avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate Aurelian Buharu

Activitate Aurelian Buharu

Răspuns la discuția LAMURIRE
Personal, cred ca ar trebui sa cereti primariei sa va comunice in ce temei legal a fost aprobat de catre consiliul local o astfel de hotarare, iar ulterior sa consultati un jurist/avocat competent. Se poate ajunge pana la a sesiza avocatul poporului, eventual ...
Adam Grecu nu bate campii deloc. A formulat un raspuns asa cum a crezut de cuviinta ! Iar dumneavoastra daca doriti sa scapati de repartitoare, de ce nu faceti ce ati facut atunci cand le-ati montat ? Adunare generala, hotarare luata cu 100% membrii asociati dar si proprietari, si cu asta basta. Inainte de asta, daca aveti contract pentru calcul sume pe baza repartitoare, verificati temeinic clauzele prin care puteti sa reziliati acel contract , iar aparatura lasati-o la locul sau pentru ca sunt mari sanse ca din anul 2020 sa fie superobligatorii !!! :) Nu e deloc complicat. Tot ce e facut de om poate fi si desfacut :) Zi faina !!!
Răspuns la discuția Filozofia de viata a suedezilor
Am facut si eu "greseala" de a locui si lucra in Suedia suficient ca sa imi schimbe in mare parte optiunile majore adupra vietii si mult mai punctat...asupra vietuirii dimpreuna cu ceilalti. Este tare greu acum...intors acasa! Suedez nu voi fi niciodata, iar roman cum am fost nu mai sunt. Cel mai greu este ca multi din cei apropiati imi zic ca m-am ticnit! Ca ce tot imi pasa de lucruri ignorate de altii!!! Altii din socialul romanesc. Imi este permanent dor de complexitatea suedeza care face lucrurile atat de simple.....acolo!!!! Ba chiar deja nu ii mai sufar pe cei care scandeaza..."vrem o tara ca afara". Cei de "afara" nu vor! Aceia fac!!!
Cu stima, Aurelian B.
Stimate domn Adam Grecu!
Aveti perfecta dreptate, si imi cer scuze pe aceasta cale fata de eventuala incompleta informare. Exista intr-adevar o poveste personala, dar cred ca m-am gandit initial ca daca nu spun despre problema mea, voi afla ce este cunoscut de altii asupra procedurilor legate de schimbarea caloriferelor la bloc. Dar am fost suficient de "tantalau" sa nu realizez ca trebuia sa spun mai multe. Am fost foarte suparat pe cei de la blocul meu cand am scris, Inca o data va cer scuze si din nou multumesc frumos tuturor ce isi fac timp pentru raspunsuri. Intr-adevar...eu scriu de putin timp, dar fiecare a fost candva la orice fel de inceput. Corectati fiind...ne dezvoltam pe parcurs !
Revin si sper mult mai exact!
Instalatia termica este comuna, scara patru nivele, contor furnozor unic pe scara. apartamentul l-am cumparat cu corpuri de incalzire vechi de fonta. Vechi cat imobilul! Am intrebat la asociatie pe presedinte si admin care este procedura asupra inlocuirii caloriferelor, tinand cont ca operatia facuta in apt meu ar afecta intreaga scara prin golirea instalatiei, ca sa inlocuiesc inclusiv robinetii de izolare de la calorifere. Raspunsul a fost asa cum zicea cineva mai sus, ca nu e treaba lor deoarece este proprietate privata. Totusi, furnizorul are o prevedere foarte clara, a fost afista si pe usa la intrare. Nu este permisa golirea instalatiei decat prin anuntarea furnizorului , care percepe o taxa si face personal si golirea si reumplerea. eu stiu de ce se face reumplerea. Pentru a proteja caloriferele din retea, contra ruginirii, in primul rand, dar multi considera inutil acest lucru.
Asadar, daca contractul cu furnizorul este pe asociatie, nu asociatia trebuie sa anunte, iar taxa sa mi-o inscrie mie in lista de plata ?
mai departe, am intrebat daca pot sa pun calorifere mai mari. raspuns identic, cum ca fac ce vreau eu ca nu este treaba lor. Apoi eu stiu ca mai exista si alte reglementari, nu doar legea 230/2007. De exemplu exista niste reglementari ce spun ca marirea puterii corpurilor de incalzire se face cu recalcularea suprafetei echivalente termic, SET. Asociatia imi spune ca la ei dintotdeauna caldura s-a platit pe cota indiviza. Corect am zis, dar corect cat timp toate apartamentele aveau acelasi fel de calorifere, cu precizarea tehnica ca cei de la etaj inferior si superior beneficiau de calorifere marite, platind egal cu ceilalti. Sigur stiti cu totii de ce !
Sperand ca am fost corect acum, va rog din nou sa imi dati opinia dumneavoastra.
Asociatia are obligatii la inclocuirea caloriferelor? mai exact sa calculeze daca se modifica SET-ul sau nu si daca da, sa refaca modul de calcul al costurilor de incalzire per apartament? Proprietarul este obligat sau nu sa anunte asociatia atunci cand inlocuieste caloriferele?
Iar furnizorul trebuie sa se implice, in cazul in care asociatia nu are capacitatea si pregatirea in a efectua recalcurea corecta, in functie de corpurile de incalzire, a SET-ului pe apartamente?

Cu deosebita consideratie, fata de toti cei ce isi decica aici din timpul personal
Aurelian B.
Care sunt obligatiile proprietarului ? Care sunt obligatiile asociatiei de proprietari ? Care este rolul furnizorului de agent termic ?
Răspuns la discuția Ce atestat ami trebuie.
Sunt posesor de atestate profesionale necesare transportului de mare tonaj. Din experienta proprie va impartasesc ca cele mai corecte informatii le obtineti de la autoritatea ce reglementeaza transporturile rutiere. ISCTR
Cu stima, Aurelian B.
Răspuns la discuția Numar persoane intretinere
Foarte corect ! Contestati lista de plata ! Contestatie se face in maxim 10 zile de la data afisariilistei de plata. Data afisarii trebuie sa fie inscrisa pe lista de intretinere ! Contestatia o faceti catre presedintele de asociatie, iar acesta trebuie sa va raspunda in termen de 7 zile. Nu raspunde, faceti sesizare la biroul asociatii de proprietari de la primarie.
Cu multa stima, Aurelian B.
Bellini
Doar din dorinta de a incerca sa fiu de folos mai scriu inca, ceva randuri.
Deci, un condominiu este format din doua parti distincte: proprietatea privata si proprietatea comuna. Coloanele de apa in cazut de aici, cele ce sunt pe verticala sunt parte in proprietatea comuna. Restul , pe orizontala sunt parte din proprietatea de drept privat. In aceasta parte....ce apartine fiecarui proprietar sunt si peretii interni, pentru ca daca nu ar fi asa, ar trebui sa zugravim in apartamente , doar cu acordul asociatiei. Este foarte adevarat ca se pot face si lucrari asupra proprietatii private prin intermediul asociatiei de proprietari, dar acelea nu se platesc in cota indiviza, ci in cota integrala, ele fiind cheltuieli pe beneficiar. Nemultumirea dumneavoastra poate rezulta si din faptul ca, ipotetic vorbind, daca vi s-a facut o gaura in faianta si a fost montata o usita, exista marea posibilitate ca daca doriti sa refaceti faianta ea sa nu mai poata fi gasita cu aceleasi caracteristici. Dar asa cum foarte clar este mentionat in lege, este parte din zona de drept privat si nu face parte din proprietatea comuna asupra careia sa achitati cote indivize.
Eu sper sa fi fost pe cat de posibil de ajutor. Mai mult de atat nu voi mai participa la discutie, deoarece tot ce puteam spune am spus deja.
Cu deosebita stima, Aurelian B.
AlMaria
Nu pot sa nu pun o intrebare. Chiar exista si proprietari ce prezinta dezinteres fata de faptul ca au apa sistata ? Daca raspunsul este da...este mare pacat !
Cel mai important aspect este sa se ajunga la o situatie care sa nu produca nemultumiri si afectari proprietarilor. Eu scriu din nou doar pentru un singur motiv. Ati facut o afirmatie. Ca asociatia trebuia sa faca anumite lucruri deoarece are aceaste atributii. Iar ca din cauza ca nu face, locatarii ajung sa isi achite costurile singuri. Apoi stimate domn, cel putin teoretic, de fapt si de drept tot dumneavoastra suportati costurile a orice se face, repara, imbunatateste, modifica atat in proprietatea personala cat si in cea comuna. Mai exact, ca achitati costul unei usite, sau al refacerii rigipsului...nu tot dumneavoastra platiti ?
Despre ce sa cereti in adunarea generala si cum sa ridicati problema ! Puteti cere si supune dezbaterii orice doriti dumneavoastra. Daca se voteaza si se ajunge la un consens majoritar, acel lucru se va si face !!! Si ca vrea presedintele si ca nu vrea ! Adunarea generala conduce asociatia de proprietari, comitetul executiv o reprezinta doar, el duce la indeplinire hotararile adunarii generale
Cu stima, Aurelian B.