Buna seara.am platit eu si inca 2 colegi un avocat din baroul bucuresti pentru a ne reprezenta intr-un litigiu de munca.pina aici toate bune si frumoase.dar au trecut 6 luni de zile de cind avocatul zice ca a facut plingere penala angajatorului si ca trebuie sa ajunga la parchet caci nu a primit nici un raspuns.intreb si eu care e distanta in kilometrii de la tribunalul bucuresti la parchetul bucuresti? Sau un avocat ajunge o data la 6 luni la parchet?
Pentru romania.Firma ma plateste cu 6euro/100 km si salariul 1000 ron ne obliga sa semnam diurne de 2000-2500 euro altfel nu mai iei nici restul de diurna,lucram intre250 si 350 de ore pe luna doar condus fara incarcari descarcari asteptat la incarcari....se poate cere in instanta localizarea firmei unde se vede negru pe alb orele lucrate si pe unde am fost trimis?.in fiecare an sterge datele din localizare.am foto cu reprezentant al firmei care rasfoieste statele de plata salariu si acestea sint aacoperite cu banda adeziva cu suma 1000 ron.citi martori imi trebuie pentru a dovedi ca sint platit cu 6%?inregistrari telefonice cu patronul cind ii spune unui potential angajat ca salariul este 1000 ron si diurna 6euro /%km ,cu patroana care spune ca nu poate sa imi dea mai mult si daca nu-mi convine sa plec la alta firma care plateste 7euro/%km,cu contabila firmei care zica ca stie ca sintem platiti la km da nu imi poate spune nimic
Am intrebat contabila firmei care este diurna mea externa si nu a vrut sa imi spuna! Sint platit ilegal in functie de km parcursi.in fiecare luna apare o diferenta intre 1000-1500 euro pe statele care mi se dau la semnat.Salariul minim de pe statul de plata este acoperit tot timpul cu banda adeziva pe care scrie 1000 ron.daca stai pe parcare ti se dau 10 euro la 24 de ore si daca ai mai putin de 24 ore nu ti se mai da nimic Inselatoria aceasta functioneaza la majoritatea firmelor de transport din Romania! Carei autoritati ai statului ma pot adresa cu o plingere tinind cont de faptul ca patronul zice ca pot merge unde vreau ca toate apele sint aranjate si la banii lui nu am ce sai fac?
Buna ziua.intrebare: imi mai pot recupera restul de diurna si restul de salar pe ultimi 6 ani?pe statul de plata care este in alb fara nici o stampila sau semnatura patronii aplica un scotch colorat si e scris cu pixul 1000 ron deasupra sumei pe care ar trebui sa o iau.in jur de 1500-1600 ron .sint bagate acolo citeva ore suplimentare si cite o simbata sau duminica lucrata.marea smecherie e la diurna! Suntem platiti la kilometri parcursi cu 5,5-6 euro la suta de km ,ceea ce este ilegal,Restul diurnei intre 1000si 1500 euro sint bagati in buzunar de patron! Bani negrii gata spalati de la 50-60 angajati.sa zicem vreo 60.000 euro lunar.am consultat un avocat in dreptul muncii care a zis ca nu poate sa se bage in bucataria nimanui si ne poate ajuta numai cu orele suplinentare,ore de noapte si simbete si duminici lucrate.precizez ca avocatul ucra si el pentru o firma de transport.suntem obligati sa semnam statele de plata de 2000-2500 euro altfel nu ne luam banii pe km.Daca dam declaratii mai multi angajati nu e posibil sa ne recuperam banii?precizez ca lucram intre 200 si 350 ore pe luna cu asa zise tranzite unde trebuie da ajungi din romania in franta,spania...in 24 pina la 36 ore
Am cunostinta de o frauda in asigurari unde pentru o masina implicata intr-un accident mortal care era incarcata cu mult peste capacitatea maxima autorizata sa platit dauna totala.unde se reclama fraudele in asigurari?
Intreb si eu:mi se da la semnat statul de plata in alb neavind nici o semnatura sau stampila! E legal?
la ce infractiune se incadreaza patronul care in loc de salariul minim iti da 1000 ron in mina,si diurna ti-o da in functie de km parcursi desi el se scade la stat cu o diurna de 70 euro/zi si dupa 2-3 luni iti baga sub nas un ordin de plata in alb nesemnat si stampilat cu 2000 euro sa-l semnezi.aceasta este o problema grava a societatii romanesti! la un calcul simplu:1000x12 luni=12000euro.ori sa zicem 7 ani=84000 euro.sa mai punem si vreo 50 angajati:4200000 euro pe care patronache ii baga in buzunar fara sa plateasca nimic statului!si sa mai vorbim de sute de firme daca nu mii care platesc soferii in functie de distanta parcursa si cu asa zise tranzite unde trebuie sa ajungi in 24 ore in capatul frantei
Care institutie a statului poate verifica contabilitatea dubla la o societate comerciala?
patronul ne-a spus in fata ca puteti merge unde vreti ca toate apele sint aranjate.are o pila o inspectoare la itm arad
Buna ziua.vreau sa va intreb daca imi pot recupera salariul si diurna neplatite integral.patronul ma plateste 1000 de lei in mina si o diurna ilegala in functie de km parcursi adica 5,5 euro la suta de km parcursi.un exemplu in luna martie 2018 la decont in dupa ce mi sau calculat km parcuri am primit suma de844 euro.acum la inceputul lunii iunie mi-a fost dat la semnat un ordin de plata cu suma de 2065 euro.impartit la 29 zile lucrate reiese ca patronul ar trebui sa ma plateasca cu 71,20 euro pe zi.suma de 1221 euro intrind in buzunarul patronului.conducem non stop cu asa zise tranzite unde in 24 ore conduci 2000 km cu doua ore de somn.detin probe foto de pe localizarea masinilor, a foilor de parcurs divada audio unde patronul ii spune unui potential angajat ca salariul este de 1000 ron si 5,5 euro la suta de km.sintem in aceaata situatie peate 50 de soferi de la aceasta firma.ce este de facut si care sint pasii de urmat pentru recuperarea banilor cuveniti.