Intrucat nu stim ce autorizatie de parcare avea dansul emisa, cred ca, anterior analizei facuta impreuna cu avocatul, ar putea sa incerce si o cale administrativa, mergand la sediul Politiei Locale, sa vorbeasca cu superiorul celor doi politisti locali, pentru a lamuri situatia. In ceea ce priveste procesul verbal respectiv, singura cale de a cunoaste daca este legal intocmit este sa analizeze documentul impreuna cu un avocat.
Pentru a preveni pe viitor o asemenea situatie, este necesar ca persoana cu handicap sa solicite - direct sau prin reprezentant - primariei S3 alocarea unui loc de parcare marcat si semnalizat "loc parcare de resedinta pers handicap" cat mai aproape de domiciliul sau, prin cerere adresata pe site-ul acesteia, in baza documentelor justificative, ce includ un contract de comodat semnat cu proprietarul autovehiculului. Astfel, persoana cu handicap va beneficia in permanenta de un loc disponibil, rezervat doar pentru ea. De mentionat ca persoana cu handicap este scutita de taxa pentru locul de parcare, in urma trimiterii cererii catre Dir. Taxe si Impozite S3.
In orice parcare publica autoritatea e obligata sa amenajeze nu mai putin de doua locuri de parcare pt persoane cu handicap. Desigur, aici speta este alta, aceste locuri erau ocupate ilegal de alte autovehicule, iar conducatorul auto a ocupat un loc obisnuit, pentru care banuiesc ca nu a platit taxa. Firesc era sa sune el politia locala pt ridicarea masinilor celor ce au parcat pe locul persoanelor cu handicap. Nu stiu cate sanse de castig are dar macar ar trebui sa analizeze cu un avocat sansele de inlocuire a amenzii cu o masura mai usoara, in urma actiunii in instanta. Este total nefiresc modul in care a actionat politia locala, cu atat mai mult cu cat vorbim despre o persoana cu handicap.
Poate ar fi bine ca pentru batrana ce locuieste fara forme legale sa contactati asistenta sociala, mentionati situatia dificila a dansei, vor veni pentru a face o ancheta si poate are sanse sa i se gaseasca un loc intr-un camin.
Faceti plangere la Protectia Consumatorului, eventual cu cele doua bonuri pe care apare acelasi produs cu doua preturi diferite, mentionati produsul, codul sau de bare, eventual raionul. Vor primi o amenda foarte mare, care depaseste cu mult incasarile in afara legii, prin inselarea consumatorilor.
Buna ziua,
As dori sa stiu daca in materia contenciosului administrativ, anterior stabilirii primului termen de judecata se poate formula o cerere de comunicare a actelor in format electronic. Aici ma refer inclusiv la comunicarile privind timbrarea. De asemenea, as dori sa stiu daca in acest sens se poate folosi cererea gasita pe portalul instantelor de judecata si daca aceasta se poate trimite catre instanta prin email, cu semnatura electronica. Multumesc anticipat pt lamuriri.
Imi pare rau pt situatia dvs si regret sa o spun dar si dvs sunteti de vina. Cand ati vizionat apartamentul ati vazut ca acesta era situat sub pod - practic sub acoperis - si firesc ar fi fost sa platiti o expertiza pt a vedea daca acoperisul podului este in buna stare si daca nu exista infiltratii.
Cum nu ati platit atunci, probabil ca veti plati acum atat expertiza cat si reparatile minore, urmand calea legala pt a efectua reparatii complete pt acoperis sau inlocuirea acestuia.
Este esential sa efectuati minime reparatii inainte de sezonul de iarna deoarece astfel de procese pot dura foarte mult si dvs veti sta cu apa in casa. Eu am o ruda care a avut infiltratii in apartament datorita acoperisului degradat si s-a luptat 8 ani in instanta cu ceilalti proprietari pt refacerea integrala a acoperisului. Intre timp s-au degradat partial si peretii. Desigur ca a castigat, dar costurile cu avocatii si expertizele au dublat costul lucrarii.
Va urez sa va gasiti un executant competent si cele mai bune solutii tehnice si juridice, precum si vecin intelepti care sa inteleaga ca daca nu participa cf. cotei, vor plati cel putin dublu pt cheltuielile cu instanta.
Buna ziua,
Desigur ca aveti dreptul sa solicitati fisa medicala, daca el chiar a realizat-o. In urma obtinerii acesteia, puteti depune plangere la ANAF antifrauda, mentionand ca pt acele lucrari si consultantii nu s-au emis bonuri fiscale. Si in lipsa fisei dvs puteti solicita verificarile, mentionand ca este o practica permanenta a cabinetului.
Pt restul pretentilor - respectiv recuperarea sumei - puteti discuta cu un avocat.
Indiferent cum ar fi, este important a mentiona ca si dvs, in calitate de consumator, ati actionat cumva cu superficialitate, deoarece nu ati solicitat de la inceput medicului sa ofere garantii asupra lucrarilor si nu ati solicitat bonul fiscal pt lucrarile efectuate.
Cred ca cel mai corect este sa urmati sfatul dlui cons. jur. Florin Cornea si sa incepeti cu plangerea penala, urmata de cea la ANPC. Ei pot verifica daca societatea, in spatele promisiunilor, are si contracte cu terti. Astfel, impreuna cu inregistrarile audio-video facute de unii consumatori cu care ati discutat la telefon, se poate proba inselaciunea.
Va copiez mai jos pasii mentionati de dansul. Mult succes si nu renuntati la a parcurge toti pasii necesari, astfel incat sa se poata lua masuri impotriva escrocilor!
(1. Mediatizarea inselaciunii pentru ca lumea sa nu mai cada in capcana. 2: Plingeri penala la politie , cit mai multe pina isi vor face cumva treaba si vor ancheta escrocii pentru infractiunea de inselaciune.3.Daca are oferte, contracte, chitante , plingere si la Oficiul de Protectie al Consumatorului.)