Buna ziua tuturor, am urmatorul caz:
- m-am casatorit
- am luat credit ipotecar si am cumparat un apartament
- am divortat si am declarat ca n-avem de facut partaj, ca n-avem bunuri de impartit... habar n-aveam ce implicatii are, credeam ca ne intelegem noi pe urma, ca n-ar avea implicatii legale (de inteles ne intelegem, dar cum facem cu actele acum?)
- acum sau mai incolo vom vinde apartamentul... cum facem cu actele? In ce calitate vom fi fiecare? La divort am facut fals in acte nedeclarand partajul?
Ce procedura putem urma?
Multumesc mult!
Va rog sa scuzati simplitatea intrebarii, dar voiam un raspuns dintr-o sursa cat mai sigura.
Caz:
- mama nu este angajata (detine o firma, dar nu este angajata la ea), este insarcinata de 2 luni
- stiu ca s-a tot schimbat legislatia, asa ca nu stiu unde sa citesc si ce sa cred (pe net am vazut ca ar trebui sa fie angajata de 12 luni pentru a primi indemnizatia, o prietena mi-a zis de 6 luni...)
Puteti sa-mi spuneti pe scurt cum stau lucrurile?
Multumesc mult!
Buna ziua,
As dori sa stiu daca e legal ca sa fii angajatul unei firme si sa ai si contract de PFA cu acea firma. Cazul e IT. Celebra faza - ai un salariu mic la acea firma iar restul de bani ii primesti pe PFA (fara TVA).
Buna ziua, voi face o prezentare inainte de a intreba:
- in urma cu 2 ani am cumparat impreuna cu sotia un apartament, prin credit ipotecar.
- am divortat de 2 luni prin acordul partilor, am declarat ca nu avem bunuri de impartit in instanta
- in acest moment sotia doreste sa imi achite o suma de bani iar eu sa renunt la apartament - eu sunt de acord
- modul in care ea doreste sa imi vireze banii este urmatorul: ea sa faca un credit ipotecar la banca Y care sa stinga si sa preia creditul ipotecar la banca X (la care am facut amandoi initial creditul) + sa-mi livreze mie o suma de bani
Intrebare: in cazul de mai sus se mai plateste acel comision de 3% (parca) pentru vanzarea apartamentului mai devreme de N ani?
Intrebare secundara: a intalnit cineva procedura de mai sus si poate sa imi spuna ce pasi mai sunt de efectuat in afara de intelegerea dintre banci?
Am cumparat un apartament acum 2 ani si vreau sa-l vand. Intrebarea este daca voi plati vre-un fel de taxa de revindere in termen mai mic de N ani (auzisem ca s-ar considera specula si s-ar impune niste taxe). Nu stiu daca are importanta in vederea taxelor, dar apartamentul este luat cu credit ipotecar. De asemenea, mi-ar fi util sa mi se spuna ce taxe se mai platesc la vinderea unui apartament in afara celor notarile, de tranzactie.
La divort, trebuie specificat faptul ca mai sunt bunuri de impartit dupa divort, sau se subintelege din lege ca ceea ce nu s-a impartit deja si a fost luat in timpul casniciei se poate imparti si dupa?
Avem un apartament cumparat prin credit ipotecar in timpul casatoriei si dorim sa divortam cu procedura simpla, cand ambii sunt de acord. Nu avem copii, avem 2 ani de casnicie. As dori sa stiu daca apartamentul se poate vinde si dupa pronuntarea divortului si sa impartim egal banii, sau trebuie sa il videm inainte si sa declaram ca nu avem nimic material de impartit? Exista vre-un fel de act notarial prin care sa impartim banii de pe urma apartamentului?