avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Activitate vlad.dragomir

Activitate vlad.dragomir

Liliana Gradinaru a scris:

Trebuie vazute actele de la baza promisiunii, aproximativul ala de acolo vine. Aveti grija la avans, la individualizarea unui imobil care inca nu exista juridic. Vorbiti cu un avocat sa vada minunea aceea de promisiune aproximativa.

Avansul este de 5%. In final am discutat cu notarul și o sa fie menționat explicit +/-3%
Buna ziua,

Am urmatarea situatie: Maine am planificata semnarea la notar a unei promisiune de cumparare a unui apartament nou construit fara proprietar anterior.

Sunt cateva aspecte in promisiune care nu imi sunt 100% clare:
1. Apartamentul inca nu are intabularea facuta si din cate am inteles de la dezvoltator, asta e ultimul pas inainte de a fi dat in folosinta. Am vizitat apartamentul si este totul gata, mai putin racordarea la gaze, dar mi-a zis ca asta urmeaza sa se intample in decursul lunii viitoare.
Neffind intabularea facuta, nu exista nici un CF din cate inteleg unde as putea fi trecut.

2. este legat de primul punct, in promisiune e mentionata suprafata "aproximativa" a apartamentului. Banuiesc ca acea suprafata este cea care a reiesit din stadiu de proiect, dar intrebarea mea este: cum se defineste acest "aproximativ". Inteleg ca pot fi diferente de 1-2mp dat fiind suprafata totala a apartamentului (~45mp), dar daca in final dupa CF suprafata este de 35mp asta ar reprezenta un inconvenient. Ar trebui a solicit o definitie notarului pentru acel "aproximativ"?
Răspuns la discuția Achizitie apartament fara credit
Absolut. Am creat postarea inainte de a aparea reportajul si chiar ma gandeam ca puteam sa ma aflu intr-o situatie cel putin similara
Buna ziua,
Am reusit sa strang o suma de bani suficienta pentru achizitionarea unui apartament fara credit. Am inceput sa caut si sa contactez diferite agentii imobiliare, proprietari si dezvoltatori din zona Timisoara, insa pana acum am fost uimit de pretentiile pe care le-am auzit.
Unul din dezvoltatorii cu care am vorbit mi-a cerut sa platesc apartamentul integral, blocul fiind neconstruit (nu nefinalizat) pentru o reducere de 15000 de euro din suma totala de 75000 de euro, am vorbit cu un proprietar pentru un apartament intr-un bloc vechi si din suma de 70 000 de euro acesta voia sa treaca pe contractul de vanzare doar 45 000 de euro iar restul sa ii dau cash fara vreun act in spate. La cel din urma inteleg ca se evita niste impozite si taxe la notariat, insa nu cred ca e confortabil pentru nimeni sa arunce 30 000 de euro in mana unui strain fara vreun act in spate.

Vazand tot felul de conditii din ce in ce mai dubioase si dezavantajoase pentru mine drept cumparator incep sa intuiesc de ce bancile au nevoie de saptamani intregi pentru a aproba un credit bancar si inteleg ca personal imi va fi imposibil sa inlocuiesc un intreg departament juridic al unei banci pentru a realiza o cumparare de imobil intr-un mod sigur.

Intrebarea mea catre dumneavoastra ar fi: exista avocati specializati in astfel de spete? Daca da, cum ar trebui sa arate colaborarea cu el? Intreb pentru ca marea majoritate a vanzatorilor nu sunt dispusi sa astepte cu vanzarea cateva saptamani fara sa fie un avans platit initial. Stiu ca in cazul unui credit bancar, in precontract este de obicei stipulat ca daca vanzarea nu se poate realiza din alta cauza ce nu e legata de cumparator (de exemplu neacordarea creditului), vanzatorul trebuie sa inapoieze avansul.

Imi cer scuze pentru exprimarea de balta, insa sunt foarte curios cum ar arata procesul de achizitie al unui apartament cu "banii jos" intrucat pentru varianta de credit bancar exista sute de articole si consultanti pe internet, insa pare ca speta mea nu prezinta atata interes :D
Răspuns la discuția Schimbare proprietar masina
Ok, cred ca m-am exprimat eu gresit :). Nelamurirea mea era strict legata de numarul maxim de zile care pot trece de la data semnarii contractului pentru trecerea masinii pe numele noului proprietar.
(Cate zile am de cand am semnat contractul de vanzare ca sa trec masina pe numele meu).
Mii de scuze pentru insistente dar nu inteleg foarte bine procedurile in zona aceasta.

Multumesc!

Buna seara,

Situatia sta in felul urmator: Acum 2 zile o ruda mi-a vandut masina sa. Am facut contractul de vanzare/cumparare si ar trebui sa merg sa trec masina pe numele meu (din cate am inteles). Nu am facut asta in ziua semnarii contractului din cauza faptului ca eu locuiesc in Timisoara si ruda mea in Bucuresti.
Pana acum stiam ca masina trebuie trecuta pe numele noului proprietar in termen de 30 de zile de la data semnarii contractului, insa am dat de un articol in care se spune ca incepand cu luna mai a anului trecut aceasta perioada s-ar fi prelungit pana la 90 de zile.
Ma poate lamuri cineva in legatura cu aceasta perioada? Este de 30 de zile sau 90?

Multumesc anticipat!
Buna seara,

Mi-am pierdut certificatul de nastere in urma cu ceva timp. Stiu ca pentru eliberarea unui nou certificat trebuie sa depun o cerere in localitatea in care m-am nascut.
As vrea sa stiu ce acte ar trebui sa am la mine precum si daca pot sa fac o procura de imputernicire unui prieten pentru ridicarea acestuia (pentru depunerea actelor pot ajunge personal).

Multumesc!
Răspuns la discuția Inchiriere apartament in avans
Asa am considerat si eu. Dar, din cate stiu, contractul ca sa fie valabil trebuie inregistrat la ANAF. Ori in ziua inchirierii se va completa contractul care va ramane la proprietar pentru a-l duce la inregistrare. Pot folosi in instanta un exeplar al contractului completat cu datele mele si ale proprietarului chiar daca acesta nu este inregistrat la ANAF?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

În baza contractului ii puteti da în judecată.

Salutari!

As vrea sa ma mut in chirie incepand de luna viitoare (01.07.2018) si am gasit un apartament care va fi disponibil cu acea data prin intermediul unui agent imobiliar.
El mi-a zis ca daca vreau sa imi opreasca apartamentul pana la acea data trebuie sa platesc avansul catre proprietar si comisionul agentiei, in schimbul caruia voi primi o chitanta.
Imi puteti spune la ce ar trebui sa fiu atent cand fac aceasta actiune, ce presupune si cum ma pot asigura ca nu vor baga banii in buzunar si eu raman fara chirie?

Multumesc!