avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate mirela62

Activitate mirela62

Buna ziua.
Am o problema cu care nu m-am mai intalnit pana acum: am o angajata care urmeaza sa intre in concediu de maternitate. Angajata are contract de munca pentru o firma din grup si contract de drepturi de autor pentru o alta firma din grup. Cei 85% pe care-i platesc pentru concediu de maternitate pe contractul de munca, se recupereaza de la CASMB. Dar daca-i platesc 85% si pentru contractul de drepturi de autor, angajatorul isi poate recupera suma platita?
Va multumesc.
Da, m-am uitat si eu in lege. Nu stiam unde sa caugt.
Va multumesc mult.
Buna ziua.
Nu stiu daca intreb corect in cadrul acestei discutii, dar am pe cineva care are contributia de pensie platitta pana in luna iulie 2003. De atunci lucreaza in strainatate.
Acum este interesata sa-si completeze stagiul de cotizare si vrea sa incheie un contract cu Casa de Pensii.
Am modul de calcul pentru anii precedenti.
Intrebarea mea este: Poate sa-si plateasca persoana respectiva contributia din 2003 pana in prezent?
Bine, cred ca de la 1 ianuarie 2011 s-a schimbat modul de calcul, dar pana sa inceapa demersurile, aceasta persoana ar vrea sa stie daca poate plati retroactiv de acum 8 ani.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Revisal
freeelis a scris:

Nu ITM-ul sau Inspectia Muncii elibereaza asa ceva ci ANSPDCP ... intr-adevar, se pare ca cele doua institutii Inspectia Muncii si ANSPDCP nu s-au pus de acord in aceasta privinta...


Buna ziua.
Am nevoie de o lamurire, nu stiu daca ma repet sau nu: pentru eliberarea acestui certificat de operator de date personale trebuie sa am anumite calificari (eu am atestate pentru inspector resurse umane si manager resurse umane)?
Adica nu stiu care este procedura exacta si unde trebuie sa ma adresez pentru a obtine aceasta certificare.
Multumesc.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine: intr-un contract de drepturi de autor, suma care reprezinta renumeratia cum trebuie trecuta: in brut sau in net?
Va multumesc.
Răspuns la discuția concediere
Deci simpla insiruire pe o instiintare de desfiintare a postului a motivului de "reorganizare a activitatii" poate fi contestat in justitie, daca nu este justificata prin acte, referate, organigrame sau situatii financiare.
Răspuns la discuția concediere
Teoretic legea il ocroteste pe unicul intretinator. Practic se intampla foarte des altceva.
Eu vroiam sa intreb, tot legat de concediere: daca angajatorul tine mortis sa dea afara pe cineva, se poate prevala de aceasta desfiintare a postului foarte usor. chiar daca legea ii interzice sa mai angajeze pe acelasi post o perioada, el poate aduce linistit pe altcineva, dandu-i alta incadrare asemanatoare din COR, nu exact codul persoanei pe care a dat-o afara, este adevarat? Adica daca un patron e pus pe concedieri, poate folosi linistit aceasta desfiintare de post, si nu exista nici un mijloc de a contracara aceasta intentie?
Buna ziua.
Dar daca PFA-ul este la venit realizat si neplatitor de TVA, se aplica reducerea de 50% la impozit daca exista si CIM?
Răspuns la discuția Concediere
Dar daca firma nu vrea sa-i dea acest salariu compensatoriu si nici cele 20 zile lucratoare, si se prevaleaza de faptul ca in Codul Muncii nu scire asta, ci numai in Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National, cum face salariatul sa beneficieze totusi de aceste drepturi?