avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters47798

Activitate ContSters47798

Răspuns la discuția Neplata ratelor la banca
se va face executare pe garantia imobiliara
Răspuns la discuția poprire pe conturi
Actiune judecatoreasca mai intai apoi executor.
Răspuns la discuția sentinta divort
Merci Lucky! insa sa nu uitam ca rating-ul se tine cu numarul de mesaje scrise! Din pacate nu cu continutul acestor mesaje!
;)
Răspuns la discuția sentinta divort
r.gabi a scris:

In aceasta situatie este nevoie de acordul tatalui,care daca parasiti tara cu copilul,fara acest acord,poate formula impotriva dvs.plangere penala,conform art.307 c.pen.pentru nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului,fapta sanctionabila cu inchisoarea de la o luna la trei luni sau cu amenda.
Daca parasiti tara,fara acest acord o faceti pe raspunderea dvs

Se pare ca nu ati citit bine problema ridicata de utilizatorul adinu91 care intreaba daca poate parasi tara cu copilul incredintat prin hotarare definitiva si irevocabila fara a avea acordul fostului sot caruia printr-o sentinta ulterioara i s-a stabilit un drept de vizita.
Raspunsul este DA. Copilul trebuie trecut pe pasaportul mamei care poate pleca cu el oriunde fara a avea acordul celuilalt parinte. La punctul de frontiera pe unde va iesi in schimb trebuie sa prezinte hotararea ramasa definitiva si irevocabila prin care i s-a incredintat copilul in original iar o copie a aceateia trebuie lasata la respectivul punct de frontiera.
Tatal este in situatia de a cere acordul mamei pentru a parasi tara cu copilul.
Daca mama, de exemplu, se duce in Bulgaria cu copilul, o zi, in timpul saptamanii, mai este fapta prev de art. 307 C. Penal.? Iar din experienta va spun ca si chiar daca s-ar face plangere penala in acest sens e cam greu de dovedit atata timp cat trecerea frontierei de catre diverse persoane nu este inregistrata mai pe nicaieri. Doar daca zburati cu avionul ar putea fi o dovada dupa lista de pasageri, altfel.... puteti pleca oriunde.
Răspuns la discuția pensie copil
avocatbeleca a scris:

Nu este vorba de nicio actiune in pretentii. Exista deja o hotarare judecatoreasca in baza careia se poate porni executarea silita.

doar daca actiunea este investita cu formula executorie!B-)
Răspuns la discuția drept de vizita in prezenta mamei
poate ca este adevarat ceea ce spuneti dar cum dovediti?
o astfel de mama, in opinia mea, nu numai ca nu va respecta pe dvs dar nici la copil nu tine prea mult! pacat!
Răspuns la discuția modificare e-mail utilizator
Edit cont utilizator si acolo modificati email apoi salvare.
Am sa va descriu pe scurt o speta si va rog sa-mi raspundeti in functie de ceea ce cunoasteti sau ati intalnit in practica cu privire la aceste aspecte pe care le voi prezenta:
O persoana a lucrat in cadrul unei societati comerciale cu contract de munca pe perioada nedeterminata. In CIM nu este prevazuta in mod expres data platii salariului si in ceea ce priveste repartizarea programului de lucru se specifica Inegal.
Dupa prima luna lucrata in cadrul societatii, zi de zi, de la ora 08.00 - 24.00, in jurul datei de 15 ale lunii urmatoare, salariatul isi solicita salariul, cum era si normal. Patronul solicita o amanare, salariatul accepta dupa care revine cerandu-si drepturile salariale.. si tot asa timp de cateva zile. La un moment dat "intrigat " de solicitarea salariatului cu privire la achitarea drepturilor salariale, patronul ii aplica o "mica corectie", luandu-l la bataie. Drept urmare de frica salariatul nu se mai prezinta la munca si se adreseaza instantei de judecata.
La instanta, vine angajatorul care depune statele de plata nesemnate, registrul de casa din care scazuse statul de plata ca fiind platite drepturile salariale solicitate, copii dupa OP-urile aferente contributiilor catre stat pentru salarii, precum si decizia de incetare a CIM a salariatului in baza art.55 lit.b din Codul Muncii cu mentiunea - la cererea expresa a salariatului. De asemenea mai prezinta un act aditional la CIM prin care se obliga la plata unui spor de 2% pentru orele suplimentare prestate precum si pentru zilele de repaos saptamanal lucrate de salariat pe care semnatura este a altei persoane decat a salariatului. Fisele privind securitatea si sanatatea in munca ale salariatului, de asemenea, sunt semnate de oricine dar de salariat in nici un caz nu.
Angajatorul cere respingerea actiunii salaritului pentru faptul ca zice el a facut dovada platii salariului, dar eu nu inteleg cu ce, iar in ceea ce priveste anularea deciziei de incetare a contractului de munca asa cum am aratat mai sus, considera ca faptul ca salariatul nu s-a mai prezentat la munca constituie acordul lui expres de a inceta relatiile de munca asa cum ar cere-o art. 55 lit. b din CM.
Angajatorul nu poate prezenta pentru ca nu are urmatoarele documente: condica de prezenta, , dovada comunicarii personalului a programului de munca si modul de repartizare a acestuia pe zile, dovada utilizarii catre ITM a utilizarii muncii de noapte, fisa inventar cu privire la acordarea echipamentului de protectie( aceasta pe motiv ca echipamentul ar trece pe consumabile), dovada acordarii de antidot specific locului de munca, acordarea de masa personal, etc.

Dupa parerea dvs in afara de statul de plata si/sau fluturasul de salariu care in opinia mea ar face dovada platii efective a drepturilor salariale, ce alt document ar mai putea-o justifica. In opinia mea, plata contributiilor catre stat a contributiilor la salarii nu constituie dovada platii si a salariului datorat, asa dupa cum apreciaza angajatorul. De asemenea scaderea din documentul "registru de casa" a statului de plata nesemnat nu inseamna si dovada platii salariului.

Care este norma legala in afara de dispoz art 163 CM care arata cum se face dovada platii salariului? Exista si o reglementare contabila? Stiu ca pe undeva se face referire ca fiecare plata/incasare efectuata din casieria societatii trebuioe sa fie motivata printr-un inscris incheiat cu respectarea conditiilor de forma si continut cerute de lege. Dar care este acea reglementare? Banuiesc ca un contabil ar putea raspunde!

Poate constitui frica salariatului de a fi luat la bataie in cazul in care s-ar prezenta la munca, avand in vedere cele relatate mai sus, o cerere expresa de incetare a contractului de munca in spiritul si litera art.55 lit.b din Codul Muncii?

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs, oricare ar fi ele!
Răspuns la discuția evacuare
Proprietarul apartamentului poate cere evacuarea pentru motive temeinice.
victima cere iar instanta aproba in functie de circumstantele in care s-a comis fapta , posibilitatea platii, motivarea daunelor cerute, etc. Partea vatamata nu este obligata sa se constituie parte civila dar nici nu i se poate impune sa nu se constituie. Ramane la latitudinea ei la fel ca si suma pe care intelege sa o ceara drept despagubire.
Instanta dispune atat pedeapsa cat si obligarea la plata daunelor.