avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate costirazvan8

Activitate costirazvan8

Vreau sa fac cadastru si intabulare pentru un imobil.Vecinul meu are cadastru pe imobilul lui.Dar se pare ca persoana autorizata sa faca masuratori cadastrale, i-a facut un cadastru gresit, deoarece linia de hotar virtuala de pe planul lui de cadastru cade undeva in interiorul terenului meu, si nu coincide cu linia de hotar reala existenta in teren reprezentata de linia gardului.Am facut intarusare imobil pentru a avea o certitudine ca exista o suprapunere de suprafata si cu citi centimetri este intrat la mine in teren.Intr-adevar linia de hotar virtuala de pe planul de cadastru al vecinului nu corespunde cu linia de hotar reala existenta in teren reprezentata prin linia gardului, existind in acest caz o suprapunere de suprafata.In acest caz eu pot sa merg direct in instanta cu proces de granituire, sau este nevoie mai intâi sa primesc de la OCPI respingerea documentatiei cadastrale pentru suprapunere de suprafata si abia apoi pot sa merg in instanta cu proces de granituire?
Titlul de proprietate dobândit in baza Legii 18/1991 , prin constituire, este un bun propriu sau bun comun?Proprietarul titlului de proprietate nu a intrat la cooperativizare cu pamânt , dar a dobândit pamânt deoarece a fost lucrator agricol in C.A.P..Acest titlu este considerat bun propriu sau bun comun al ambilor soti, dacă ambii soti erau in viata la momentul dobândirii titlului de proprietate?
Răspuns la discuția care sunt laturile terenului?
Initial terenul facea parte din teren arabil.Ulterior a fost trecut in teren intravilan,construibil.Initial am avut 3 vecini plus deschiderea la strada.Toti vecinii mei au vindut terenurile lor.Nu cunosc cine sunt vecinii.As putea sa solicit de la OCPI sa obtin extrase de carte funciara de informare ale vecinilor mei?Sa zicem ca le obtin si am coordonatele suprafetelor care imi delimiteaza terenul meu.Dar problema este unde se regasesc acele coordonate in teren, in realitate pe teren pentru a putea fixa cei patru tarusi care sa-mi delimiteze fizic terenul meu.
Avem un titlu de proprietate pe un teren de 800 metri patrati, dar nu stim care sunt laturile terenului sub forma de dreptunghi.Lângă terenul meu cineva a construit un bloc de locuinte.Terenul meu nu este imprejmuit si nici cadastru si intabulare nu am.
1.Cum pot afla valorile laturilor terenului meu sub forma de dreptunghi.
2.Cum pot afla daca persoana care a construit blocul de locuinte a construit chiar pe linia de hotar, sau a incalcat linia de hotar intrând pe terenul meu, sau a lăsat o distantă intre blocul de locuinte si linia de hotar, intre terenul meu si blocul de locuinte neexistând gard.
Vrem sa facem o succesiune.Mama decedata, tata in viata.Bunurile proprii ale mamei este un teren de 500 metri patrati.Mama si tata au detinut impreuna o casa si terenul pe care este situata casa.Mama detine 1/2 din casa si terenul pe care este situata casa.Tata locuieste acum in aceasta casa.Putem sa facem succesiune numai dupa bunurile proprii ale mamei sau este obligatoriu sa facem succesiune dupa bunurile proprii ale mamei si dupa cota de 1/2 a mamei din casa si terenul pe care este situata casa?
Suntem 3 frati si vrem sa facem o dezbatere pentru succesiune la notar.Masa succesorala ar fi cam 100.000 euro.Care ar fi onorariul notarului ?.Onorariul notarului se va imparti intre cei 3 frati?Cât va plati fiecare dintre frati pe certificatul său de mostenitor ?
Situatia este urmatoarea:

Intre mine și vecin exista un gard construit din sirma.Vecinul a rezemat de gard anumite obiecte precum:rame de ferestre și uși scoase din uz,niste tevi din PVC,geamuri.Gardul este din sirma și sub greutatea materialelor, sirma se poate rupe sau deforma inclusiv și stilpii gardului se pot strimba ducind în cele din urma la strimbarea gardului, linia de proprietate situata pe linia gardului nemaifiind una dreapta ci una strimba. Este permisa rezemarea acestor materiale pe gard?Multumesc!