Buna ziua
Am depus dosarul pentru a primi un apartament intr-un bloc ANL, insa nu am acumulat suficiente puncte deoarece la calcului venitului / membru familie s-au luat in considerare si bonurile de masa.
Intrebarea mea este daca este corect sa se adauge si bonurile de masa la calculul venitului
Multumesc
Buna ziua
Am o intrebare , daca puteti sa ma ajutati
Eu sunt divortat si am un copil căruia as vrea sa ii dau pensie alimentara, doar ca am doua opriri pe salariu si mi se ia 50% in fiecare luna.
Oare pensia alimentara o sa se calculeze din cei 50% care imi raman sau din cei 50% din care platesc opririle?
Multumesc
Eu platesc de buna voie, insa am o poprire pe salariu si din cate am inteles pe banii pe care trebuie sa ii dau ca si pensie aimentara nu ar trebuie sa se puna poprire. De aceea banuiesc ca e nevoie de o hotarare judecatoreasca in acest sens
Buna
Noi nu avem o hotarare judecatareasca in acest sens si m-ar interesa cum pot sa obtin o astfel de hotarare
Multumesc
Buna ziua
Am o intrebare referitoare la pensia alimentara. Am divortat de fosta sotie si as dori sa ii dau pensie alimentara copilului. Cum se procedeaza in acest sens?
Multumesc
Buna ziua
Am achizitionat un apartament, iar o parte din banii pntru acest apartament au fost dati de tatal fostului meu soț ( tatal lui nu stia ca noi suntem divortati la momentul la care a trimis banii). Noi am divortat din anumite motive, insa suntem impreuna.
Acesta a trimis banii pentru apartament in contul unuia dintre parintii mei, iar ulterior banii mi au fost transferati mie. Pe hartia de transfer a fost mentionat faptul ca banii sunt pentru cumpararea apartamentului care urma sa fie al meu si al fostului meu sot.
Intrebarea mea este... tatal fostului meu sot poate sa isi ceara inapoi banii pe apartament? Sau poate sa pretinda o parte din apartament?
Multumesc
Buna ziua
Am o intrebare referitoare la poprirea pe salariu,
Eu momentan sunt angajat 8 ore ca si lucrător comercial , însă as vrea sa ma mai angajez inca la o firmă cu contract pe 4 ore ( aici salariul ar fi 900 lei)
Intrebarea mea este: cat o sa fie poprirea pe cei 900 lei, având în vedere că contractul este doar pe 4 ore?
Mentionez ca pe salariul pe care îl am deja este pusă poprire,
Multumesc
Buna ziua
Am fost chemat in instanta in calitate de intimat intr-un dosar cu obiectul: plangere solutii de neurmarire/netrimitere in judecata.
In anul 2017 am fost implicat intr-o bataie, insa am fost doar suspect nu inculpat. Anul acesta, in luna iulie, acuzatiile asupra mea au fost clasate din lipsa de probe, insa acum persoana vatamata a facut apel pentru desfiintarea solutiei de clasare si trimiterea mea in judecata.
Mentionez ca persoana inculpata in acest caz i-a platit deja o suma de bani persoanei vatamate pentru a nu-l trimite in judecata
Avand in vedere ca reclamantul nu a adus probe noi la dosar, este posibil ca solutia de clasare sa fie desfiintata?
Multumesc
Buna
Este trecut la sectiunea cu spatii comune, insa nu am CF pe el. Fiecare locatar are un spatiu unde isi depoziteaza lucrurile, insa spatiul meu este ocupat de o alta persoana, desi aceasta are deja si spatiul sau propriu
Buna ziua
Tocmai am achizitionat un apartament, iar unul dintre vecini nu vrea sa elibereze spatiul din beci care ar trebui sa fie al meu. Mentionez ca fostul proprietar nu a folosit acest spatiu.
Cui ar trebui sa ma adresez? Deja m-am adresat presedintelui de asociatie, insa acesta a spus ca nu are ce sa faca in acest caz
Multumesc