avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate Raluca Dudescu

Activitate Raluca Dudescu

Buna ziua,
As dori sa stiu daca in materia contenciosului administrativ, anterior stabilirii primului termen de judecata se poate formula o cerere de comunicare a actelor in format electronic. Aici ma refer inclusiv la comunicarile privind timbrarea. De asemenea, as dori sa stiu daca in acest sens se poate folosi cererea gasita pe portalul instantelor de judecata si daca aceasta se poate trimite catre instanta prin email, cu semnatura electronica. Multumesc anticipat pt lamuriri.

Link: [ link extern ]
Buna ziua,

Imi pare rau pt situatia dvs si regret sa o spun dar si dvs sunteti de vina. Cand ati vizionat apartamentul ati vazut ca acesta era situat sub pod - practic sub acoperis - si firesc ar fi fost sa platiti o expertiza pt a vedea daca acoperisul podului este in buna stare si daca nu exista infiltratii.

Cum nu ati platit atunci, probabil ca veti plati acum atat expertiza cat si reparatile minore, urmand calea legala pt a efectua reparatii complete pt acoperis sau inlocuirea acestuia.

Este esential sa efectuati minime reparatii inainte de sezonul de iarna deoarece astfel de procese pot dura foarte mult si dvs veti sta cu apa in casa. Eu am o ruda care a avut infiltratii in apartament datorita acoperisului degradat si s-a luptat 8 ani in instanta cu ceilalti proprietari pt refacerea integrala a acoperisului. Intre timp s-au degradat partial si peretii. Desigur ca a castigat, dar costurile cu avocatii si expertizele au dublat costul lucrarii.

Va urez sa va gasiti un executant competent si cele mai bune solutii tehnice si juridice, precum si vecin intelepti care sa inteleaga ca daca nu participa cf. cotei, vor plati cel putin dublu pt cheltuielile cu instanta.
Buna ziua,
Desigur ca aveti dreptul sa solicitati fisa medicala, daca el chiar a realizat-o. In urma obtinerii acesteia, puteti depune plangere la ANAF antifrauda, mentionand ca pt acele lucrari si consultantii nu s-au emis bonuri fiscale. Si in lipsa fisei dvs puteti solicita verificarile, mentionand ca este o practica permanenta a cabinetului.
Pt restul pretentilor - respectiv recuperarea sumei - puteti discuta cu un avocat.
Indiferent cum ar fi, este important a mentiona ca si dvs, in calitate de consumator, ati actionat cumva cu superficialitate, deoarece nu ati solicitat de la inceput medicului sa ofere garantii asupra lucrarilor si nu ati solicitat bonul fiscal pt lucrarile efectuate.
Cred ca cel mai corect este sa urmati sfatul dlui cons. jur. Florin Cornea si sa incepeti cu plangerea penala, urmata de cea la ANPC. Ei pot verifica daca societatea, in spatele promisiunilor, are si contracte cu terti. Astfel, impreuna cu inregistrarile audio-video facute de unii consumatori cu care ati discutat la telefon, se poate proba inselaciunea.

Va copiez mai jos pasii mentionati de dansul. Mult succes si nu renuntati la a parcurge toti pasii necesari, astfel incat sa se poata lua masuri impotriva escrocilor!


(1. Mediatizarea inselaciunii pentru ca lumea sa nu mai cada in capcana. 2: Plingeri penala la politie , cit mai multe pina isi vor face cumva treaba si vor ancheta escrocii pentru infractiunea de inselaciune.3.Daca are oferte, contracte, chitante , plingere si la Oficiul de Protectie al Consumatorului.)
Se pare ca lucrurile nu stau tocmai asa. Mie mi-a spus o dna ca a fost inselata cu 1000 RON! Este absolut halucinant ce se intampla.

Oare care sunt metodele prin care pot fi opriti?
Buna ziua, depuneti in scris la Ord Biologilor o cerere privind tipurile de contract acceptate. Mentionati si situatia dvs.

Sunt obligati sa va dea un raspuns scris, in 30 de zile.
Sa-mi fie iertata indiscretia, dar dvs, ca parinte al copilului, nu realizati ca menajera face curat in scopul de a oferi un mediu igienic pt copilul dvs, sau, mai corect spus, de cele mai multe ori face curat dupa copilul dvs? Catelul este, cu siguranta, iubit de copilul dvs, si are nevoie de deparazitare, hrana, igiena, etc, pentru a putea fi o companie placuta si sigura copilului dvs, pentru a-i fi un prieten adevarat. Gradinarul lucreaza in primul rand pentru copilul dvs, ca sa aiba un loc sigur si placut de joaca. Iar mansardarea ii va oferi cu siguranta copilului mai mult spatiu in casa si va creste valoarea si suprafata utila a imobilului care va ramane, fara doar si poate, mostenire copilului, ca doar nu va lua fosta sotie casa dupa ea pe lumea cealalta!

Atunci, cum puteti considera ca toate aceste cheltuieli sunt facute strict pt fosta sotie si nicidecum pentru copil? Igienizarea casei, un catel de companie pe care copilul il iubeste, o gradina curata sunt necesitati ale unei vieti normale. Iar daca mama are un venit mare, dupa cum spuneti, este clar ca depune eforturi mari dpdv profesional, deci e imposibil sa faca fata si tuturor muncilor casnice, motiv pentru care prefera sa plateasca aceste servicii. E tot o alegere in beneficiul copilului., fiind evident ca dna castiga mai bine daca sta la munca decat daca face curat in casa.

Iar daca argumentele dvs nu stau in picioare in fata logicii unui om simplu, cum ar putea sta in picioare in fata unui judecator?

Nu cumva lucrurile stau invers, iar problema dvs in fapt este dorinta de a "pedepsi" fosta sotie pt noua relatie, cautand pretexte?

In plus, daca pana acum nu ati avut niciodata timpul si energia necesare pentru a pastra bonurile fiscale ale cumparaturilor efectuate pentru copil, cum veti demonstra pe viitor aportul in natura si respectarea acestei obligatii legale pe care doriti sa v-o asumati?

AlexDimulescu a scris:
"dar nu vreau ca din banii copilului sa fie platita femeie la curatenie, intretinut un caine de rasă, platit gradinar, facută mansardare in pod si asa mai departe"
Daca sunteti din Bucuresti, la [ link extern ] .
Acum, e posibil ca acel catel sa fie unul "latrator" de felul lui, desi iubit si ingrijit.
Incercati sa discutati cu politia si proprietarul asupra obligarii dresarii animalului. Un dresor inteligent stie sa elimine factorii de stress si sa invete animalul sa se comporte mai calm.
OUG 28/1999 actualizata, art 2- exceptii emitere bon fiscal, pct. f) mentioneaza ca se excepteaza incasarile efectuate din activitățile desfășurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implică crearea unei societăți comerciale.
Acum, important este ca dansul sa consulte un contabil si sa vada care forma de organizare este mai potrivita si daca emiterea de bonuri fiscale este necesara.
@Drajeanu

Depunerea contractului la ANAF este o mentiune inexacta deoarece de multa vreme se depun doar declaratii, fara contracte. Practic, utilizatorii site-ului nu au inteles exact ce a dorit sa spuna dansul. Cea mai buna solutie e sa discute cu un contabil si sa lamureasca exact ce, cand a depus si ce alte demersuri trebuie sa faca pt inregistrarea si declararea veniturilor.



Drajneanu a scris:

Scrie ca a depus contractul de inchiriere la ANAF