Termenul aprox. este de 60 zile (aici includ si perioada de 30 zile dupa publicarea hotararii AGA in Monitorul oficial, dupa care puteti depune actele la ORC pentru perfectare)
Parcurgerea celor doua etape este obligatorie in toate cazurile sau numai atunci cand cesiunea se face catre persoane din afara societatii?
Stiu despre proiectul de lege, nu despre asta era vorba.
Firme cu acest obiect de activitate se pot infiinta inca din 2008 de cand a fost modificat CAEN
Ma interesa daca pentru activitati specifice de ru dar care nu implica recrutare si plasare de personal ai nevoie de vreo autorizatie de la iTM.
Atat.
Stie cineva care sunt activitatile concrete la care se refera cod caen 7830 Servicii de furnizare si management al fortei de munca?
Pentru desfasurarea acestor activitati e nevoie de o autorizare la ITM?
La inscrierea la RC nu a fost nevoie, iar pe site-ul ITM sunt precizari doar in legatura cu autorizarea SC care desf activ de selectie si plasare a fortei de munca si de agent de munca temporara (caen diferite de 7830)
nu prea inteleg
Ce sa fie legal? incetarea unui contract inainte de termen in conditiile convenite de parti?
Daca in cadrul contractului s-au executat lucrari si firma respectiva datoreaza bani firmei pe care tu o executi, poti urmari creantele in continuare. Incetarea contractului produce efecte din momentul la care a intervenit si pentru viitor.
Daca nu s-au executat lucari nici firma respectiva nu datoreaza nimic.
Casa de Asigurari de Sanatate este obligata sa plateasca acest concediu chiar daca respectivul contract era cu timp partial iar salariata mai avea un contract cu norma intreaga la o firma in activitate?
normal asa af fi
Daca respunsul este afirmativ, ce depune sal la CAS? originalul concediului sau copie legalizata?
care este legea care reglementeaza aceste lucruri?
mulumesc!
de asta mi-am dat si eu seama altfel nu mai intrebam#-o
totusi, cota de participare la profit si pierdere poate fi diferita de ponderea partilor sociale in capitalul soc?
mai exact: sa spunem ca rezolv problema si vor avea 6+6+8 parti sociale, reprezentand 30+30+35% din cap social.
pot stabili participarea la profit si pierdere 33+33+34%?
nu glumesc, dar unii chiar avocati spun ca e posibil, dar nu prea inteleg cum si de aceea am nevoie de alte pareri
care este cota de participare a fiecarui asociat intr-o soc com cu capital de 210 lei unde fiecare asociat subscrie 70 lei?
daca din impartire rezulta 33,33% dif de 0,001% undfe este?
ce procent de participare trec in actul constitutiv? 33,33 % la fiecare?
va multumesc
in sfarsit veniti de-acasa=D>
primul dumneavoastra raspuns avea sens doar cand Gheorghe decidea sa fie asociat unic. per a contrario:), In cazul in care Gheorghe se asociaza cu Maria pe durata nedeterminata, insa la un moment dat, da ortu` popii, asocierea celor doi inceteaza. Societatea poate continua cu Maria singura sau asociata cu mostenitorii lui Gheorghe, dar asta e deja alta asociere, care depinde de acordul de vointa al celor in cauza.
Intrebarea mea avea sens si scop pentru ca, daca in cazul unor persoane fizice in lege scrie negru pe alb,:hammer:, in cazul unor asociati persoane juridice sunt mai multe aspecte care ar trebui prevazute in Actul constitutiv. Cand sunt in situatia descrisa, anume asociere mai multe pj dintre care una are durata limitata, si decid ca societatea mea este nedeterminata, trebuie sa raspund la cateva intrebari:
1. De ce durata nedeterminata daca stii ca Gheorghe da ortu popii peste doi ani`?
R: pt ca s-ar putea ca asocierea sa inceteze si inainte ca Ghoerghe sa dea ortu` popii 2. Daca tot stii ca Ghoerghe da ortu popii la data de ........
a) ce ai prevazut in actul constitutiv ca se va intampla cu societatea sau cu partile sociale ale lui Gheorghe?
sau
b) de ce nu ai prevazut nimic in actul constitutiv in legatura cu acest aspect
iar eu nu vreau sa fiu in situatia 2.b ci sa gasesc o formulare cat mai exacta a unui paragraf din actul constitutiv care sa ma scuteasca si de batai de cap si de interpretari originale atunci cand Gheorghe va da, in sfarsit, ortu popii`
Si, uite asa, din citate "copy-paste" si din raspunsurile "negru pe alb" scrise prin legi, pe care unii simt totusi nevoia sa le "interpreteze cu originalitate", am ajuns eu la concluzia ca nu mi-ar strica sa prevad in actul constitutiv ca, in cazul in care saracul Gheorghe nu mai vrea sau nu mai poate si se stinge la data la care si-a propus initial, societatea mea continua cu ceilalti asociati iar partile sociale ale defunctului se vor redistribui ( fie in mod egal, fie proportional cu ceva, probabil cu participarea fiecaruia, mai vedem ).