Nu vreau sa provoc zambete.. mai ales ca in problema asta am fost putin depasit de subiect si imi fac singur critica ... nu am citit cu atentie raspunsurile d-nei romascanu, care ar fi putut inchide topicul.
Ramane totusi o parere din partea mea ca in afara actului de vanzare a nudei proprietati si transmitere a obligatiei de intretinere, ar trebui sa existe macar o declaratie a bunicilor prin care se consimte la asumarea obligatiei de intretinere de catre altcineva. Mai cred ca transmiterea nudei proprietati in beneficiul intretinerii este un act in considerarea persoanelor intretinatoare, deci nu se poate dispune de nuda proprietate dobandita fara acordul transmitatorilor initiali.
Aveti la dispozitie o actiunea pauliana in justitie.
Aceasta actiune reprezinta un mijloc juridic prin care creditorul poate ataca acele acte juridice încheiate de debitor în frauda dreptului sau de gaj general. Potrivit art. 975 C.civ, „creditorii pot asemenea, în numele lor personal, sa atace acte viclene, facute de debitor în prejudiciul drepturilor lor”.
Daca debitorul dvs isi crediteaza firma unde este actionar trebuie sa va constituiti mijloace de proba pentru a dovedi aceasta.
As vrea sa invat si eu ceva nou cu ocazia asta.
De la ce varsta se prevede necesitatea certificatului medical ca persoana este sanatoasa mintal (in lipsa antecedentelor, sau a constatarii anterioare a deficientelor mintale, asa cum este cazul aici) si in baza carui articol din ce lege se cere asa ceva.
revin ca sa evit criticile
- o declaratie de luare in spatiu poate fi revocata pentru motive temeinice.
Un contract de inchiriere (pct.a) ) NU O DECLARATIE imi stabileste obligatia de a pune la dispozitia chiriasului imobilul inchiriat si imi da dreptul la cuantumul chiriei. Contractele de inchieiere au termen si clauze. In functie de aceste clauze un contract de inchiriere poate fi reziliat amiabil de parti sau unilateral in instanta.
Incercasem sa fiu putin ironic cand am spus ca buletinul face dovada proprietatii, se pare ca nu am fost inteles si nici cu atentie citit.
Dovada domiciliului pentru schimbare buletin se face cu:
a) acte încheiate în condiţiile de validitate prevăzute de legislaţia română în vigoare, privind titlul locativ;
b) declaraţia scrisă de primire în spaţiu a găzduitorului (formular tip anexa 1), însoţită de actul de proprietate al acestuia, pentru persoanele au domiciliul la o alta persoană fizică;
c) declaraţia pe propria răspundere a solicitantului (formular tip anexa 2), însoţită de nota de verificare a poliţistului de ordine publică, prin care se certifică existenţa unui imobil, faptul că solicitantul locuieşte efectiv la adresa declarată, pentru persoana fizică ce nu poate prezenta documentele prevăzute la lit. a) si b); pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdicţie, declaraţia se dă şi se semnează de către părinţi sau de către reprezentanţii lor legali;
d) documentul eliberat de primării, din care să rezulte că solicitantul sau, dupa caz, găzduitorul acestuia figurează înscris în Registrul agricol, pentru mediul rural.
Declaraţia de primire în spaţiu poate fi dată de către găzduitor în faţa lucrătorului de evidenţă a persoanelor, a poliţistului de ordine publică, a notarului public ori a funcţionarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al României.
Cu privire la litigii....
1)ceea ce am incercat sa spun este ca declaratia serveste la eliberarea buletinului, nu ma obliga e mine cel care am luat in spatiu sa-l tin in casa pe individ pentru ca atunci cand il dau afara imi arata buletinul si asta ii da dreptul sa faca ce vrea in casa mea.
2)Formularul tip anexa 1 nu prevede o data pana la care iau in spatiu sau pe ce termen.. VERIFICATI
3)O declaratie este un act revocabil pe motive temeinice.... ocazie cu care individul isi face alt buletin la altcineva care-l ia in spatiu.
Perfect adevarat ce a spus AVLIL si ceilalti participanti pe forum.
Intr-un litigiu partea care-si sustine cel mai bine pozitia va avea castig de cauza.
Cel mai bine va puteti apara sansele aparand la proces si facand declaratiile cuvenite in instanta.
In cazul in care nu va permiteti puteti alege sa apareti in fata instantei chiar si fara un avocat.
Puteti trimite o procura cuiva sa va reprezinte. Procura ar fi bine sa fie insotita de o declaratie autentica in care sa va precizati pe larg punctul de vedere privitor la succesiune, mai ales sa afirmati fara echivoc ca va consideratri acceptanta a succesiunii si sa expuneti toate faptele asa cum le-ati precizat mai sus.
1. In cazul in care instanta accepta intreruperea prescriptiei, nu cearta avocatilor stabileste in ce scop ati cumparat motopompa, ci declaratia dvs cu privire la aceasta, asa ca va aflati in cazul unei acceptari tacite pe care trebuie sa o argumentati convingator totusi.
2. Intr-o alta varianta mai ganditi-va bine la ce s-a intamplat in cele 6 luni, in fapt au fost cazuri cand chiar discutia in termenul de acceptare intre mostenitori cu privire la deschiderea procedurii succesorale a fost considerata drept acceptare tacita pentru toti de catre instante.
Sansele dvs cresc cu un avocat, dar o procura si o declaratie va costa relativ putin.
Va doresc noroc
termenul a expirat. urmariti legile in viitor pentru ca au mai fost cazuri cand s-au dat derogari pentru ca unii avizati sa-si poata rezolva problemele.
primul venit .. primul servit .... dar mostenitoarea inlaturata poate sa-si precizeze pozitia in cursul procesului succesoral. puteti invoca chiar si reaua ei credinta in sensul ca v-a indus in eroare, oferindu-va un fals sentiment de siguranta.
in cazul in care procesul surorii dvs nu e finalizat ... deschideti unul separat prin care va declarati calitatea de mostenitoare, chiar si acum. Un astfel de caz se poate judeca cu anii.