avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate RoxanaRus1992

Activitate RoxanaRus1992

Buna ziua !
Am fost in concediu creștere copil timp de 2 ani iar luna viitoare ar trebui sa îmi reiau activitatea . In cadrul firmei aveam postul de manager vânzări și un salariu de 3500 lei , iar astăzi m au sunat sa mi comunice ca nu mai pot sa mi dea postul înapoi , și îmi vor da un post de promotor și un salariu de 2500 lei . Au acest drept legal ? Mulțumesc ,
Buna ziua ! Problema este ca soțul meu mi a spus ca lucrează la firma Cargus din mai 2020. In urma verificărilor la firma , am descoperit ca nu lucrează . Mi am luat fetița și am plecat. Apoi mi a spus ca defapt lucrează la un service auto și ca angajatorul ii va scoate revisalul din sistem sa mi l dea și sa merg la instituțiile adecvate sa fac verificarea cum ca el este încadrat la firma respectiva , cu vechimea menționata. As dori sa știu dacă acest lucru este posibil . Mulțumesc ,

Cornel Vasile a scris:

Nicio institutie din stat nu va poate pune la dispozitie o astfel de informatie.

Vechimea in munca poate fi stabilita in urma unui simplu calcul matematic (adunarea tuturor perioadelor de activitate)

Vechime angajat . Buna seara ! As dori și eu sa știu va rog , unde ma pot adresa sa aflu vechimea unui angajat la actualul loc de munca .
Buna seara! Am următoarea problema . Sunt cu cineva de 4 ani , avem o fetița de 1 an , și nu suntem căsătoriți . Acum un an mi a furat suma de 10000€ Proveniți dintr un împrumut bancar , din casa, bani pe care ulterior i am găsit și mi i am luat . Dându și seama ca ii lipsesc acești bani , a început scandalul , cu amenințări sa i dau banii înapoi , ca nu duc niciun ban la banca ca sunt banii lui ( deși împrumutul eu l am făcut și banii voiam sa ii restitui băncii ) amenințări asupra părinților mei ( toate le am înregistrate ) . Am rămas cu fetița la părinții mei timp de 3 luni , timp in care m a convins sa ma întorc acasă pt ca se schimba și ca și a găsit loc de munca ( la momentul respectiv nu muncea, și nici nu a muncit vreodată in viața lui). Crezând ca s a schimbat , m am întors acasă , iar din mai pana in prezent el m a mințit ca merge la munca , lucru pe care l am descoperit astăzi , ca nu figurează angajat l firma respectiva și nici nu a fost vreodată in sistem. Anul acesta urma sa avem nunta , iar eu vreau sa mi iau copilul și sa plec . Eu am lucrat , iar acum sunt in concediu de creștere copil , urmând ca apoi sa ma întorc la aceeași companie . Ce șanse sunt ca in instanța , pentru ca desigur ca se va ajunge acolo , sa mi ia fetița , dat fiind ca nu lucrează , și locuim in casa părinților lui ? Mulțumesc ,
Discuție Custodie minor
Custodie minor
Buna ziua ! Întâmpin următoarea problema . Am avut o relație cu un bărbat 3 ani de zile , iar in acest timp am rămas însărcinată, am adus pe lume acum 2 săptămâni un bebe , și in decursul celor 3 ani de relație am făcut și un împrumut bancar in valoare de 10.000€ din care ne am cumpărat o mașina , pe care ulterior am vândut-o .
Problema este următoarea , de când am născut comportamentul lui este unul rece , acuzându-mi familia pentru orice , vorbindu-mi de ei foarte urat și jignindu-i, am hotărât sa ne despărțim , dar in ceea ce privește împrumutul bancar , banii împrumutați de la banca ii am in casa , iar el ma amenință cu bătaia dacă merg și duc banii la banca , ca sunt banii lui pentru o alta mașina , deși actele care dovedesc împrumutul sunt pe numele meu, precum ca îmi ia și copilul , in situația in care el nici măcar nu are loc de munca . Ce ma sfătuiți sa fac ? Mulțumesc
Discuție Divort
Buna ziua ! Parintii mei nu mai pot continua casnicia , fapt pentru care mama doreste sa divorteze. I a propus tatalui meu sa mearga la notar pe cale amiabila , dar fiind ca mai am si o sora minora. Lovindu se de refuzul lui, doreste sa ii intenteze proces de divort. Intrebarea mea este, care sunt taxele pe care mama ar trebui sa plateasca , avand in vedere ca este si salariata. Multumesc,
Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie, lucrez la o companie de 10 luni , contract pe perioada nedeterminata, insarcinata si in 5 luni , angajatorul a cerut in ultima luna montarea gps-urilor pe masini . De cand mi s-a montat gps pe masina , am folosit -o in scop personal inafara orelor de program , si eu, dar si sotul . Acum angajatorul mi-a cerut justificarea tuturor deplasarilor mele inafara orelor de program, iar daca pana luni nu va primi un mail detaliat, imi va face scrisoare catre ITM , pe motivul ca nu este posibil ca o femeie insarcinata sa petreaca si 14-16h intr-o masina , precum va da si masina in urmarire politiei , pentru a vedea daca nu cumva a fost implicata si in vreun accident.
Intrebarea mea este urmatoarea: este legal ceea ce a spus el, ce imi poate face si mai ales ce treaba are ITM-ul cu desfasurarea activitatii mele inafara programului, chiar daca sunt insarcinata.
Multumesc,
Răspuns la discuția Demisie
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Demisie
Multumesc foarte mult. Si cu privire la protectia muncii, dat fiind ca nu am semnat nimic, pot face ceva ?