avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate irina2805

Activitate irina2805

In luna mai.
Pensionare anticipata:
Daca ma pensionez anul viitor conform art.65 (5) din legea 263/2010 , modificat, fiind nascuta in 1962 si avand un stagiu de cotizare de 32 ani 8 luni intreb: 1) in momentul implinirii varstei de pensionare ,de 62 ani 8 luni mi se recalculeaza pensia adaugandu-se si cei 5 ani de facultate? Adica imi intru in drepturi banesti depline?
2) ce diferenta este intre anticipata si anticipata partial in cazul meu?
Pensionare anticipata cu mentinerea in campul muncii
Buna ziua! Conform art.65 (5) din legea 263/2010 ,modificat, pot iesi la pensie in octombrie 2023, cu stagiul minim de cotizare de 32 ani si 8 luni.
Iesind astfel la pensie, intreb: pot sa ma incadrez ulterior,cu CIM partial sau cu program normal?
Multumesc!
Buna ziua! Aceste 68% ore primite din norma didactica, au rezultat in urma inscrierilor din toamna, si "cedate"mie de catre dna directoare generala, care are aceeasi specializare cu mine. Mi-a facut contract pe plata cu ora,pe perioada 8 sept 2022-23 iunie 2023, fiind privata,dupa cum am si spus anterior, de toate celelalte sporuri cuvenite. Ce pot sa fac?
Buna! Sunt profesor suplinitor calificat, cu CIM pe perioada determinata. Pentru anul acesta nu am avut post pt concurs, dar am primit 68% din norma didactica de la directoarea liceului. Alt loc de munca nu am, nici nu sunt iesita la pensie. CIM-ul mi s-a facut in regim de plata cu ora,din 7 sept.2022 pana in 23.06.2023 ,dar pierd toate sporurile (spor de stress, diferenta salariala conform legii 5 si OUG ) si imi este afectata si vechimea. Intrebare: 1)ar fi fost normal sa dau concurs local pentru a-mi intra in toate drepturile fie si cu norma partiala asa incat sa benefieciez de toate sporurile? ( 2)fiind profesor calificat pe disciplina mea, ar fi trebuit ,oare,sa am un contract pe 60 de zile dupa care sa dau concursul?) . 3)Ce trebuie sa fac?
Răspuns la discuția Pensionare la cerere
va multumesc mult!
Răspuns la discuția Pensionare la cerere
Buna ziua! Imi
puteti spune si ce articol, respectiv litera,aliniat, specifica acest lucru?
Multumesc.
Buna seara! Daca ies la pensie anticipata si dupa un timp gasesc de lucru pe durata determinata ,pot sa suspend pensia pentru acea perioada,urmand sa o reiau dupa suspendarea CIM?
Buna ziua! In urma somajului tehnic care a durat din 23 martie-4 mai 2020, vreau sa stiu daca angajatorul are sau nu obligatia de a ma pastra angajat timp de minim 6 luni de la reluarea activitatii. Multumesc.
Buna seara! In urma succesiunii, am intrat in posesia a 1/4 din jumatatea tatalui decedat.Sotia lui,care nu ne este mama, detine jumatatea ei plus 1/4, iar cele 2 sferturi sunt ale fratilor mei. Ce modalitati exista de a fi despagubit cu suma aferenta partii mele? Exista o lege care sa oblige mostenitorul majoritar sa despagubeasca pe ceilalti mostenitori? Valoarea de referinta a mostenirii este cea din actul de succesiune, sau o alta valoare evaluata de un expert imobiliar?