avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters486608

Activitate ContSters486608

Răspuns la discuția Bani ptr tinerii casatoriti
Buna ziua. Se acordă stimulentul pentru căsătorie, însă numai dacă sunt îndeplinite condițiile cerute. Pentru mai multe informații, puteti accesa pagina de internet aferenta: [ link extern ]
Cu toate acestea, trebuie sa aveti grija sa nu va regasiti in situatia prevazuta de art. 246 Cod penal, potrivit caruia: "[...] înţelegerea între participanţi pentru a denatura preţul de adjudecare se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani."
Buna ziua. Am apucat sa raspund fara sa vad completarea dvs. In prima postare ati mentionat ca in urma cu un an "terenul se afla intr-un proces de ieșire din indiviziune, fiind obiectul unei moșteniri", insa dupa cum am mentionat in primul raspuns, nu ati mentionat stadiul acelui dosar. Pentru clarificarea situatiei dvs, va recomand sa contactati un specialist.
Buna ziua. Potrivit art. 1669 al. (1) si (2) din Codul Civil, aveti posibilitatea de a cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite. Dreptul la acţiune se prescrie în termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia încheiat. Cu toate acestea, nu ati specificat care este stadiul procesului avand ca obiect iesirea de indiviziune, respectiv daca a fost solutionat definitiv si daca terenul a fost atribuit promitentului-vanzator, eventual daca ati formulat cerere de interventie in acel dosar. In cazul in care nu puteti formula o astfel de actiune, puteti solicita rezolutiunea promisiunii de vanzare din culpa promitentei-vanzatoare si obligarea acesteia la plata unei sume echivalente dublului pretului achitat de catre dvs (conform promisiunii). Mentionez insa ca cele prezentate anterior depind de particularitatile spetei prezentate de catre dvs., precum si de continutul exact al promisiunii de vanzare.
Răspuns la discuția Partaj-mostenire
Buna ziua. Da, fratele are dreptul de a veni la mostenirea surorii lui, matusa dvs. Faptul ca dvs. ati avut grija de ea nu va transforma de drept in unic mostenitor, insa puteti solicita sa se constate ca exista si un pasiv succesoral constand in cheltuielile efectuate de catre dvs pentru ingrijirea matusii (pe care va trebui sa le dovediti insa).
Buna seara. Nu are importanta cum calatoriti, iar UK este inca in UE si prin urmare nu ar trebui sa fie nevoie de viza "Membrul de familie care nu este cetatean al Uniunii Europene, dar care este in posesia unui document valabil, care atesta rezidenta pe teritoriul unui alt stat membru in calitate de membru de familie al unui cetatean al Uniunii Europene, este scutit de la obligativitatea obtinerii unei vize. Politistii de frontiera nu aplica stampila de intrare sau de iesire in pasaportul persoanelor din aceasta categorie." Puteti obtine mai multe informatii la adresa [ link extern ] .
Răspuns la discuția Denigrarea de catre sot/ partener
Solicitarea despagurilor în instanță implica îndeplinirea anumitor condiții, printre care si dovedirea faptului ca ati suferit un prejudiciu. Pe lângă aceste aspecte, instanțele din România nu acordă foarte ușor daune morale. În cazul în care va hotărâti sa îl actionati în judecată, va recomand sa apelati la un specialist.
Buna seara. Procedură ordonanței de plata este o procedură speciala care poate avea ca obiect doar recuperarea sumelor de bani restante. Pentru celelalte aspecte este necesar să introduceti o acțiune pe dreptul comun.
Potrivit legislației europene, sotul poate sa călătorească în baza permisului de sedere pentru membru de familie (este necesara mențiunea de membru familie), însă numai insotit de sotie, cetățean european.
Majoritatea executorilor procedează in felul acesta, în sensul că văd soluția pe portal si nu așteaptă redactarea încheierii de încuviințare, ci procedează la executare. Cu toate acestea, instanțele nu anulează executarile pentru acest motiv, tinând cont ca la momentul emiterii somatiei/înființării popririi executarea fusese incuviintata, iar până la soluționarea contestației, încheierea este deja redactată si atasată dosarului de executare. Însă, depinde si cum va aparati, putând există si excepții.