avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate alexandra1978

Activitate alexandra1978

Răspuns la discuția Plata "la negru"
tudorvaleriu a scris:

Dvs. sunteti de vina ca acceptati asa ceva.
Dar nici nu v-ar conveni sa va platesca numai salariul din CIM, nu?

Un comentariu cam rautacios....
Din pacate, la inceput, ni s-a promis ca diferenta va fi trecuta la "prime si alte drepturi" - perfect legal! pe parcurs s-au schimbat lucrurile, fara sa ni se comunice aceasta schimbare si am ajuns sa fim platiti la negru.
Referitor la ce mi-ar conveni....mi-ar conveni ca promisiunile sa fie respectate si sa se ajunga ca si in tara asta sa se respecte o lege...iar atunci cand pui o intrebare pe un site de profil, sa-ti raspunda cineva care poate sa-ti dea un sfat avizat. Dar, nu-i asa? tot romanul e mistocar!
Cum pot dovedi ca salariul meu este compus din doua parti: una rezultata din salariul brut din CM si alta "la negru". Mentionez ca fiecare salariat isi ridica salariul de la contabilitatea firmei si semneaza 2 state de plata - real si corespunzator salariului brut din CIm. Fluturasi de salariu nu ni se dau, asa ca nu stiu daca au fost platite macar orele suplimentare.
Cumulul de functii este posibil. Am avut timp de aprox 1 an, 2 CIM - fiecare cu norma intreaga de 8 ore, la societati diferite, si au fost inregistrate, fara probleme, la ITM Brasov.
Răspuns la discuția conventie
Spuneti ca "nu se mai incheie conventii civile" dar eu am semnat un astfel de act pentru 1 an de zile cu firma x, avand cim cu o alta firma. Practic este acelasi patron la ambele firme dar ca sa-si diminueze impozitul la stat ne-a "convins" sa acceptam salarii brute mai mici si restul pe conventie civila.
Considerati a fi ilegal?
Răspuns la discuția conventie
adelaida_07 a scris:

Nu se mai incheie conventie civila de mult timp........................
Ati auzit de acte aditionale la CIM prin care angajatorul ofera o PRIMA DE INSTALARE SI ACOMODARE in valoare de x ron unui angajat cu conditia ca acesta sa nu parasesca firma timp de 1 an; caz contrar sa restituie dublul sumei???? O metoda ingenioasa de a stopa fluctuatia de personal dar oare legala???
mai nou orice firma poate fi si banca, sa acorde imprumuturi cu dobanda 100%?
Ce parere aveti? este legal acest act aditional la contractul individual de munca?
(se mentioneaza art 20 din legea 53/2003)
Am participat la un curs Codecs cu o durata de 60 zile. Firma m-a pus sa semnez un act aditional precum nu voi parasi organizatia timp de 3 ani, caz contrar voi achita dublul costului respectivului curs. (cursul a costat 2400 ron - dublul sumei fiind 4800). Mentionez ca cursul a fost sustinut doar in week-end-uri, deci nu am fost "scoasa din productie".
Ajutati-ma va rog! are dreptul firma sa ceara dublul sumei in conditiile in care este obligata sa asigure formarea oamenilor, cursul s-a organizat la solicitarea patronilor si in plus eu am muncit program normal pe toata durata lui?