avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Activitate simales

Activitate simales

Discuție Acte angajare
Buna ziua.Termin perioada de crestere copil si trebuie sa ma intorc la serviciu. Ma voi intoarce cu 2 luni mai devreme pt a primi stimulent. Nu voi reveni la vechia companie, ci la alta. Intrebarea mea este cum se intocmesc noile documente de angajare la noua firma. Am auzit ca trebuie facute un set de acte si la firma veche si firma noua si aceste acte se vor face simultan. Mai exact cum? Mentionez ca as vrea ca incheierea de contract la firma veche sa se faca de comun acord, fara demisie. Multumesc.
La revenirea mea din ccc si aflandu-ma in plata stimulentului de inserție, cat timp angajatorul nu poate dispune concedierea?Mentionez ca, pentru stimulent voi reveni cu 2 luni mai devreme, cum spune legea.
Va rog daca se poate si articolul din lege. Multumesc.
Buna ziua . Dupa terminare indemnizatie bebe 1 pot intra direct in concediu de maternitate pentru bebe 2 ? Sau trebuie sa ma intorc la munca macar cateva zile pentru activarea contractului? Eventual sa ma ajutati cu legea.Multumesc.
Buna ziua . Dupa terminare indemnizatie bebe 1 pot intra direct in concediu de maternitate pentru bebe 2 ? Sau trebuie sa ma intorc la munca macar cateva zile pentru activarea contractului? Eventual sa ma ajutati cu legea.Multumesc.
Buna seara.Daca copilul face 2 ani pe 15 august , care este data exacta de reintoarcere la serviciu ? Nu doresc stimulent si tatal nu isi ia ultima luna .Si ce se intampla daca acea zi pica in zi nelucratoare ?Multumesc anticipat.
Buna ziua.Sunt in crestere copil 1 si insarcinata in 21 saptamani cu bebe 2..Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarele :
1.Daca data de nastere a copilului (1) este 15 august ,cand ar trebui sa imi reiau activitatea la serviciu ? Stiu cu o luna inainte . Pe 17 iulie sau pe 15 iulie ? Nu doresc stimulent.

2.Nu imi voi relua activitatea la serviciu dupa terminarea indemnizatiei pt bebe 1 , voi intra in concediu prenatal pt bebe2.Firma la care lucrez mi-a propus sa intru in concediu de risc pt bebe 2 din indemnizatie ( inainte sa se termine indemnizatia copil 1 ) cateva zile.Care sunt avantajele / dezavantajele pt mine / firma ? Au mai specificat ca nu prea sunt de acord sa plateasca 2 fete in acelasi timp : pe mine cu concediul prenatal si pe fata care imi tine locul.Stiu ca ei isi vor recupera banii de la stat ulterior dar au mentionat ca nici acum nu si-au recuperat banii dupa aproape 2 ani de la primul meu concediu prenatal cu bebe 1 .Nu inteleg de ce mi-au propus sa intru in concediu de risc.
Răspuns la discuția concediu prenatal
Va rog mult , sa ma ajutati cu legea care se refera la numarul de zile pt postnatal si prenatal , sa ii arat medicului de familie si sa imi accepte concediul.Multumesc mult.
Buna seara .Am o intrebare .Medicul de familie zice ca nu poate sa imi dea concediul prenatal decat maxim 63 de zile inainte de data estimativa de nastere.De ce doar 63 de zile? Stiam ca prenatal si postnatal sunt 126 zile din care postanatalul minim 42 zile.Va rog mult un raspunsMultumesc.