avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Activitate dany0078

Activitate dany0078

Buna ziua,
prin anul 2000,mama mea si sotul ei,au cumparat o casa construita pe 100 mp.
Casa a facut parte dintr-o proprietate mai mare,cu doua case(altcineva a cumparat cealalta casa).
Din cauza unor probleme cu actele de vanzare cumparare,nu s-au grabit sa faca cadastrul si intabularea.
Persoana care a cumparat proprietatea din spatele casei lor a facut cadastrul si a reusit cumva sa convinga cadastristul sa intre cu schita si pe suprafata lor.A urmat proces si el a castigat in instanta si am fost obligati practic sa daramam un perete pentru a executa sentinta.
De asemeni,terenul de sub casa este in folosinta de la primarie,pentru ca prin perioada anilor 1970 a fost faza cu trecerea terenurilor in proprietatea statului si tot in perioada aceea s-a latit si strada din fata proprietatii prin preluarea unei fasii din terenul respectiv.
Sotul mamei mele a decedat cu cativa ani in urma si dupa ce am facut rost de banii necesari pentru plata partii lor din mostenire,a ramas unica mostenitoare dar nu poate sa imi cedeze proprietatea pentru ca,cadastrul din timpul procesului a expirat si nici nu mai corespunde pentru ca in documente apar 100 mp si in realitate mai sunt 65 mp din cauza sentintei.
Pentru a ajunge cu actele in regula,era suficient sa ne intalnim cu ceilalti proprietari si cadastristul pentru a trece proprietatile cum sunt in realitate dar cel din spate(intre timp cel cu procesul a vandut altuia)o lalaie si ne plimba cu vorba.
Stiu ca singura alternativa e instanta deci :
1-Daca il chem in instanta pe actualul proprietar am vreo sansa pentru recuperarea proprietatii cedate prin acea sentinta?
2-Exista vreun loc unde pot gasi planuri de urbanism,schite sau cadastre vechi,contracte sau titluri anterioare sau alte documente din perioada 1955-1990 care dovedesc infatisarea sau starea de atunci a proprietatii noastre si a lui(pentru ca si el are strada in fata care e posibil sa ii fi luat din teren)?
Buna ziua,
Casa unde locuiesc in prezent nu are cadastru finalizat si imparte acelasi numar cu casa de alaturi(singura diferenta intre ele este numele proprietarului).
Cand am vrut sa fac racordare la utilitati(apa),cei de la Apa Nova mi au spus ca nu pot incheia contract cu ei pana nu schimb numarul casei(motivul fiind ca cealalta familie are deja contract cu ei si nu pot fi 2 contracte pe acelasi numar).
Unde trebuie sa merg si ce acte trebuie depuse pentru a schimba numarul?
Mulțumesc.
Răspuns la discuția Concediu medical
Ba da
Fostul job a fost in perioada aprilie 2018-iunie 2019
Jobul actual este perioada mai 2019-prezent
Buna ziua
In luna iunie acest an am fost operat de hernie ombilicala.
Odata cu externarea chirurgul mi-a dat si cocediu medical pana luna asta pe 3.
In scrisoarrea medicala,a specificat ca nu trebuie sa fac deloc efort timp de 4 luni.
Cand am intrebat daca pot reveni tot la ea pentru prelungire,chirurgul mi-a comunicat ca medicul de familie trebuie sa faca asta.
Cand am fost la medicul de familie ,aceasta mi-a zis ca e incorect,tot un specialist trebuie sa faca prelungirea.
Am fost la alt chirurg care mi-a spus ca de fapt medicul de familie se inseala si ar fi trebuit sa imi dea prelungirea solicitata..
Va rog sa imi spuneti care este varianta corecta ,in virtutea carei legi,articol etc.
Multumesc.
Răspuns la discuția Concediu medical
Da,cu toate ca mi-au spus ca nu va fi platit de catre asigurari le-am spus sa il depuna si mi s-a comunicat verbal ca asa vor face.
Anul acesta cand am solicitat adeverinta cu zilele de concediu,si am observat ca apar si cele 9 zile,am intrebat inca o data de ele iar sefa resurse umane mi-a spus ca nu l-a depus pentru ca ea stie legea si nu s-ar fi platit.
Certificatul este la biroul resurse umane si acum.
Buna seara
Anul trecut in timpul liber am fost la o terasa si consumand niste alimente acolo am avut probleme cu stomacul de asa natura incat medicul la care am fost de urgenta mi-a dat tratament si 9 zile de concediu medical.
Evident mi-am anuntat seful de problema aparuta si m-a asigurat ca totul e ok dar din cauza faptului ca sunt angajat doar de vreo 2 luni nu mi se va plati. concediul medical.
Pentru a nu avea absente in perioada respectiva mi-am luat cateva libere si cateva zile de concediu de odihna.
Anul acesta,in vederea unei operatii,unul din actele necesare a fost adeverinta cu zilele de concediu medical pe ultimele 12 luni.
Cand am primit adeverinta scria clar ca anul trecut am beneficiat de 9 zile de concediu medical iar cand am intrebat sefa de resurse umane de ce se spune ca am beneficiat de concediu medical cand nu a fost asa,mi-a raspuns nonsalant ca indiferent daca se plateste sau nu medicalul se trece in adeverinta daca a fost emis..
Acum,poate am devenit brusc idiot,si nu mai stiu limba romana dar A BENEFICIA de ceva inseamna sa ai parte de lucrul respectiv.
Va rog sa ma lamuriti daca am dreptate sau ma ambalez degeaba.
Multumesc
Acum circa 2 ani,in 2018,m-am angajat in cadrul unei firme.Salariul nu era extraordinar dar pozitia era excelenta cu promovare sigura in cateva luni asa ca am zis da.
La 2 luni am fost promovat asa cum ma asteptam,salariul a crescut un pic dar s-au schimbat crcumstantele.
Ma angajasem cu un anumit numar de responsabilitati si trebuia sa raspund doar in fata patronului in schimb m-am trezit ca mi se dubleaza sau mai mult atributiile si ma trezeam ca trebuie sa tin cont si de parintii si sotia patronului care nu aveau posturi in cadrul firmei.
Considerand ca acest post nu mai corespunde cu ce fusesem de acord mi-am inaintat preavizul si am fost de acord sa mai lucrez cateva luni pana gaseste inlocuitor.
Intre timp mi-am facut cont pe ANAF si am descoperit ca in afara de unele plati din prima luna si ceva partial in alta nu mi se platisera contributiile la stat(impozit,sanatate,etc).
Cand l-am intrebat ce se intampla patronul s-a enervat initial si m-a luat ca de ce il verific la ANAF,etc,apoi a spus ca ori ANAF nu a actualizat datele ori firma de contabilitate nu le-a depus,ca va verifica ,etc.
Asta a fost anul trecut si nu am mai auzit nimic de la el.
Din cauza unor probleme de sanatate nu am mai avut timp sa ma ocup de problema dar nu vreau sa o las nerezolvata.

Intrebarea mea este ce se poate face ca sa am vechimea si contributiile restabilie in mod corect?Mai poate patronul daca il stresez cu un telefon sa corecteze situatia sau trebuie sa apelez la ITM sau tribunale?

Scuze pentru lungime dar am vrut sa aveti toate detaliile.
Daca in urma decesului unui barbat,raman in viata sotia si 2 copii dintr-o casatorie anterioara,care le sunt drepturile fiecaruia si in ce masura poate ajuta un mediator?
Buna dimineata,
un angajator privat poate angaja un manager sau director in cadrul unui hotel fara ca acesta sa aiba studii medii finalizate?