avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate Traveler

Activitate Traveler

Va multumesc foarte mult pentru atentie , ma gandeam ca deocamdata nu m-am prezentat personal , nu am semnat nimic , doar m-am identificat la telefon (cartela pre pay , telefon SH ) ca fiind persoana care a trimis mesajul ; este oare posibil ca petitia sa nu aibe valoare fara prezenta si semnatura petitionarului ?
Cineva ar putea considera ca a fost trimis de altcineva care avea acces la datele mele...
Stiu ca este trasa de par , dar caut orice metoda legala de a renunta la acel demers care ma expune la pericole mari.
Iata un caz asemanator care ilustreaza pericolul de care ma tem.
[ link extern ]
Acum doua saptamani am trimis o petitie pe site-ul DGA local folosind formularul online si completandu-l cu datele personale in care semnalam niste acte de coruptie din cadrul unei directii a MAI locale.
Dupa 10 zile am fost sunat de un comisar care m-a invitat "daca vreau" la sediul lor la prima ora a doua zi. Eu nu m-am dus la acea intalnire deoarece m-am speriat foarte tare cand am citit despre cazuri asemanatoare in care cel invinuit (un inalt functionar) a primit NUP si apoi a dat in judecata denuntatorul care a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la despagubiri materiale.
In petite eu am spus ca cunosc doi-trei oameni care au platit o anumita suma pentru a primi programari mai rapide si ca mita este data prin intermediar catre conducator.
Dorinta mea este sa ma retrag daca se poate pentru ca acum realizez ca am pornit un foc care s-ar putea sa ma arda.
Am fost sunat din nou de comisarul respectiv si rugat sa vin sa vorbim , sau imi va da citare.
Imi este frica sa ma duc singur acolo , ma gandesc sa caut un avocat , dar nu cunosc pe nimeni si nu am bani , nici nu am mai avut vreodata probleme cu legea.

Intrebarile mele sunt : Ce se intampla daca nu ma prezint deloc ? Oare dosarul moare de la sine si consecintele se sting ?
Ce se intampla daca datele cunoscute de mine sunt foarte generale , nu cunosc cele doua persoane decat dupa figura si nu am fost martor la nici un fapt de coruptie efectiv.
Petitia se considera plangere penala care pune in miscare proces penal impotriva conducatorului institutiei si a celor doi corupatori ? Prin urmare daca eu nu reusesc sa vin cu dovezi ca ei sunt corupti , ei pot riposta cu procese de calomnie ?
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat , de doua zile sunt extraordinar de stresat si speriat.
Doresc sa creez un sistem LETS (Local Exchange Trade System) in care oamenii pot tranzactiona bunuri si servicii intre ei folosind o unitate de masura (moneda virtuala) si vreau sa stiu daca este legal ce fac eu.

Descrierea sistemului o puteti gasi aici : [ link extern ]

Cel mai rau caz la care ma gandesc este ca pot fi acuzat de spargerea monopolului BNR de a emite moneda.

Cu stima ,

Daniel
Un articol din ziarul Obiectiv de Vaslui relateaza despre cazul unei fete care a furat niste chiloti dintr-un magazin din Barlad. Patroana (sotie de politist, se pare conform unor comentatori) a chemat politia si apoi i-a pus poza fetei cu numele complet in geamul magazinului cu mentiunea "Prinsa la furat".

Aici gasiti articolul [ link extern ]
Mi se pare complet nedreapta si revoltatoare fapta patroanei din multe motive.
Intrebarea mea este ce risca patroana daca acea fata isi ia un avocat bun? Este imaginea personala protejata in Romania?
Va multumesc si daca unii dintre voi stiu cum sa sesizeze Politia sau sa-mi spuna mie ce sa fac , ar fi si aceasta minunat !
Cunosc o persoana incadrata in Politie care are un parinte ce a servit o condamnare de 3 ani acum circa 25 de ani. Persoana a fost incadrata la circa 20 de ani de la acel eveniment.
Stiam ca persoanele care au un parinte condamnat nu pot intra in sistem , desi regula mi se pare nedreapta.
Este posibil sa se fi inselat cei ce au facut verificarile? Sau se sterge cazierul dupa 20 de ani , dupa cum auzisem ceva?

Va multumesc
Multumesc pentru raspuns, stiu ca se atrage raspunderea asociatului, dar este aceasta penala?
Retinerile de la salariati stiu ca sunt infractiuni, au fost platite de la inceput, acolo nu am avut intarzieri.
Buna tuturor,

Sunt asociat unic la o mica firma de constructii cu sediul social in apartamentul parintilor prin contract de inchiriere pe 3 ani, care expira in iunie.
In 2007 am avut un contract, am declarat profit si prin urmare am fost inregistrat cu obligatii de plata. Am platit parte din impozite, cele retinute angajatilor, dar restul nu am platit (impozit pe profit, cele datorate de angajator) si dobanzile s-au adunat. Acum datorez 4200 ron, din care 1100 sunt dobanzi.
Doresc sa stiu daca este in pericol apartamentul parintilor, daca pot plati doar debitul, nu si dobanzile si ce se intampla daca intarzii iar cu plata datoriilor?
Pana acum am primit doar somatii la cateva luni cu actualizarea sumelor, numite si titluri executorii.
Nu am nici un bun in proprietate personala sau a firmei.
Va multumesc
Multumesc pentru raspuns, dar chiar trebuie sa plecam capul ca niste sclavi invinsi de soarta??? Trebuie sa fie o modalitate de a lupta cu acest tip de abuz, care e practicat pe scara larga de catre examinatori.

Eu ma gandeam sa ceara o comisie de examinare (include martor neutru) , daca asa ceva exista sau e posibil sa fie convocat. Vreun jurist cunoaste sau a avut experienta cu o astfel de speta?
Da, i-as da cu mare placere 100 de euro, dar din aia vopsiti de la DNA sa-i puna catusele imediat. Problema e ca omul nu a cerut bani, doar a facut tot ce a vrut ca sa o pice, decizie complet abuziva si nejustificata prin modul de condus al fetei.

Pot cere DNA sa faca flagrant chair daca omul nu a cerut verbal bani? A cerut prin...limbajul atitudinal de genul : "Tu esti un nimic, eu sunt Dumnezeu, habar n-ai sa conduci , daca vrei permis tre sa ma imbunezi, nu vezi ce dur sunt eu? "