avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate karrmen772004

Activitate karrmen772004

Discuție Sechestru AVAS
Buna ziua! Am si eu o problema si as avea nevoie de putin ajutor daca se poate. Un imobil este pus sub sechestru la AVAS de ceva vreme. Acum vine un executor si vrea sa execute acel imobil. El afirma ca daca AVAS-ul u a valorificat timp de 6 luni imobilul aflat sub sechestru , nu-l mai poate valorifica ceea ce ii da lui dreptul sa execute acel imobil. Ma intereseaza daca asa este sau nu. In ambele cazuri as vrea o trimitere la litera legii daca se poate. Multumesc anticipat!
Buna ziua! As dori daca se poate sa primesc o lamurire sau o trimitere la cadrul legislativ pentru urmatoarea problema: la ce distanta fata de drumul de acces se poate ara si semana pe un teren agricol astfel incat pe acel drum sa se poata circula fara probleme(mai ales ca pe acolo trec si animale care trebuie sa ajunga la alte parcele de pamant)?
Pentru lamuriri precizez:
- drumul despre care este vorba are pe o parte un canal de irigatii plin cu apa pe cealalta parte este un teren agricol
-proprietarul acelui teren agricol a arat si semanat pana in "buza" drumului ca sa ma exprim asa
-eu ca sa trec cu animalele spre parcela mea de pasune trebuie sa folosesc acel drum de acces
- animalul nu il poti tine sa mearga doar pe drum ci mai merge si pe marginea drumului ,care dupa 15 ani acea margine este arata de proprietarul terenului agicol
- eu nu vreau sa intru in conflict cu vecinul pentru faptul ca animalele au intrat in grau dar nu mi se pare normal sa ari pana in drum
Exista cadru legislativ in privinta drumurilor de acces?
Multumesc anticipat de lamuriri!
Buna seara! Am si eu o nelamurire... parcarea care este amenajata de catre primarie in spatele blocului este drum public? Si acum va povestesc o tamponare pentru care surorii mele i s-a suspendat permisul pe doua luni.
Azi sora mea a venit la mine. Pacarea care se afla in spatele blocului are 3 intrari. Pentru a ajunge la scara mea trebuia la un moment dat sa faca dreapta. Inainte de a face dreapta s-a asigurat si a intrat, numai ca din dreapta brusc a aparut o alta masina care avea viteza(intr-o parcare care e f aglomerata si destul de stramta si unde sunt f multi copii care se joaca). Sora mea apucase sa intre cu masina si norocul ei ca nu a avut masini pe stanga si a putut sa intre acolo ca altfel cealalta masina intra frontal in ea, dar s-a ales cu aripa dreapta fata infundata. Culmea e ca ea s-a oprit pe loc cand l-a vazut ca el nu se mai opreste ca altfel daunele erau mai mari.Aceeasi dauna a avut si cealalta masina adica aripa din partea dreapta fata. Din masina cealalta s-a dat jos un pusti care are carnet de 6 luni si care a acuzat-o pe sora mea ca nu i-a dat prioritate.Au parut sa se inteleaga dar sora mea pt. ca trebuia sa plece cu masina din localitate a vrut sa scoata dovada de la politie. Politistul care era de servici si-a aruncat ochii in viteza si a zis ca sora mea e de vina si i-a suspendat carnetul pe 2 luni. Nici macar nu s-a uitat ca masinile erau lovite pe aceesi parte, caci daca era sa nu-i acorde prioritate celuilalt sofer acela trebuia sa fie lovit logic frontal sau fata stanga. I-a bagat sub nas un proces verbal scris indescifrabil pe care a pus-o sa-l semneze fara sa i-l dea sa citeasca dupa care i-a dat toate actele mai putin carnetul, pe care abia dupa aceea i-a zis ca i l-a oprit pe 2 luni. In plus 360 lei amenda.
Vreau sa o ajut sa faca contestaie la judecatorie. Imi puteti da niste sfaturi?:">:help:
V-as fi tare recunascatoare:worthy:...
Multumesc mult de sugestii. =D> Intre timp mi-a mai venit o idee ... sa incerc cu un contract de distributie:hm: si sa fie un contract de distributie exclusiva pe o anumita zona. M-ai dati-mi un sfat :">?!Merge mai bine avand in vedere ca pot pune la adapost dreptul de autor?
Buna seara! Am si eu o mare dilema in elaborarea unui contract. Trebuie sa fac un contract intre o organizatie nonguverenamentala si biblioteca unei universitati prin care organizatia vrea sa vanda niste produse catre studenti. Pentru respectivul produs presedintele organizatiei detine drepturile de autor. Dorinta presedintelui este ca vanzatoarea de la biblioteca sa primeasca un comision de 5% din vanzarea produsului. Cum as putea sa ies din incurcatura asta? Ce contract sa fac ... de prestari de servicii sau vanzare cumparare? Sa fac contract intre persoana juridica si persoana fizica sau intre doua persoane juridice? Ar mai exista un centru cu acelasi profil al organizatiei care ar fi in cadrul universitatii respective, care are legatura cu biblioteca.#-o:help: . As putea sa fac un contract intre cele 2 centre? Ar trebui sa cer vreun acord universitatii?
Credeti ca ma puteti lumina si pe mine? Sincer nu vreau sa fac vreo gafa:">.
Mi-ar prinde bine niste sugestii... ca nu prea stiu de unde sa incep#-o.
Multumesc anticipat!!!
As dori cateva sfaturi daca se poate:D. Intre doua firme exista un comanda de transport A este transportator B casa de expeditii. Transportul se realizeaza. Totul e ok pana la primirea facturii de catre B prin scrisoare recomandata pt serviciile prestate de A. Atunci B constata ca pe factura nu apare firma A ci apare firma "Am" .Impacientat B suna la A si cere lamuriri. A ii spune ca nu e nici o problema ca patronii sunt aceeasi. Nelamurit f bine B nu plateste factura si se trezeste ca este dat in judecata de catre A.
Partea ciudata este aceea ca la dosarul instantei apare o alta factura si anume in dreptul vanzatorului apare firma A cu toate datele ei si nu firma "Am" care apare in factura trimisa lui B. facturile sunt identice la numar , suma si cumparator si sunt diferite la seria facturii si vanzator.:stunned:
Ce poate sa faca B impotriva lui A in instanta?:help:
Multumim pt sugestii!:bow:
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am citit toate mesajele despre acest subiect. Unii au dreptate, unii cu parere de rau nu. Si va spun din punctul de vedere al unei persoane care zi de zi am tangenta cu administratorii de asociatii si mai nou cu propritarii. Sunt persoane care administreaza nu una ci chiar pana la 5 asociatii de proprietari. Poate fi un lucru bun dar de multe ori se dovedeste a fi un dezastru, pentru ca oamenii incep sa se vada cum multi bani pe mana si incep sa calce stramb. Si de aici incep sa curga belelele. Duc banii dintr-o parte in alta pana ii ametesc si apar gauri unde nu te astepti. O parte dintre administratori au niste fete de batranei cumsecade gen" bunatati de la bunica" care spun cate in luna si in stele ca fac orice sa recupereze banii de la proprietarii rai platnici. Si cand colo surpriza rai platnicii sunt ei:stunned:. Am inceput sa aplicam o alta tactica aceea de a-i anunta pe proprietari de restante si am avut ocazia sa vad proprietari stupefiati de datoriile care apar la noi ca furnizor. Si astfel incep sa se dea cu capul de toti peretii ca nu au deschis ochii si ca au dormit "linistiti ca administratorul vegheaza". Eu nu-i bag pe toti intr-o oala, dar credeti-ma ca cei prezentati mai sus nu sunt putini.
In concluzie(este si motivul pentru care am intrat pe acest subiect) firma la care lucrez, dupa destule astfel de gauri greu de recuperat a hotarat sa incerce sa preia administrarea asociatiilor.
In schimb legea 230 imi ingradeste anumite activitati. (Si aici vin si cer si eu anumite lamuriri:-/).Legea 230 spune ca trebuie sa ai ca obiect de activitate principal domeniul asociatiilor de proprietari. Eu am ca si obiect de activitate secundara administrarea condominiilor. Ce as putea sa fac, caci nu am cum sa schimb actualul obiect de activitate principal?:hm:.
Multumesc anticipat pentru sugestii!
Buna ziua! Am si eu o speta la care as dori cateva sfaturi si o baza legala. O firma are conturile blocate si vrea sa contracteze o lucrare.Pentru ca are conturile blocate nu poate sa achite firmei care furnizeaza materia prima facturile restante. Poate sa stipuleze in contractul de prestari servicii ca suma rezultata din contract sa fie virata direct firmei de furnizare materie prima? Cum as putea rezolva aceasta problema si care ar fi baza legala?:-/ Multumesc anticipat.
Buna ziua! Am si eu o speta daca ma puteti ajuta#-o.
O firma are 3 magazine de desfacere. Toata marfa care intra in aceasta firma intra intr-un singur magazin.Aici se face receptia marfii cu tot ce trebuie: facturi note de receptie etc. De aici pleaca spre celelalte 2 marfa cu aviz de insotire . La destinatie gestionarii preiau marfa in baza acelui aviz. La cele 2 puncte se intocmeste cate un registru de evidenta a avizelor cu toate datele inclusiv cu suma incarcata in gestiune si restul de acte: monetare , casa de marcat etc. Pana acum au fost destule controale de la garda si fisc care au controlat toate actele si din punctul de vedere al avizelor nu au gasit nimic in neregula. Vine si ultimul control de la fisc care daca a vazut ca nu are de ce sa se lege(toate actele fiind in regula) spune ca la avizul de insotire a marfii gestionarul care preia marfa in primire trebuie sa intocmeasca un alt nir?!?:stunned:
Este pentru prima oara cand aud asa ceva. Poate nu sunt eu prea documentata:"> , dar stiu ca nota de receptie se face o singura data la factura. Poate ma repet, dar este transfer de gestiune de la un punct la altul in cadrul aceleiasi firme.As avea rugamintea sa ma luminati. M-ar interesa legislatie pro sau contra:-/. De asemenea imi poate spune cineva legal la ce interval se fac controalele(nu sesizarile)obisnuite. Chiar se fac dupa cum ii taie capul, din 2 in 2 saptamani?:(
Va multumesc anticipat.
Ma poate ajuta si pe mine cineva sa-mi explice diferenta de aplicare intre art. 281'1 si 400 cod procedura civila. Ma intereseaza o cerere de lamurire a dispozitivului dupa ce s-a dat spre executare.:-/
Va multumesc anticipat! :D