succesiunea nu S-a finalizat iar cumpărătorul deja a demarat lucrările de construcție având și autorizație de construire cf panoului situat pe teren
Buna seara! Va rog sa ma ajutați cu un răspuns la o întrebare legată de documentația necesară înființări unei asociații de proprietari. La judecătorul delegat știu ca se depune pentru dobândirea calității juridice statutul actul constitutiv procesul verbal privind decizia de infiintare însă nu știu daca este necesar sa se depună și copii ale contractele de vânzare-cumpărare și ale cartilor de identitate ale proprietarilor de apartamente? Multumesc!
Buna seara!Dorim înființarea asociației de proprietari intr-un bloc nou și pentru constituire dorim strângerea unui fond.Problema este ca din totalul de 55 de apartamente 11 încă nu sunt vândute deci sunt proprietatea dezvoltatorului.Intrebarea este dacă și dezvoltatorul trebuie sa contribuie la acest fond pentru cele 11 apartamente care momentan nu au fost vândute ? Multumesc!
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Multumesc foarte mult pentru răspuns.Problema este ca blocul nu deține uscătorie sau alte spații in care sa se realizeze încasările.Solutia găsită amenajarea unui spațiu (post ) din termopan in holul blocului.Intrebarea mea este dacă se poate înființa asociația pana când se va construi acest spațiu ? Rog dacă ma poate ajuta cineva cu detalii privind costurile de înființate asociație proprietăți.Multumesc!
Buna ziua!Doresc sa înființez o asociație de proprietari bloc nou ei nu știu ce costuri de înființimplica. ( taxe) ca sa știu ce suma sa solicit in avans proprietarilor.Mai mult de atât blocul nu are amenajat un spațiu pentru încasarea întreținerii .Fara acest spațiu se poate înființa asociația de proprietari și ulterior sa se amenajeze acest spațiu?O alta întrebare.Poate fi delegata o persoana fizica sa înființeze asociația dacă nu este proprietar in imobil?Si dacă da trebuie împuternicire la notariat?Multumesc anticipat pentru răspunsuri!